به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، روستاییان منطقه دشت آرشی قندوز اعلام کردند، در تاریخ دوم آوریل سال جاری میلادی چندین تن از جمله تعدادی کودک که در یک مراسم مذهبی شرکت داشتند در جریان حملهای کشته شدند؛ اقدامی که باعث شد سازمان ملل تحقیقاتی به راه اندازد.
این گزارش سازمان ملل بر خطرات یک استراتژی جدید نشات گرفته از مشاوران نظامی آمریکا تاکید دارد که بیانگر یک بسیج گسترده در نیروی هوایی افغانستان است که با استفاده از هلیکوپترهای مجهز به موشک و هلیکوپترهای جنگی در تلاش است تا آتشبس موجود با طالبان را نقض کند.
هیئت کمکرسان سازمان ملل در افغانستان گفت: یکی از دستاوردهای مهم این گزارش این است که دولت کابل در جریان حمله به یک مراسم مذهبی از موشک و مسلسلهای سنگین استفاده کرده و منجر به تلفات بسیار زیاد در بین کودکان شده است.
این هیئت افزود: در جریان این حمله دستکم ۳۶ تن از جمله ۳۰ کودک کشته و ۷۱ تن دیگر زخمی شدند و این مساله احترام دولت کابل به قوانین احتیاط تحت قوانین بینالمللی بشردوستانه را زیر سوال میبرد.
در این گزارش آمده است: محققان وجود ۱۰۷ قربانی در این حمله را تایید کردهاند اما از منابع مختلف لیستهای متعددی را در رابطه با تعداد قربانیان دریافت کردهاند که بیانگر تلفات بیش از ۲۰۰ تن است. از همین رو محققان تاکید دارند که هنوز گزارش نهایی به دست نیامده است.
این گزارش افزود: نگرانیهای جدی در رابطه با این رویداد وجود دارند که نیازمند تحقیقات بیشتر هستند اما این هیئت و محققان آن در جایگاهی نیستند که مشخص کنند آیا این حمله برابر با نقض قوانین بینالمللی بوده یا خیر.
براساس این گزارش سازمان ملل که بر مبنای مصاحبه با بیش از ۹۰ شاهد تهیه شده هلیکوپترهای دولت کابل به حاضرین در این مراسم حمله کرده، موشکهایی پرتاب و متوسل به استفاده از مسلسل به جمعیتی شده که در مراسمی موسوم به "دستار بندی" شرکت داشتند.
این مراسم برای پسرانی برگزار شده بود که حافظ کل قرآن شده بودند.
در این گزارش آمده است: در جریان این حمله نزدیک به ۱۲ موشک شلیک شده است.
به گفته شاهدان، این هلیکوپترها با وجود آنکه مردم تلاش میکردند تا به خانهها و جادههای نزدیک فرار کنند به حمله به آنها ادامه داده اما سازمان ملل نمیتواند این ادعاها را تایید کند که این هلیکوپترها به صورت تعمدی غیرنظامیان را هدف گرفته است.
در پی این حمله دولت کابل اذعان کرد که تلفات غیرنظامی وجود داشته و اشرف غنی، رئیسجمهوری افغانستان دستور داد تا تحقیقاتی انجام شود اما تاکنون نتایج این تحقیقات منتشر نشده است.
انتهای پیام
نظرات