• سه‌شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 97022513848
  • خبرنگار : 71541

گزارشی از مراسم رونمایی از سامانه خدمات مشتریان اپراتور اول

گزارشی از مراسم رونمایی از سامانه خدمات مشتریان اپراتور اول

وزیر ارتباطات امروز در مراسم رونمایی از سامانه خدمات مشتریان اپراتور اول از این اپراتور خواست تا ظرف یک سال، ۱۰۸ هزار مدرسه کشور را به شبکه ملی اطلاعات متصل کند.

به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - اظهار کرد: در راستای ماده ۶۹ برنامه ششم توسعه کشور که هوشمندسازی را برعهده وزارت ارتباطات گذاشته است، از همراه اول انتظار دارم تا ظرف یک سال ۱۰۸ هزار مدرسه کشور را به شبکه ملی اطلاعات متصل کند تا در سال آینده یکی از برنامه‌ها اعلام اتصال این مدارس به شبکه ملی اطلاعات باشد.

وی با اشاره به تکلیف مجلس مبنی بر افزایش ۳۰ رتبه‌ای شاخص IDI افزود: دو حوزه باید مورد توجه قرار گیرد که نخست کاربرد فناوری اطلاعات و استفاده از آن را باید پیگیری کرد بطوری که ۱۸ میلیون کاربر همراه اول در کشور داریم که از گوشی هوشمند استفاده نمی کنند، بنابراین انتظار داریم تا سال آینده این تعداد به کمتر از ۵ میلیون کاربر برسد که قاعدتا با استفاده از تولیدات بومی یا داخلی سازی تولیدات کار را باید پیش برد.

آذری جهرمی با بیان اینکه مطابق آمارهای جهانی نرخ رشد درآمد اپراتورهای موبایل در دنیا به نقطه اشباع رسیده است، اظهار کرد: این درحالی است که نرخ رشد درآمدهای حاصل از فناوری اطلاعات با رشد فزاینده ای ادامه دارد که البته در این حوزه همراه اول همکاری های خود را با دانشگاه های مختلف آغاز کرده است.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه ۵۶ درصد نرم افزارهای تولید شده کافه بازار متعلق به خارج تهران بوده است، اظهار کرد: باید در حلقه های معیوب توسعه فناوری اطلاعات در شهرستان‌ها سرمایه گذاری کرد.

او همچنین خبر داد: لایحه ای با امضای شش عضو هیات دولت تدوین و ارایه شده است که در صورت تصویب هیات دولت پارک توسعه اقتصاد دیجیتال شکل می گیرد که سازمان فناوری اطلاعات متولی آن خواهد بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه امروز شاهد اتفاقات خوبی بودیم که نوید حرکتی جدید در جامعه ارتباطاتی کشور است، از جوانگرایی انجام شده در این اپراتور در رده های مختلف گفت: اینکه تیم جدید مستقر شده در همراه اول مفاهیم را می شناسند و به توسعه، تولید داخل و ارایه سرویس باکیفیت اعتقاد دارند، جای تقدیر دارد.

وی با تاکید بر اینکه بر موضوع کیفیت، افزود: همچنان که به لحاظ کیفی توسعه زیادی توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطاعات رخ داده است، همراه اول نیز پیشگام در این زمینه عمل کرده و رشد کمی زیادی داشته است ما امروز مردم مطالبه کیفیت می کنند.

آذری جهرمی دستیابی به کیفیت را تنها با نظارت دقیق بر شبکه میسر دانست و اظهار کرد: نمی شود منتظر باشیم تا مردم شکایت کنند و براساس شکایت مردم به موضوع رسیدگی کنیم.

عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به راه اندازی و بهره برداری از مرکز عملیات شبکه و پایش شاخص های شبکه در همراه اول تصریح کرد: امروز توسط این مراکز وضعیت کیفی شبکه مشخص می شود و هر آنچه که تاکنون برای توسعه و رشد کمی در همراه اول تلاش شده است، به همان اندازه نیز برای توسعه کیفی باید تلاش شود و زحمت کشید.

