به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، روسیه پیشنویس قطعنامهای را ارائه کرد که حملات موشکی اخیر علیه مواضع سوریه را محکوم میکرد که این پیش نویس تنها سه رای آورد و تصویب نشد.
روسیه در این پیشنویس خواهان آن شده بود که آمریکا و همپیمانانش هر چه سریعتر اقدامات خصمانه خود را متوقف کنند.
در پیشنویس قطعنامه ارائه شده از سوی روسیه، حمله موشکی اخیر آمریکا و همپیمانانش به روسیه نقض قوانین بینالمللی و منشور ملل متحد قلمداد شده است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در ابتدای جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار آن شد که جناحهای مختلف در این مناقشه خویشتنداری به خرج دهند.
وی ادامه داد: تیم سازمان منع سلاحهای شیمیایی به دوما رسیده است و موضوع حملات شیمیایی در این شهر را ارزیابی خواهد کرد.
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد با اشاره به حملات موشکی اخیر به سوریه اعلام کرد که مسکو این حملات را محکوم میکند.
وی اضافه کرد: واشنگتن، لندن و پاریس درخواستها برای توجه به خرد و قوانین بینالمللی را با توجه به این حمله اخیر نادیده گرفتهاند.
این دیپلمات روس گفت: اقدام آمریکا منجر به وخامت اوضاع انسانی در سوریه شده است.
نبنزیا تاکید کرد: واشنگتن به دنبال آن است تا از تحقق سازش در سوریه جلوگیری به عمل آورد.
وی تصریح کرد: روسیه تمام اقدامات لازم را انجام داده است تا آمریکا را از پیاده کردن طرحهای نظامی در سوریه بازدارد.
از سوی دیگر، نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد به اظهارنظر درباره حملات تحت رهبری کشورش پرداخته است.
وی اظهار کرد: این حملات به گونهای برنامهریزی شده بود که تلفات غیرنظامی به حداقل برسد و مواضع مورد حمله متناسب، موجه و مشروع باشد.
هیلی گفت: ما اطمینان داریم که برنامه تسلیحات شیمیایی سوریه را فلج کردهایم. در صورتی که سوریه بخواهد عزم ما را به آزمون بگذارد ما آمادهایم که فشارها را ادامه دهیم.
نماینده آمریکا نیز در پاسخ به حملات لفظی نماینده روسیه، مسکو را به انتشار اطلاعات غلط و تقلا برای حمایت از بشار اسد حمایت کرده و مدعی شد، با وجود توافق جامعه بین الملل برای منع استفاده از تسلیحات شیمیایی، روسیه میخواهد در این مسیر کارشکنی کند.
او تصریح کرد، حملات آمریکا، انگلیس و فرانسه نه برای تلافی بوده، نه برای تنبیه و نه برای نمایش قدرت یا فرستادن پیغام، بلکه برای نابودی توانایی نیروهای سوری در استفاده از تسلیحات شیمیایی بوده است.
این دیپلمات آمریکایی اظهار کرد، زمان مذاکره با دولت دمشق گذشته است.
کارن پیرس، نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد در این جلسه اظهار کرد: استفاده از زور برای جلوگیری از کشتار افراد بیگناه نمیتواند غیرقانونی تلقی شود.
وی تصریح کرد، به طور همزمان سه کشوری که دست به انجام این حمله زدند، به اعمال فشار در راستای تحقق راهکار دیپلماتیک در سوریه ادامه خواهند داد.
پیرس در این جلسه مدعی شد: هیچ جناح دیگری به غیر از دولت سوریه نمیتوانسته در دوما حمله شیمیایی انجام دهد.
نماینده فرانسه نیز در این جلسه با طرح اظهاراتی مشابه، ادعا کرد: پاریس تردیدی ندارد که دولت سوریه مسئول انجام حملات شیمیایی بوده است.
وی با بیان این که فرانسه، انگلیس و آمریکا پیشنویس جدیدی را ارائه خواهند کرد، خواهان آن شد که مسکو برای جلوگیری از آسیب دیدن سوریها دمشق را تحت فشار قرار دهد.
نماینده چین در سازمان ملل متحد هم در این جلسه نسبت به بالا گرفتن تنشها در سوریه ابراز نگرانی کرد و از تمامی جناحها خواست از انجام اقدامات تحریکآمیز پرهیز کنند.
در همین حال، بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل متحد اظهار کرد، آمریکا با فلسفه «یا با ما، یا علیه ما» باعث بازگشت جنگ سرد شده است.
او گفت، درباره مرکزی که آمریکا، انگلیس و فرانسه میگویند محل تولید سلاح شیمیایی بوده باید پرسید اگر آنها چنین چیزی را میدانستند، چرا اطلاعات مربوطه را به سازمان منع تسلیحات شیمیایی ندادند؟
وی تصریح کرد که به نظر میرسد این کشورها نمیخواستند بازرسان بینالمللی به دمشق برسند.
جعفری بیان کرد: مرکز ادعایی تولید تسلیحات شیمیایی پیش از این بازرسی شده بود.
انتهای پیام
نظرات