به گزارش ایسنا، حدود یک ماه از جریان تکنرخی شدن ارز و مجموعه سیاستهای ارزی بانک مرکزی برای ساماندهی بازار و در مجموع چرخش ارز در اقتصاد ایران گذشته است. در کنار تمامی مسائلی که در این مدت مطرح بود و گروههای مختلفی که برای تامین و یا فروش ارز خود با چالشهایی مواجه بودند، گردشگران و اتباع خارجی از جمله گروههایی هستند که برای تبدیل ارز خود به دلیل قطع فعالیت صرافیها در بازار با موانعی مواجه شدند. این در حالی است که تا پیش از این با توجه به اینکه صرافیها در بازار ارز فعال بودند، خارجیها نیز به راحتی با مراجعه به آنها میتوانستند تبدیل ارز انجام داده و یا ریال مورد نظر خود را تهیه کنند، اما در این مدت از این کار منع شده و در این فضا برخی از فراهم نبودن سازوکار لازم برای خرید ارز خارجیها در مواردی سوءاستفادههایی نیز داشتند.
اما در سیاست بانک مرکزی با توجه به ممنوعیت فعالیت صرافیها برای خرید و فروش ارز این جریان به سمت شبکه بانکی حرکت کرد. به گونهای که بانکها باید بر اساس نرخهای تعیین شده و تحت شرایطی نسبت به خرید ارز و همچنین فروش آن اقدام کنند.
بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی بانکها میتوانند ارز گردشگران خارجی، رانندگان ترانزیت خارجی و همچنین سرمایهگذاران خارجی را با تایید سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، نمایندگیهای سیاسی مقیم ایران و همچنین دفاتر نمایندگی بانکهای خارجی با درخواست کتبی به نرخ روز اعلامی بانک مرکزی خریداری و در چارچوب مقررات ارزی به فروش برسانند.
بانکها روزانه نرخ ارز را بر اساس نرخ مرجع اعلامی بانک مرکزی و با دریافت کارمزد آن خریداری و میفروشند. در حال حاضر قیمت دلار حدود ۲۰ روزی است که در نرخ ۴۲۰۰ تومان ثابت باقی مانده و تغییری نکرده است. اما با این حال نرخ خرید آن از مشتری ۴۱۷۹ تومان و نرخ فروش همراه با کارمزد به ۴۲۲۱ تومان میرسد. همچنین پوند با نرخ مرجع ۵۶۸۷ تومان، حدود ۵۶۵۹ تومان خرید و همراه با کارمزد ۵۷۱۶ تومان فروخته میشود. یورو نیز با نرخ مرجع۵۰۱۶ تومان، ۴۹۹۱ تومان خرید و به اضافه کارمزد ۵۰۴۱ تومان فروش میرود.
نرخ روز ارزهای قابل معامله در بانکها
انتهای پیام
نظرات