او با تقدیر از اقدامی که در راستای به روزرسانی و جایگزینی سیستم مشترکین اپراتور اول صورت گرفت، خاطر نشان کرد: اگرچه اطلاع دارم که مخالفت هایی برای این جایگزینی انجام شد و با نارضایتی هایی نیز از سوی مشترکین همراه بود و علاوه بر آن باعث اختلال در فروش و کاهش درآمدهای شرکت در کوتاه مدت شد، اما زیرساخت بزرگی است که فعالیت همه شرکت های ایرانی برای توسعه پلت‌فرم ها، نرم افزارها و خدمات بومی آماده می کند، ضمن اینکه همراه اول خدمات بهتری را می تواند به مشترکین خود ارایه کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداختن به موضوع امنیت را حایز اهمیت دانست و گفت: در فضای مجازی که همواره مورد هجمه های سایبری قرار داریم که اخیرا هم شاهد آن بودیم، دنیا به لحاظ امنیت کمکی به ما نمی کند و همواره ما را تحریم کرده و جوانان ایرانی روی پای خود ایستاده اند لذا اینکه با استفاده از توانمندی و ظرفیت داخلی در مجموعه همراه اول در مدت کوتاهی پس از تصویب سند هماهنگی اقدام مشترک در حوزه امنیت در شورای عالی فضای مجازی، مرکز عملیات امنیت همراه اول ایجاد شد، حایز اهمیت است.

وی افزود: باتوجه به اینکه زندگی مردم در حال قرار گرفتن در عرصه فضای مجازی است، این امکانات فعالیت های اقتصادی کشور را تضمین می کند و باعث ارتقای کیفیت فضای مجازی است.

آذری جهرمی در ادامه با اشاره به متفاوت بودن وضعیت ارتباطات تهران و نقاط کمتر برخوردار و شهرستان ها، اظهار کرد: آن چیزی که امروز در تهران می بینیم، در مناطق کمتر برخوردار و شهرستان ها واقعیت اینطور نیست بطوریکه در سفر به استان خراسان رضوی از کیلومتر 45 تا 75 شبکه موبایل نداشتم. 

عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه امروز نمی تواند جاده بی ارتباط باشد چراکه حادثه رخ می دهد، تصریح کرد: دیروز دکتر باستانی (عضو کمیسیون اقتصادی مجلس) در صحبت هایی که در افتتاح پروژه های شرکت مخابرات ایران ذکر کردند، در زمانیکه کیفیت آب روستا مناسب نیست اما وقتی مسوولی مراجعه می کند از وی درخواست اصلاح ارتباطات را دارند.

او با اشاره به اینکه همراه اول یک بنگاه اقتصادی است که فعالیت هایش را بر مبنای اقتصادی قرار می دهد که اصل پذیرفته شده است، اظهار کرد: ما مکانیزم ها در درون وزارت ارتباطات را با توجه به قانون بودجه 1397 اصلاح کردیم و از همراه اول انتظار ویژه داریم تا به صورت جهادی ورود پیدا کند و در سال 97 این مشکلات را بپوشاند.

در ادامه حمید فرهنگ - مدیر عامل همراه اول - با اشاره به افتتاح پروژه CRM-CBS اظهار کرد: این پروژه بزرگ‌ترین طرح در صنعت فناوری اطلاعات کشور است و امکان ارائه سرویس به کسب و کارهای نوپا را فراهم می‌کند. همچنین حل مشکلات احتمالی درباره صیانت از خدمات مشترکین و یکپارچه‌سازی خدمات صورت می‌گیرد.

فرهنگ با اشاره به نام‌گذاری سال جاری به حمایت از کالای ایرانی اظهار کرد: ۷۵ درصد خریدها، سرویس‌ها و تجهیزات ما از منابع داخلی تامین می‌شود و ۲۵ درصد باقی‌مانده به دلیل کمبود امکانات حوزه است که امیدواریم به مرور کامل شود.

فرهنگ با اشاره به تعداد مشترکان همراه اول گفت: تا کنون بیش از ۹۶ میلیون سیم‌کارت همراه اول واگذار شده که ۵۹ میلیون فعال هستند. سال گذشته ۹.۵ میلیون مشترک جدید و ۴۹۱ هزار مشترک دائمی به همراه اول افزوده شدند.

