• پنجشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97021207024
  • خبرنگار : 71589

یک گام دیگر در راه مقاوم‌سازی سلول‌های انسان در برابر ویروس

یک گام دیگر در راه مقاوم‌سازی سلول‌های انسان در برابر ویروس

دانشمندان یک گام موثر دیگر در راه کدگذاری سلول‌های انسانی به منظور مقاومت در برابر ویروس‌ها برداشته‌اند، اما تحقق آن هنوز با چالش‌های زیادی همراه است.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، دانشمندان در سال 2016 یکی از بزرگترین تلاش‌های مهندسی ژنتیک تاریخ را موسوم به "پروژه‌نویسی ژنوم"(Genome Project-write) در پیش گرفتند.

هدف آنها این بود که سلول‌هایی انسانی ایجاد -نه فقط ویرایش- کنند که در برابر همه ویروس‌های شناخته‌شده مقاوم باشد.

شروع این کار بسیار مشکل بود، چرا که نیاز به بودجه قابل توجهی داشت، اما اکنون به نظر می‌رسد که کار به طور جدی در حال انجام است.

موسسه "ویس"(Wyss) هاروارد و شرکت ایمونوتراپی فرانسوی موسوم به "سلکتیس" (Cellectis) یک قرارداد همکاری امضا کرده‌اند، مبنی بر این که ابزار مهندسی ژنوم "سلکتیس" در اختیار یک تیم از "ویس" به رهبری "جورج چرچ" قرار گیرد.

آنها از آنزیم‌های معمول برای حذف کدون‌های (codon) زائد استفاده می‌کنند و با آن کدون‌ها از ربودن سلول‌ها توسط ویروس‌ها برای تولید نسخه‌هایی از خود پیشگیری می‌کنند.

کدون‌ها، نوکلئوتیدهای "سه‌گانه" هستند که اسیدهای آمینه را برای پروتئین‌های خاص تولید می‌کنند.

این یک کار مهم اما بسیار پیچیده است. دانشمندان اظهار داشتند که این پروژه نیاز به ایجاد 400 هزار تغییر بزرگ در 20 هزار ژن در ژنوم انسان دارند و این کار مقرون به‌صرفه نخواهد بود.

تیم "چرچ" تا کنون 321 تغییر در باکتری ای.کولی (E.Coli) ایجاد کرده‌اند.

بازنویسی کد یک ژنوم انسان در حال حاضر حدود 30 میلیون دلار هزینه دارد و حتی برنامه‌هایی برای کاهش این هزینه‌ها تقریبا ممکن نیست.

این توضیحات شاید یک دلیل خوب برای این باشد که چرا این پروژه از ابتدا 10 سال زمان برای رسیدن به هدف خود تعیین کرد و هیچ اطمینانی وجود ندارد که این گروه در این زمان خود به هدف خود برسد.

سلول‌های ضدویروس می‌توانند برای درمان سلول‌های بنیادی استفاده شوند که می‌توانند از ویروس‌های خطرناک مثل HIV جلوگیری کنند.

برنامه‌های گسترده‌تری نیز وجود دارد. دانشمندان می‌توانند کدون‌هایی که احتمال بیشتری برای تولید تومورهای سرطانی دارند را جایگزین کنند و این روش می‌تواند در سلول‌های غیر انسانی (مانند محصولات کشاورزی مقاوم در برابر ویروس) استفاده شود.

این کار به معنی پایان دادن به ابتلا به بیماری نیست، بلکه احتمال ابتلا به بیماری بسیار کم می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha