فردین حکیمی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در خصوص وضعیت تالاب صالحیه و تهدیدهای ناشی از خشک شدن آن برای استان گفت: محیط زیست البرز از دو سال پیش این موضوع را پیگیری کرده و براساس مطالعات صورت گرفته مشخص شد که این منطقه یکی از کانونهای تولید ریزگرد است.
حکیمی افزود: به علت شوری بالای آب، با خشک شدن تالاب نمک زیادی باقی میماند و اگر وضعیت به همین گونه پیش رود با کوچکترین وزش باد، ریزگرد و نمک آن میتواند باعث لمیزرع شدن زمینهای اطراف شود.
وی با بیان اینکه تهدیدات ناشی از نمک تالاب صالحیه مشابه تهدیدات دریاچه ارومیه است افزود: با توجه به این وضعیت ما در حال پیگیری اعتباراتی برای انجام مطالعات مربوط به حقآبه زیست محیطی و پس از آن احیا این تالاب هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز یکی از مشکلات تالاب صالحیه نظرآباد را عدم ثبت رسمی به عنوان تالاب عنوان و اعلام کرد: این تالاب میتواند محل مناسبی برای حضور پرندگان باشد، به طوری که در همین 20 روزی که از آبگیری آن میگذرد، 120 گونه پرنده به این تالاب مهاجرت کردهاند.
وی با بیان اینکه آبگیری اخیر تالاب به خاطر رهاسازی آب رودخانه کردان انجام شده است، ادامه داد: اگر این رهاسازی ادامه پیدا کند قطعا وضعیت تالاب بهبود پیدا میکند و از خطرات آن کاسته میشود اما به دلیل کمبود آب و نیاز کشاورزان در فصل گرما این رهاسازی ادامه پیدا نکرده و تالاب خشک میشود.
حکیمی با تاکید بر لزوم تامین منابع آب پایدار برای تالاب صالحیه خاطرنشان کرد: پساب تصفیه شده شهرکهای صنعتی و کارخانجات یکی از راهکارهای تامین این منابع پایدار است تا خطر ریزگرد و نمک تالاب صالحیه رفع شود.
وی ضمن ابراز نگرانی از تبدیل شدن البرز به یکی از کانونهای ریزگرد اظهار کرد: در حال حاضر 9 کانون ریزگرد در استان شناسایی شده که عمده آن در اشتهارد و بخش جنوبی نظرآباد و ماهدشت واقع شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز در پایان از فعالیت کمیته مقابله با ریزگرد در استان خبر داد و اعلام کرد: این کمیته به منظور رسیدن به اهداف خود برای دستگاههای استان تکالیفی را در نظر گرفته است که یکی از مهمترین این تکالیف درختکاری است، البته مهمتر از درختکاری تامین منابع آب پایدار برای درختان کاشته شده و حفظ آنهاست که باید انجام شود.
انتهای پیام
نظرات