به گزارش ایسنا، شاپور کاکولکی در نشست خبری امروز (چهارشنبه) در پاسخ به خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه چرا به شناورهای چینی و صیادان چینی مجوز صید آنهم صید ترال در آبهای جنوبی کشور داده میشود؟ اظهار کرد: هیچ شناور چینی و خارجی در آبهای ایران اجازه صید ندارد و نیست. اما یک شرکت ایرانی از طریق مشارکت و اجاره به شرط تملیک ۱۶ شناور را از طریق چین در اختیار گرفته و در آبهای جنوبی صید ترال میانی انجام میدهد، اما به هیچ وجه نه کشتی چینی و خارجی در آبهای جنوبی با مالکیت طرف خارجی وجود دارد و نه صید ترال کف در این آبها صورت میگیرد.
وی افزود: البته طی ماههای اخیر هشت کشتی و شناور استان بوشهر که در مسیر این استان و هرمزگان صید ترال کف انجام میدادند، مجوز و پروانه صیدشان باطل شده است، چرا که بارها به همه استانها اعلام کردیم به هیچ وجه به غیر از فصل برداشت میگو و برای صید اینگونه آبزی، مجوز صید ترال کف به هیچ شناوری و در هیچ منطقهای داده نمیشود و در صورت مشاهده و گزارش به شدت با صاحبان شناور برخورد میکنیم و پروانه صید آنها باطل میشود.
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران اظهار کرد: اساسا سازمان بنادر موظف به ثبت همه شناورها برای ورود به آبهای ایران است و به هیچ شناور خارجی مجوز داده نمیشود و نمیتواند به آبهای ایران وارد شود، اما ممکن است یک شرکت ایرانی از طریق اجاره به شرط تملیک شناورهای خارجی را در اختیار بگیرد و از آن برای صیادی استفاده کند.
کاکولکی افزود: اگر یک شرکت ایرانی اقدام به اجاره شناورهای خارجی کند و آنها را در اختیار بگیرد شاید مالک اصلی شناورها یک چینی باشد اما کار نهایی و اصلی که همان صیادی و درآمدزایی در این حوزه است، توسط ایرانیها انجام میشود و همه درآمدش به جیب ایران میرود و طرف خارجی تنها اجاره بهای شناورش را دریافت میکند.
وی تاکید کرد: به هیچ وجه هیچ رانتی در این میان وجود ندارد و صید ترال کف در این آبها صورت نمیگیرد، اما از آنجا ه هر شناور تقریبا حدود ۳۰ میلیون دلار قیمت دارد یک صیاد یا سرمایه گذار ایرانی توان خرید آن را ندارد و مجبور است آن را از طریق اجاره به شرط تملیک در اختیار بگیرد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات اظهار کرد: گرچه فشارهایی به سازمان شیلات برای افزایش تعداد ناوگانها و بیشتر شدن شناورها صورت میگیرد، اما با توجه به وضعیت کنونی شناورهای موجود که اضافه شدن به ناوگان صیادی باعث غیراقتصادی شدن فعالیت و کار آنها میشود به هیچ وجه اجازه بیشتر شدن ظرفیت در این زمینه را نمیدهیم. در آبهای کم عمق امکان توسعه شناورهای صیادی وجود ندارد، اما برای آبهای عمیق (بیشتر از ۲۰۰ متر) در صورت بررسیهای لازم اجازه صدور مجوز داده میشود.
کاکولکی تصریح کرد: هیچ شناور خارجی حق ورود به ایران را ندارند و در صورت ورود توسط دریابانی دستگیر و به قوه قضائیه معرفی میشوند اما اخیرا در شبکههای مجازی مسائلی درباره تیراندازی در آبهای ایران از سوی کشتیهای چینی مطرح شده بود، اما به هیچ وجه این مساله صحت ندارد، چرا که مسئولان دریابانی و امنیت بر مرزهای کشور کاملا کنترل دارند و فیلمی که در فضای مجازی منتشر شد، ارتباطی به ایران ندارد.
وی همچنین درباره صید ماهیان غیرخوراکی و حرام گوشت اینگونه توضیح داد که این ماهیان به بازار داخلی وارد نمیشوند و با توجه به قیمت مناسبشان، به کشورهای شرق آسیا صادر میشود و برای آن منع قانونی وجود ندارد.
تشکیل دادگاه ویژه صیادی
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات گفت: براساس همکاریهای صورت گرفته با قوه قضائیه، دادگاه ویژه شناورهای شیلاتی تشکیل میشود تا در زمینه تعرضهای انجام شده به مناطق مرزی و صیدهای غیرمجاز ساماندهی مناسبی صورت گیرد و سیر پیگیری تا تعیین تکلیف تخلفات صورت گرفته سرعت بیشتری به خود گیرد، چرا که هماکنون یک پرونده وقتی که به ستاد مرکزی در سازمان شیلات میآید در صورت وجود نقص مدارک چند ماهی تا به نتیجه رسیدن پرونده مورد نظر طول میکشد در حالی که هماکنون کار را به مراکز استانی و شهرستانی واگذار کردهایم تا زمان مورد نیاز برای پیگیری تخلفات نهایتا به چند روز تقلیل یابد.
کاکولکی افزود: میزان صید سالانه کشور ۶۷۸ هزار تن بوده که ۲۹۰ هزار تن آن را تن ماهیان و سایر آبزیان تشکیل میدهد، همچنین میزان صید میگو تا پایان سال جاری ۱۲ هزار تن پیشبینی میشود که ۳۰۰۰ تن بیشتر از سال قبل است.
انتهای پیام
نظرات