• یکشنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 97023016655
  • خبرنگار : 71567

معاون پژوهشی دانشگاه خبر داد

نیاز 495 میلیاردی آزمایشگاه‌های دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای برای تجهیز و بازسازی

نیاز 495 میلیاردی آزمایشگاه‌های دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای برای تجهیز و بازسازی

معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای با تاکید بر اینکه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های این دانشگاه نیازمند بودجه 495 میلیارد تومانی برای تجهیز و بازسازی هستند، گفت: با تجهیز این مراکز می‌توانیم نقشی اساسی در تربیت نیروهای مهارت‌محور در کشور ایفا کنیم.

به گزارش ایسنا دکتر رضا زنگنه‌مطلق امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه با اتاق بازرگانی، دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای را دانشگاه نسل سوم، کارآفرین و فن‌آفرین تعریف کرد و گفت: متاسفانه امروزه حلقه مفقوده بین فارغ‌التحصیلان آموزش عالی و بازار کار وجود دارد که بر اساس آن دانش آموختگان تخصص مورد نیاز بازار کار را ندارند، در نتیجه نمی‌توانند نیاز بنگاه‌های اقتصادی را تامین کنند، اما دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به عنوان یک دانشگاه مهارت‌محور توانسته در حوزه اشتغال مورد نیاز بازار کار موفق باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های رقابتی دانشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای با سایر دانشگاه‌ها این است که با تربیت تکنسین و نیروی مهارت‌آموز توانسته نیاز بازار را شناسایی و نقش مهمی در اشتغال دانش آموختگان ایفا کند و دانشگاه‌های دیگر نیز باید بتوانند زمینه‌های لازم را برای شکل‌گیری یک ارتباط تنگاتنگ موثر با صنعت فراهم کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها برای برقراری ارتباط موثر تنگاتنگ با صنعت دو راه بیشتر ندارند؛ اول اینکه بخواهند مطالعه و برنامه‌ریزی‌های مجدد در حوزه آموزش داشته باشند و دوم الگوهای موفق دانشگاه‌های دنیا را بررسی کنند و در نهایت در عمل به کار ببرند.

دکتر زنگنه‌مطلق خاطرنشان کرد: خوشبختانه دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای از 50 سال پیش فعالیت آموزشی خود را آغاز کرده و توانسته است از همان ابتدا الگوی دانشگاه‌های آلمان و اتریش را سرلوحه خود قرار دهد و امروزه نیز با توجه به سیاست‌های کلان کشور در راستای ماموریت اصلی خود یعنی تربیت این نیروهای مهارت‌محور تلاش می‌کند.

به گفته وی، نظام آموزشی سه کشور آلمان، اتریش و سوئیس به گونه‌ای است که دانشگاه‌های خود را در راستای مهارت‌آموزی و تربیت نیروهای متخصص و مورد نیاز بازار شکل داده‌اند، به طوری که کشور آلمان 430 دانشگاه دارد که 269 دانشگاه آن مشابه دانشگاه فنی‌ وحرفه‌ای است. این در حالی است که درکشور ما دانشگاه‌های آکادمیک بسیار بیشتر از دانشگاه‌های مهارتی است.

معاون پژوهشی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای ادامه داد: در دانشگاه‌های آلمان دوره‌های فنی‌وحرفه‌ای در طول 3.5 سال تدریس می‌شوند که دانشجویان دو روز در هفته در آموزشکده‌های فنی‌وحرفه‌ای آموزش می‌بینند و سه روز نیز در بنگاه‌های اقتصادی حضور پیدا می‌کنند. امیدواریم در ایران نیز با کمک اتاق بازرگانی که به بنگاه‌های خصوصی نظارت دارد، ارتباط دانشگاه با صنایع نیز تقویت شود.

دکتر زنگنه‌مطلق در پایان با تاکید بر اینکه 495 میلیارد تومان برای تجهیز و بازسازی آزمایشگاهای فنی‌وحرفه‌ای نیاز داریم، یادآور شد: امیدواریم با تامین این اعتبار بیشتر در پیشبرد ماموریت خود یعنی تربیت نیروهای متخصص و مهارت‌محور گام برداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha