• شنبه / ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۶:۱۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 97020100525
  • منبع : نمایندگی همدان

نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان خبر داد:

ایجاد المان نخستین مجلس فواید عامه شهر همدان

ایجاد المان نخستین مجلس فواید عامه شهر همدان

ایسنا/همدان نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان گفت: شورای شهر و شهرداری همدان قصد دارد المان نخستین مجلس فواید عامه این شهر را در فضای سبز مقابل شهرداری به عنوان برند این شهر پیش از مراسم افتتاحیه رویداد «همدان 2018» ایجاد کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، علی فتحی با اشاره به اینکه «همدان، پایتخت گردشگری آسیایی در سال 2018» یکی از مهمترین رویدادهای بین‌المللی این شهر تاریخی و فرهنگی است، افزود: در حال حاضر این رویداد گردشگری مورد اقبال اکثر اهالی شهر همدان است.

وی اظهار کرد: از آنجایی‌که شهر تبریز، برند نخستین شهرداری یا بلدیه را در کشور به نام خود ثبت کرده، بر اساس تحقیقات به عمل آمده، همدان هم به عنوان نخستین شهر در کشور، دارای شورای شهر بوده است.

فتحی با بیان اینکه مفتخریم نخستین شورای شهر کشور در همدان ایجاد شده است، ادامه داد: در زمان مشروطه، شخصی به نام علی‌خان ظهیرالدوله(مشروطه‌خواه) حاکم منصف همدان بوده که با توجه به نوشتارها، خاطرات و یادداشت‌های به جا مانده از آن زمان، تلگراف‌های ارسال شده به مراکز مختلف و مدارک آیت‌ا... بهاری (ره) -عالم عالیقدر، زاده شهر بهار- در سازمان اسناد، سطرهایی از مجلس فواید عامه دیده می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس این مستندات، 52 نفر از معتمدین همدان از محلات و اصناف مختلف با رأی مردم انتخاب شدند و مجلس فواید عامه را برای رسیدگی و حل مشکلات مردم، شکل دادند که این نام به علت رسیدن منفعت و سود آن مجلس به مردم، به آن مجلس اطلاق شده است.

این عضو شورا همچنین با اشاره به روند  احداث این ساختمان، گفت: آیت‌ا... شیخ محمدباقر بهاری، یکی از علمای مجاهد و پرشوری بود که از همان نخستین روزهای حرکت مشروطه‌خواهی در ایران، رهبری مردم همدان را بر عهده گرفت و در کنار حاکم مشروطه‌خواهی چون ظهیرالدوله، همدان را در زمره شهرهای پیشگام در جنبش مشروطه قرار داد.

به گفته فتحی، به دستور آیت‌ا... بهاری(ره) و ظهیرالدوله، تعداد زیادی از اهالی شهر همدان هر نفر، دو آجر و دستمالی گچ با خود همراه آوردند و در یک حرکت عمومی، ساختمان مجلس فواید عامه در شهر احداث شد که این امر دغدغه مردم را نسبت به وجود این مجلس، نشان می‌دهد.

وی در زمینه موقعیت مکانی این ساختمان توضیح داد: بر اساس اسناد دوران قاجار، این ساختمان در نزدیکی مقبره ابن‌سینا ساخته شده که بر اساس درج موقعیت ساختمان مذکور در اسناد به‌جا مانده از گذشته به نظر می‌رسد، این ساختمان در مکان فعلی ساختمان شهرداری همدان قرار داشته است.

فتحی با توجه به اینکه این مجلس مورد وفاق همدانی‌های دوران قاجار بوده است، گفت: مردم شهر در آن زمان، بزرگان و معتمدین را به این مجلس دعوت می‌کردند تا به مشکلات شهر رسیدگی کنند.

نایب رئیس شورای شهر همدان همچنین با اشاره به فعالیت نخستین روزنامه محلی همدان در دوران قاجاریه اظهار کرد: نخستین نشریه همدان در آستانه پیروزی مشروطه‌خواهان به نام «عدل مظفر» در سال ١٣٢٤ هجری قمری منتشر شد که این نشریه در عهد مظفرالدین‌شاه قاجار به همت حسین‌خان طبیب، پزشک ظهیرالدوله حاکم ترقی‌خواه و مشروطه‌طلب همدان انتشار یافت.

وی با بیان اینکه این نشریه بسیاری از مشکلات شهر و حتی اقدامات مجلس فوایدالعامه را بررسی و به اطلاع مردم می‌رساند، گفت: این روزنامه که سرآغاز تاریخ مطبوعات همدان محسوب می‌شود، همزمان با هیاهوی مشروطه‌خواهی و آزادی‌طلبی و قانون اساسی بود که بعدها به نام «اکباتان اول» تغییر نام داد.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha