به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رهبران کرهشمالی و کرهجنوبی قرار است جمعه برای اولین بار در طول یک دهه گذشته جلسهای داشته باشند تا به حل اختلافات بپردازند و امید است از سرگیری روابط میان دو کره صورت بگیرد.
رزمایشهای امسال از اول آوریل آغاز شد و انتظار میرود تا پایان ماه، شاید هم بیشتر ادامه داشته باشد. معمولا این تمرینها ماه مارس یا زودتر شروع میشد. در اواخر دهه ۸۰ میلادی ۲۰۰ هزار نیرو در مانورهای مذکور شرکت کردند و بزرگترین مانورهای سالانه در جهان را به وجود آوردند.
شمار کنونی نیروهای شرکتکننده در مانورهای جاری موسوم به "عقاب جوان" و "اراده قاطع" کمتر است اما تجهیزات نظامی و تمرینهای نظامی جدید برای آمادگی نیروها در صورت بروز جنگ کره تدارک دیده شده و احتمالا شامل سناریوی ساقط کردن رژیم کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی هم میشود.
مانورهای سطح پایین آمریکا و کرهجنوبی تاکنون واکنش خاصی همچون تهدیدات جنجالی سال گذشته از جانب پیونگیانگ را به همراه نداشته است. به نظر میرسد به تعویق انداختن مانورها ایده مون جائه-این، رئیسجمهوری کرهجنوبی بوده باشد.
مون ماه دسامبر به خبرنگاران گفت، از واشنگتن خواسته است تا مانورها را به بعد از المپیک زمستانی کرهجنوبی که مارس به پایان رسید، موکول کند. در عوض، کرهشمالی موقتا پرتابهای موشکی و سایر اقدامات تحریکآمیز را به حالت تعویق درآورد.
مقامهای ارتش آمریکا به صورت محتاطانه به تعویق انداختن رزمایشها را بیاهمیت نشان دادند و علت اولیه آن را به مشکلات لجستیکی رزمایشها و برگزاری همزمان المپیک دانستند.
آنها همچنین تاکید داشتند ماهیت اولیه رزمایشها تغییری نکرده است. اون همچنین به واسطههایی از کرهجنوبی گفته است "درک" میکند که این رزمایشها فقط به تعویق افتاده و لغو نشدهاند.
حال در آستانه نشست روز جمعه میان دو کره، واشنگتن و سئول به خاتمه جنگ در شبه جزیره کره اشاره دارند. جنگ کره جنگی میان جمهوری کره (کره جنوبی) با پشتیبانی نیروهای سازمان ملل متحد به رهبری ایالات متحده و جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) با پشتیبانی چین و کمک نظامی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی بود که در ۲۵ ژوئن ۱۹۵۰ با ورود نیروهای تحت فرمان حکومت کمونیستی کیم ایل سونگ به بخش جنوبی آغاز شد و در ۲۷ ژوئیه ۱۹۵۳ با پیمان آتشبس به حالت ترک مخاصمه به پایان رسید و دو کره اکنون به لحاظ فنی در حال جنگی به سر میبرند.
یک توافق رسمی صلح نه تنها میان دو کره لازم است، بلکه احتمالا به تایید متحدان دوران جنگ آنها، یعنی واشنگتن و پکن نیازمند است. هنوز کرهشمالی و کرهجنوبی گام های بسیاری میتوانند بردارند و جمعه چانهزنی واقعی آغاز میشود.
انتهای پیام
نظرات