• دوشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۰۰:۱۷
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 97020905192
  • خبرنگار : 71567

با ارائه پیش‌نویس استفاده از ظرفیت نخبگان ایرانی مقیم خارج، از سوی وزارت علوم؛

۳۰درصد سهمیه هیات علمی دانشگاه‌ها به نخبگان خارج از کشور اختصاص می‌یابد

۳۰درصد سهمیه هیات علمی دانشگاه‌ها به نخبگان خارج از کشور اختصاص می‌یابد

معاون آموزشی وزارت علوم از ارائه پیش‌نویسی برای استفاده از ظرفیت نخبگان ایرانیان خارج از کشور در دانشگاه‌های داخلی خبر داد و گفت: در صورت تصویب این مصوبه دانشگاه‌ها ملزم خواهند شد که ۳۰ درصد از سهمیه جذب اعضای هیات علمی را به نخبگان ایرانی خارج از کشور اختصاص دهند.

دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در گفت و گو با ایسنا،‌ ضمن اعلام این مطلب به تدوین شاخص‌های تشویقی برای استفاده از توانمندی نخبگان ایرانی مقیم خارج در دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: وزارت علوم از ورود و خدمت نخبگان ایرانی مقیم خارج، به کشور بسیار استقبال می‌کند و در این زمینه یکی از شاخص‌های تشویقی که برای دانشگاه‌ها در عرصه بین‌المللی تعیین کرده، این است که این دانشگاه‌ها باید بتوانند از نخبگان خارج از کشور در داخل استفاده کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: وزارت علوم به منظور استفاده دانشگاه‌ها از نخبگان ایرانی خارج از کشور، مصوبه‌ای را پیشنهاد کرده که در صورت تصویب به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود و بر اساس این مصوبه ۳۰ ظرفیت جذب هیات علمی به ایرانیان نخبه خارج از کشور که در ۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا مشغول هستند،‌ اختصاص می‌یابد. بنابراین تلاش وزارت علوم برای تصویب این مصوبه یکی از نمادهای توجه آموزش عالی به نخبگان ایرانی خارج از کشور است.

معاون آموزشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: هنوز در خصوص مصوبه فوق به جمع‌بندی کامل نرسیده‌ایم و در حال بررسی هستیم،‌ اما به طور کلی وزارت علوم از توانمندی‌های نخبگان ایرانی مشغول در خارج از کشور حمایت می‌کند.

دکتر شریعتی در پایان استفاده از توانمندی ایرانیان مقیم خارج از کشور و برقرار تعامل علمی با این افراد را یکی از مهم‌ترین پارامترهای دستیابی به اقتصاد مقاومتی در دانشگاه‌ها دانست و تاکید کرد: بر اساس یکی از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی، دانشگاه‌های کشور باید بتوانند به تراز جهانی برسند و این موارد به دانشگاه‌های ضعیف نیز ابلاغ شده است. بنابراین یکی از پارامترهای مهم تاثیرگذار برای دستیابی به این رتبه، این است که دانشگاه‌ها بتوانند با ایرانیان خارج از کشور ارتباط بگیرند. البته این ارتباط لزوما به معنای بازگشت کامل آن‌ها به داخل کشور نیست، بلکه منظور این است که دانشگاه‌ها با این نخبگان تعامل علمی برقرار کنند و برای این منظور نیز شاخص‌های تشویقی از سوی وزارت علوم در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۲-۱۰ ۰۷:۱۵

جبران ناتوانی ها؛ فقط؛ با تغییر ساختار سیستم آموزش عالی میسر است. رسیدن به تراز جهانی و دستیابی به اقتصاد مقاومتی نیاز به بستر مناسب و هیات علمی با سواد و باتجربه دارد.فضای دفعی موجود در دانشگاه ها؛ شاید در ابتدای موج جدیدی که ایجاد خواهد شد؛ پذیرای نخبگانی از خارج هم باشد ولی بعد از مدتی ؛ مانند بسیاری از هیات علمی های غیر خودی مستقل و با تجربه داخل؛ طرد و حذف و خانه نشین خواهند شد. تغییر ساختار کلی و تغییر نگاه مسئولین به آموزش عالی کشور ؛ تامین کننده هدف رسیدن به تراز جهانی و دستیابی به اقتصاد مقاومتی است.در شرایطی که بستر مناسب فراهم گردد؛ نیازی به دعوتنامه نیست و طالبان پیشرفت میهن اسلامی؛ به دانشگاه های وطن خود جذب خواهند شد.

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۱۰ ۰۸:۳۷

که برگردن ایران دادگاهی شن برن زندان؟!!!!!!!!! ایران دیگه تموم شد! فقط فرار

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۱۰ ۰۹:۱۵

كه بعد دستگير شوند؟

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۱۰ ۱۳:۴۹

شرمنده اما همه در حال رفتن هستند عدم آزادی های اجتماعی عدم دسترسی به اقتصاد جهانی عدم دسترسی به ویزای مناسب شرایط سیاسی متشنج دانشگاه های وابسته به نهادهای حکومتی دلیلی برای بازگشت وجود ندارد