به گزارش ایسنا، دکتر "جعفر رودری" پیش از ظهر امروز 30 اردیبهشتماه در جلسه کارگروه آمایش سرزمین در سالن اندیشه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان گفت: موضوع آب در استان کرمان یک مساله بسیار خاص و در بحث توسعه این موضوع بسیار حساس است.
وی به بحران آب اشاره کرد و افزود: ضرورت مدیریت منابع آب بر کسی پوشیده نیست و باتوجه به خشکسالیها مدیریت منابع از اهمیت زیادی برخوردار شده است که در طرح آمایش سرزمین برای حفظ منابع آب در سطح محلی، منطقهای و ملی؛ این موضوع مدنظر قرار گرفته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان بر لزوم اندیشیدن تدابیر لازم در بخش مدیریت آب در زمینه تامین حیات و توسعه پایدار تاکید کرد و افزود: آب در توسعه پایدار خودش را خود به خود نشان میدهد.
وی با اشاره به میزان بارندگیهای سالهای اخیر استان کرمان ادامه داد: نباید انتظار این داشته باشیم که شرایط آب و هوایی استان تغییر خاصی رخ دهد و لذا باید با کم آبی؛ سازگاری پیدا کنیم و در برنامههای توسعهای استان به این مساله توجه شود که این مهم در چشم انداز برنامه ششم توسعه استان به خوبی موضوع آب مدنظر قرار داده است.
رودری اعلام کرد: بهره وری در بخش کشاورزی در استان کرمان بالاتر از متوسط کشور است اما بهرهوری کلی آب استان نسبت به متوسط بهرهوری آب در همه بخشهای کشور کمتر است.
وی بخش کشاورزی را قابلیت بزرگ و مهم استان دانست و بیان کرد: حدود 30 درصد معیشت و تولید استان در بخش کشاورزی است، لذا نمیتوانیم با یک بخشنامه و مصوبه آن را تغییر داد بنابراین باید جهتی را تبیین کنیم که در راستای اصلاح آن حرکت کنیم که برای دستیابی به این مهم به زمان طولانی نیاز دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با بیان اینکه به موضوع مدیریت آب باید نگاه کارشناسی داشته و این مهم نیز با سازکارهای درست اجرا شود تصریح کرد: موضوع آب جزیی از اقتصاد مقاومتی است که باید مدنظر قرار داد زیرا اصلی ترین شک و تکانه های اقتصاد استان کرمان عوامل طبیعی است به این دلیل که اقتصاد استان وابسته به عوامل طبیعی است.
وی با تاکید بر اینکه احداث هر سازه بر روی رودخانهها مصوبات و مجوزهای لازم را باید اخذ کند، تصریح کرد: باید مدیریت واحدی در بخش آب داشته باشیم و باید حلقههای مفقوده این موضوع را با بررسیهای کارشناسی پیدا کنیم.
انتهای پیام
نظرات