دلایل مخالفت دولت با فیلترینگ

اما وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در حاشیه مراسم رونمایی از پروژه‌های همراه اول یکی از دلایل مخالفت دولت با فیلترینگ را این دانست که اگر برخی از اپلیکیشین‌ها اثر مخربی داشته باشند، در کنار آن استفاده و فراگیر شدن فیلترشکن‌ها هم اثرات مخرب امنیتی زیادی دارند.

محمدجواد آذری جهرمی با اشاره به اختلالات ایجاد شده در خدمات اینترنتی به دلیل استفاده از فیلترشکن اظهار کرد: درست است که بسیاری از فیلترشکن‌ها خدمات ظاهری خوبی به کاربر ارایه می‌دهند و به همین دلیل کاربران به استفاده از آن‌ها علاقه‌مندند اما بنا به گزارش‌هایی که مراکز معتبر منتشر می‌کنند، این نوع نرم‌افزارها استفاده ضدامنیتی دارند و نوعی باج‌افزار هستند که به جمع‌آوری اطلاعات مشترکین اقدام می‌کنند و فراگیری و استفاده از فیلترشکن‌ها تبعات بسیار زیادی دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش شرکت ارتباطات زیرساخت در مسدود کردن فیلترشکن‌ها گفت: اقدام شرکت زیرساخت این است که با فراگیری و استفاده از فیلترشکن‌ها، تحت دستوری که آقای رییس جمهور دادند و در چارچوبی که شورای عالی فضای مجازی ارایه داده و منطق هم دارد، نباید اجازه دهد فضای کشور پر از باج‌افزار شود و باید جلوی اینها گرفته شود. به همین دلیل این حرکت برای مسدود کردن فیلترشکن‌ها آغاز شده و طبق قانون هم بوده است و مشکل مقرراتی درباره این مساله وجود ندارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اختلالات اینترنتی نیز توضیح داد: انسداد فیلترشکن‌ها نباید باعث افت کیفیت اینترنت و یا ایجاد مشکلاتی برای کسب و کارها شود. اختلالات اینترنتی موضوع بدی است که ما از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات خواستیم و به اپراتورها هم در این باره تذکر دادیم. دیروز بعد از ظهر هم جلسه‌ای با حضور اپراتورها برای بررسی این موضوع تشکیل شد.

آذری جهرمی ادامه داد: اما بنا نیست به این موضوع بپردازیم که با دستور فیلترینگی که آمده و با مخالفت بسیاری از مردم مواجه شده است، می‌توانیم به باج‌افزارها و فیلترشکن‌ها اجازه دهیم که در کشور توسعه پیدا کنند.

وی با تاکید بر مضرات استفاده از فیلترشکن بیان کرد: امیدواریم مسئولانی که متصدی فیلترینگ هستند، به این موضوع توجه داشته باشند زیرا این این مسئله یک تهدید بزرگ است. باید مردم را درباره استفاده از فیلترشکن توجیه کنیم تا آن‌ها با همراهی کنند. زیرا در هر تصمیمی اگر همراهی مردم نباشد، اثراتش مشابه اثرات کنونی و گستردگی باج‌افزارها می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه فراگیر شدن فیلترشکن‌ها مطلوب کسانی است که همواره به دنبال براندازی کشور بودند و این مطلوب نیست، گفت: همان طور وزارت امور خارجه آمریکا در سال ۸۹ جزو برنامه‌هایی که برای براندازی جمهوری اسلامی داشت، توسعه فیلترشکن بود و حتی گوشی‌های اپل را در به نوعی در بازار ایران عرضه می‌کرد که بدون فیلترشکن کار نکنند.

