به گزارش ایسنا، نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند در مصاحبه با شبکه آی تیوی همچنین گفت: حزب ملی اسکاتلندی او جلوی یک رایگیری دوباره بر سر بریگزیت با موضوع هرگونه توافق نهایی را نخواهد گرفت اما نگران است که اگر بخشهای مختلف بریتانیا درست همانند سال ۲۰۱۶ به نتایج مخالفی رای مثبت دهند، چه اتفاقی رخ خواهد داد.
او گفت: به محض آنکه شفافسازی شود که امیدواریم پاییز امسال درباره نتیجه بریگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) و آینده روابط میان بریتانیا و اتحادیه اروپا چنین شود، پس از آن من مجددا سوال مرتبط با زمانبدی برگزاری یک رفراندوم استقلال را مورد بررسی قرار خواهم داد.
در همهپرسی ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ در بریتانیا بیش از ۱۷ میلیون تن به عدم حضور آن کشور در اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند و در مقابل بیش از ۱۶ میلیون تن حامی ماندن در اتحادیه اروپا شدند و نهایتا جنبش بریگزیت به موفقیت رسید. برخی صاحبنظران رخدادهایی نظیر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را ناشی از فراگیر شدن نئوناسیونالیسم در آن کشور میدانند.
این در حالی است که دولت اسکاتلند در ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴ برای استقلال اسکاتلند از کشور بریتانیا، اقدام به برگزاری همهپرسی از رایدهندگان اسکاتلندی کرد، که در نهایت با رای منفی بیش از ۵۰ درصد رایدهندگان، اسکاتلند به عنوان بخشی از بریتانیا باقی ماند. همهپرسی در پی توافقی میان دولت اسکاتلند و دولت بریتانیا اجرا شد و در آن زمان بحث رفراندوم بریگزیت هنوز مطرح نشده بود. حال اسکاتلندیها نگران از دست دادن مزایای عضویت در اتحادیه اروپا هستند و برای جدایی مجددا تلاش میکنند.
انتهای پیام
نظرات