محمدجواد جمالی در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی از عملکرد دولت دوازدهم در طول یک سال گذشته، گفت: دولت اقداماتی درباره مسائل داخلی و خارجی انجام داده است. نقطه مهم سیاست خارجی در دولت آقای روحانی مساله برجام بود، متاسفانه علیرغم تلاشهای جمهوری اسلامی ایران با روی کار آمدن آقای ترامپ اهداف بلند اقتصادی و سیاسی متصور از برجام محقق نشد.
وی افزود: ما از برخی حقوق خودمان درباره استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای گذشت کردیم تا به روابط بهتری در سطح منطقه، بینالملل و از نظر اقتصادی، بانکی و سیاسی برسیم که این اهداف خیلی خوب با فشار آمریکا محقق نشدند.
این عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: از طرف دیگر با تحولات رخ داده در عربستان و روی کار آمدن نیروهای افراطی همچون محمد بن سلمان معادلات منطقه دچار تغییر شد. با فشارهای وارد شده روابط ما با خیلی از همسایگان و کشورهای عربی تیره شد که ما از عربستان به عنوان کشور متخاصم یاد میکنیم.
جمالی افزود: درباره ارتباط با برخی از کشورهای همسایه همچون افغانستان نیز پیشرفت زیادی نداشتیم، همچنان مشکلات امنیتی مرزی ما سر جایش است. هنوز دیپلماسی آب نیز نتیجه نداده است.
وی درباره عملکرد دولت دوازدهم در مسائل داخلی نیز گفت: متاسفانه دولت میراثدار وضع وخیم و نابسامان موسسات مالی و اعتباری بود که باعث نارضایتی مردم شد. دولت از این جهت فشار زیادی را تحمل کرد، از طرف دیگر بسیاری از تحریمها پابرجا بود و موضوع عدم مراودات مالی ما با دلار باعث شد که بازار دلار دچار تنش شود، ظرف چند روز وضعیت به گونهای شد که دولت شدیدا تحت فشار قرار گرفت.
جمالی مساله دیگر دولت را اشتغال خواند و خاطرنشان کرد: متاسفانه از آنجا که از قبل، بسیاری از واحدهای تولیدی دچار رکود شدند و کارگرانشان بیکار و پیمانکارانی دچار ورشکستگی شدند، تعداد زیادی از دولت طلبکار هستند، آن هم در شرایطی که با پدیده قاچاق کالا مواجه هستیم که همه به اقتصاد کشور فشار وارد میکند. گرچه در این دولت اعلام شد که حدود یک سوم قاچاق کاهش یافته اما باز هم قاچاق ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلاری کالا در طول سال پول زیادی است.
جمالی ادامه داد: مساله دیگری که دولت میراثدار آن بود، مواجهه با حجم وسیعی از دانشآموزانی بود که به دانشگاه رفته و آنها با مدرک لیسانس و فوق لیسانس فارغالتحصیل شدند، تعدادی که از نظر نیاز جامعه تناسبی نداشت. اکنون دولت با خیل وسیعی از فارغالتحصیلان بیکار مواجه است که باید چارهای برای آن بیندیشد.
نماینده فسا در جمعبندی عملکرد دولت را با مجموعه چنین مشکلاتی قابل دفاع دانست و گفت: دولتها همواره زحمات زیادی میکشیدند که دولت روحانی نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از نقاط قوت این دولت را میتوان تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی به ریاست آقای جهانگیری دانست که مستمرا جلسات آن برگزار میشود، همچنین دولت طرحهای خوبی برای انتقال آب دارد که در صورت موفقیت میتواند در عرصه تولید، اشتغال، صنعت و کشاورزی کمککننده باشد.
جمالی در پایان نقطه ضعف دولت را عدم توانایی برای خروج کشور از رکود دانست و گفت: باید بدانیم که دولت تحت فشار است و دستش برای هر کاری هم باز نیست.
انتهای پیام
نظرات