استفاده از پیام‌رسان انتخاب کاربر است

آذری جهرمی با بیان اینکه پیام‌رسان و استفاده از ابزار ارتباطی، انتخاب کاربر است، افزود: اینکه ما به استفاده از یک پیام‌رسان نائل باشیم یا نه، تغییری در انتخاب مردم ندارد. البته سیاست کشور ترویج پیام‌رسان‌های بومی است و ما بر این اساس مصوباتی در شورای عالی فضای مجازی داشتیم و پیام‌رسان‌هایی هم در این حوزه فعالیت کردند. اما این پیام‌رسان‌ها باید خدمات و تنوع و کاربری‌های لازم را برای مردم فراهم کنند و همچنین اعتماد مردم را جلب کنند.

وی با اشاره به میزان کاربران پیام‌رسان‌های بومی بیان کرد: تا روز گذشته ۱۰ میلیون نصب فعال از تعرفه‌های داخلی روی گوشی‌های همراه داشتیم که البته به معنای ۱۰ میلیون نفر نیست زیرا ممکن است یک نفر چند اپلیکیشن نصب کرده باشد. با وجود این آمار قابل توجهی است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مردم از پیام‌رسان‌های مختلف استفاده می‌کنند و انحصاری نیز وجود ندارد، اظهار کرد: البته هنوز ابراز نارضایتی از اقدام انجام شده در خصوص مسدود شدن وجود دارد. اما واقعیت این است که هم پیام‌رسان‌های داخلی به تدریج جایگاه خود را پیدا می‌کنند که البته نیاز به زمان دارد و هم دستگاه‌های مختلف اجرایی و قضایی خود را به‌روزرسانی می‌کنند چراکه محیط ارتباطی دنیا تغییر کرده و نوع برخورد با فضای مجازی باید اصلاح شود.

آذری جهرمی با بیان اینکه اگر بخواهیم ظرفیت‌های بومی داشته باشیم و آن‌ها را رشد دهیم، باید شاخص‌های خود را تغییر داده و حمایت کنیم، افزود: البته درنهایت مردم هستند که تصمیم می‌گیرند از چه ابزاری استفاده کنند. تمایل ما بر اساس سیاست‌های حاکمیتی و ترویج پیام‌هارسان‌های بومی است و البته یک سیاست خدشه‌ناپذیر و مهم در جمهوری اسلامی بر پایه انتظارات مردم تامین شده که نظرات مردم را لحاظ کنیم و به آن احترام بگذاریم. سرویس‌های داخلی هم اگر می‌خواهند شکل بگیرند، باید بر پایه احترام و اعتماد مردم باشد.

دسترسی به سرعت یک گیگابیتی روی نسل چهارم و نیم

وی با اشاره به پروژه‌های رونمایی شده در همراه اول بیان کرد: مرکز عملیات امنیت بومی شرکت همراه اول و مرکز امداد نجات فوری خدمات مجموعه‌های آسیب دیده برابر حملات سایبری رونمایی شده است، همچنین مرکز داده‌ای که به منظور بالا بردن ضرایب پدافند غیرعامل در همراه اول به عنوان پشتیبان مراکز داده قبلی بود، مورد بهره‌برداری قرار گرفت. مرکز پایش شاخص‌های کیفی شبکه و همچنین ارزیابی شاخص‌های کیفی شبکه و توسعه آن‌ها نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به توسعه دسترسی به نسل سوم و چهارم تلفن همراه اظهار کرد: همراه اول با استفاده از تکنولوژی مایمو (MIMO) و آرایه‌های آنتنی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، سرعت دانلود را روی نسل چهار و نیم به یک گیگابیت در ثانیه برساند که البته برای همه مردم قابل دسترسی نیست و هم نیاز است تجهیزات نصب شود و هم گوشی‌هایی که این قابلیت‌ها را پشتیبانی می‌کنند، وجود داشته باشد.

آذری جهرمی در پایان گفت ما از همراه خواستیم ظرف ۴۵ روز آینده موضوع این رادیوهای پرظرفیت در مجموعه ورزشگاه آزادی حل شود. زیرا تعداد زیادی از مردم در مدت زمان کوتاهی آنجا جمع می‌شوند که موجب قفل شدن شبکه‌های ارتباطی می‌شود و نیاز به ارتباطات وجود دارد. البته لازم است گوشی‌هایی که می‌توانند از این تکنولوژی استفاده کنند، به تدریج مورد استفاده قرار گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha