به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، به اعتقاد محققان، ساختن حسگرهایی با دوام بالا و قدرت کم برای دستگاههای پوشیدنی، اقدام بعدی آنها خواهد بود. در این راستا محققان دانشگاه "کیس وسترن رزرو "(Case Western Reserve) در حال کار روی تولید یک مبدل "غشا درام"(drumheads) هستند که قادر است سیگنال فرکانسهای رادیویی که حتی بزرگتر از آنچه که گوش ما میشنود است را ارسال و دریافت کند.
مسئله شگفت انگیز راجع به این دستگاه این است که این "غشا درام" از نظر "درجه صدا" 10 هزار میلیارد بار کوچکتر و صدهزار بار نازکتر از "پرده صماخ" گوش انسان است. این در حالی است که این دستگاه در مقایسه با دستگاههای مشابه خود میتواند طیف گستردهتری از سیگنالها را تشخیص دهد.
محققان این پروژه اظهار کردند این "حسگر ارتعاشی فوقالعاده کوچک" میتواند سیگنالهای بالاترین فرکانسهای پویای گزارش شده تاکنون را که تقریبا به میزان 110 دسیبل است تشخیص دهد. همچنین میتواند "فرکانسهای رادیویی" (RF) تا میزان 120 مگاهرتز را نیز تشخیص دهد.
لازم به ذکراست، محدود شنوایی انسان عموما بین 60 تا 100 دسیبل و 10 هرتز تا 10 هزار هرتز است.
درحال حاضر این مبدل روی دستگاههای پوشیدنی فعلی قابل اجرا نیست. به همین دلیل محققان این پروژه امیدوارند تا این مبدل را در دستگاههای آینده اجرا کنند.
فیلیپ فنگ، استاد دانشگاه و از محققان این پروژه طی بیانیهای اعلام کرد، "احساس و ارتباط" دو امر کلیدی در یک جهان متصل هستند.
وی افزود، در دهههای اخیر ما با دستگاهها و سیستمهای بسیار کوچک مواجه بودهایم، به همین جهت ما در حال تلاش برای کاهش اندازهی ابزارهای این دستگاهها هستیم.
این مقاله در مجله "Science Advances" منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات