به گزارش ایسنا، به نقل از الیوم السابع، تظاهرات در بسیاری از کشورها شدت گرفت و تظاهرکنندگان اعلام کردند ادعای تلاش رژیم صهیونیستی و آمریکا برای آزادی فلسطینیان دروغ بوده و سرکوب جدی مساله فلسطین حل آن را به شدت دشوار میکند.
در ترکیه تظاهرکنندگان با شعار "قدس برای مسلمانان" است همه اشکال خشونت رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه ملت فلسطین را محکوم کردند.
در ایتالیا هم هزاران تن با بالا بردن پرچمهای فلسطین در خیابانهای رم، انتقال سفارت آمریکا به قدس را محکوم کرده و خواهان آزادی فلسطینیان شدند.
همچنین صدها تن در مکزیک علیه استفاده رژیم صهیونیستی از گلوله جنگی علیه تظاهرکنندگان صلح آمیز در روز راهپیمایی بازگشت تظاهرات کردند.
دهها تن آمریکایی نیز در مقابل برج دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در واشنگتن تجمع کرده و اقدام وی درباره قدس را محکوم کردند.
همچنین صدها اردنی روز دوشنبه در نزدیکی سفارت آمریکا در امان تجمع کرده و اقدام آمریکا درباره قدس را محکوم کردند. در این تجمع جنبش اسلامی، احزاب چپگرا و فعالان ملی در میان اقدامات امنیتی شدید حضور داشتند.
آنها پرچمهای اردن و فلسطین و پلاکاردهایی را بالا بردند، بر زمینه این پلاکارد تصویر ترامپ هک و بر روی آن نوشته شده بود "این مجرم را متوقف کنید".
این تظاهرکنندگان پرچم آمریکا و اسرائیل را آتش زدند و شعار "آمریکا سر افعی است" و "آمریکا باید در وادی عربه سقوط کند" را در اشاره به معاهده صلح اردن و اسرائیل سر دادند که در سال ۱۹۹۴ امضا شده بود.
در موریتانی هم اعضای پارلمان این کشور با تجمع در مقابل سفارت آمریکا در نواکشوت افتتاح سفارت این کشور در قدس اشغالی را محکوم کرده و دبیرکل سازمان ملل را مسؤول تجاوز آشکار و ادامهدار اسرائیل به ملت بیدفاع فلسطین خوانده و آن را مغایر با قطعنامههای مشروع بینالمللی دانستند.
نمایندگان پارلمان موریتانی اعلام کردند: تصمیم ترامپ احساسات مسلمانان را به سخره میگیرد و با قطعنامههای مشروع بینالمللی مبنی بر انتقال سفارت آمریکا به قدس به عنوان پایتخت همیشگی فلسطین در تناقض است.
رئیس گروه پارلمانی موریتانی پیروزی ملت فلسطین اعلام کرد: موریتانیاییها قاطعانه با همه توافقنامههای نابودی مساله فلسطین مخالف هستند.
همچنین پلیس موریتانی تظاهرات مردمی در محکومیت اقدام ترامپ درباره قدس را در جلوی ساختمانهای رسمی از جمله ساختمان نماینده سازمان ملل متفرق کرد.
کشورهای جهان افتتاح سفارت آمریکا در قدس را محکوم کردند که در اثر آن دستکم ۵۹ فلسطینی با گلولههای جنگی نیروهای اسرائیلی شهید و دو هزار و ۷۷۱ تن دیگر نیز در مرزها با نوار غزه زخمی شدند.
طبق اعلام منابع دیپلماتیک، پس از اینکه نمایندگان فلسطین، کویت و عربستان در سازمان ملل از برگزاری نشست فوقالعاده در شورای امنیت با هدف بررسی تحولات غزه و کشتار غیرنظامیان فلسطینی توسط اسرائیل خبر دادند، آمریکا مانع تصویب بیانیه شورای امنیت مبنی بر انجام تحقیقات مستقل درباره حوادث خونین در نوار غزه شد.
سازمان ملل، اتحادیه اروپا و تعدادی از کشورها از جمله مصر، بحرین، فرانسه، انگلیس و روسیه افتتاح سفارت آمریکا در قدس را مورد انتقاد قرار دادند و ۱۲۸ کشور عضو سازمان ملل از این کار امتناع ورزیدند.
انتهای پیام
نظرات