• شنبه / ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97020100225
  • خبرنگار : 71469

نظارت ۴گانه بر ممنوعیت‌ فروش سیگار/ رصد کامل شبکه دخانیات از آبان

نظارت ۴گانه بر ممنوعیت‌ فروش سیگار/ رصد کامل شبکه دخانیات از آبان

رییس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات از امکان رصد کامل شبکه تولید و واردات محصولات دخانی از آبان‌ماه سال جاری خبر داد.

علی‌اصغر رمزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: براساس سامانه‌ای بر خط از ابتدای آبان‌ماه سال جاری تمامی شبکه تولید و واردات محصولات دخانی قابل رصد و رهگیری است. مساله‌ای که براساس ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مدنظر قرار گرفته است.

وی با اشاره به این‌که سه مرحله از بهره‌برداری سامانه جامع تجارت به سرانجام رسیده و دو مرحله از آن به منظور بهره‌برداری کامل باقی مانده است، اظهار کرد: ثبت سفارش و واردات تنها از طریق سامانه با شناسه کالا، ثبت تولید توسط تولید کنندگان سیگار و نقل و انتقال از تولید کننده به توزیع کننده کشوری سه مرحله‌ای است که تاکنون در ارتباط با این سامانه به مرحله اجرا در آمده و تنها دو مرحله مربوط به ورود توزیع کنندگان استانی و ورود خرده فروشان در راستای بهره‌برداری کامل این سامانه باقی مانده است.

رییس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات در بخش دیگری از این گفت‌وگو به قانون جامع مبارزه با دخانیات مصوب سال ۱۳۸۵ اشاره کرد و گفت: براساس این قانون فروش سیگار به صورت نخی  به افراد دارای کمتر از ۱۸ سال ممنوع است اما متاسفانه این قانون در مقاطع زمانی مختلف با روندهای گوناگونی اجرایی و همین مساله موجب شده تا سیاست واحد و پیگیرانه‌ای در این رابطه وجود نداشته باشد.

رمزی ادامه داد: براین اساس فروش سیگار به صورت نخی و نیز فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است، چراکه موجب اشاعه مصرف سیگار به ویژه در قشر نوجوان و جوان می‌شود.

وی با بیان این‌که بازرسان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان، بازرسان سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها، بازرسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز بازرسان سه اتحادیه (اتحادیه خواربارفروشان، سوپرمارکت‌داران و سقط فروشان) مکلف هستند بر فروش سیگار نظارت کنند، گفت: در صورت مشاهده فروش سیگار به صورت نخی و یا به افراد کمتر از ۱۸ سال این موضوع به عنوان قاچاق تلقی شده و براساس قانون با آنها برخورد می‌شود.

رییس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات همچنین با اشاره مجدد به قانون جامع مبارزه با قاچاق دخانیات گفت: در این قانون اشاره شده است که عرضه‌کنندگان سیگار باید مجوزهای لازم را داشته باشند متاسفانه در ارتباط با این موضوع نیز تا سال ۱۳۹۳ به صورت جدی ورود نشد، اما از سه سال قبل تاکنون و با انجام جلسات مختلف ضوابط خرده‌فروشی محصولات دخانی تدوین و اجرای آن در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: تا به امروز ۳۵ واحد خرده‌فروشی مجوز فروش محصولات دخانی را در سراسر کشور را اخذ کردند و از طریق سه اتحادیه خواربارفروشان، سوپرمارکت‌داران و سقط ‌فروشان اقدام به دریافت مجوزهای لازم می‌کنند.

به گزارش ایسنا، قانون جامع مبارزه با دخانیات در سال ۱۳۸۵ به تصویب رسید و دو موضوع فروش سیگار به صورت نخی و فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال در آن به عنوان ممنوعیت فروش اشاره شد مساله‌ای که تاکنون به صورت جدی توسط مراجع نظارتی نسبت به آن اقدام نشده و طبق گفته رییس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات در سال ۱۳۹۷ با این دو موضوع به صورت جدی برخورد می‌شود و در صورت مشاهده هرگونه تخلف توسط خرده فروشان براساس قوانین اعمال رای خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha