• یکشنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97021608321
  • خبرنگار : 30057

ساخت ربات جراحی که بدون سنسور، جراحی از راه دور انجام می‌دهد

ساخت ربات جراحی که بدون سنسور، جراحی از راه دور انجام می‌دهد

گروهی از محققان موسسه آموزش عالی زند شیراز بدون استفاده از سنسور، رباتی برای جراحی از دور طراحی کردند.

دکتر ایمان جم‌نژاد، عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی زند شیراز و از محققان این طرح در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به طراحی و ساخت ربات "شبیه‌ساز دست انسان"،‌ گفت: اساس طراحی این ربات پردازش تصویر حرکات دست انسان است؛ از این رو بدون دارا بودن سنسورهای حرکتی بر روی بازو، قادر به تشخیص حرکات دست انسان است.

وی ادامه داد: این ربات می‌تواند از طریق پردازش‌هایی که انجام می‌دهد، اطلاعات مربوط به حرکات دست انسان را به کنترلری که وظیفه تغییر زاویه بازو را بر عهده دارد، ارسال کند.

جم‌نژاد با تاکید بر اینکه بازوی این ربات در محورهای X، Y و Z قابلیت تغییر جهت دارد، اظهار کرد: این قابلیت موجب شده است که این ربات هر درجه‌ای را به بازوها بدهد و بازو را به آن نقطه مورد نظر حر کت دهد.

این محقق هدف اصلی از طراحی و ساخت این ربات را ساخت بازویی دانست که بتواند از راه دور عملیات جراحی را انجام دهد و یادآور شد: این امر موجب می‌شود متخصصان جراح بتوانند بدون حضور در اتاق‌های عمل، جراحی‌های مورد نیاز را اجرایی کنند، ضمن آنکه دانش‌آموختگان این حوزه نیز از تخصص آنها بهره ببرند.

وی در خصوص عملکرد این ربات توضیح داد: این ربات از طریق پردازش تصویری که توسط دوربین‌های نصب شده در آن صورت می‌گیرد و همچنین سنسور IR (مادون قرمز)، حرکت 3 نقطه اصلی دست یک شخص که شامل "شانه"، "آرنج" و "مچ دست" می‌شود را تشخیص می‌دهد و با پردازش تصویری که انجام خواهد داد، زاویه‌هایی را که دست نسبت به بدن و موقعیت قبلی دارد، محاسبه و منتقل می‌کند.

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی زند شیراز ادامه داد: پزشک با ایستادن در برابر دوربین‌های این ربات حرکات را انجام می‌دهد و این حرکات از طریق بستر اینترنت به بازوی موجود در اتاق عمل ارسال می‌شود و از این طریق عمل جراحی انجام خواهد شد.

این محقق در خصوص کاربردهای این ربات یادآور شد: این ربات علاوه بر کاربرد در اتاق‌های جراحی، در اکثر صنایعی که خطراتی برای انسان به همراه دارد و تاثیرات منفی برای سلامت آنها دارد، قابل بهره‌برداری است.

وی عدم استفاده از سنسور ثابت را از جمله مزایای این ربات دانست و گفت‌: این ویژگی موجب شد هر شخصی می‌تواند در هر شرایطی از این بازو استفاده کند.

ایده اصلی طراحی این ربات از سوی داود جوکار بوده و همکاران این طرح نیز سمانه شاکری، علیرضا شاکری و دکتر ایمان جم‌نژاد بوده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha