• سه‌شنبه / ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96122915694
  • خبرنگار : 71129

دانشمند روس که مسکو را درباره مسمومیت جاسوس دوجانبه به دردسر انداخت

دانشمند روس که مسکو را درباره مسمومیت جاسوس دوجانبه به دردسر انداخت

یک دانشمند روس امروز (سه‌شنبه) اذعان کرد، در برنامه شیمیایی "نوویچوک" که گمان می‌رود علیه جاسوس دوجانبه روس و دخترش در انگلیس مورد استفاده قرار گرفته، حضور داشته و این با موضع رسمی مسکو که تولید این ماده را تکذیب می‌کند، در تناقض است.

به‌ گزارش ‌ایسنا، ‌لئونید رینک، دانشمند روس به خبرگزاری نووستی گفت: نوویچوک یک ماده نیست بلکه یک سیستم کامل تسلیحات شیمیایی است.

این خبرگزاری روسی پیشتر او را به عنوان یکی از طراحان این برنامه معرفی کرده بود.

پنجشنبه گذشته سرگئی ریابکوف،‌ معاون وزیر خارجه اظهار داشت،‌ روسیه هرگز حتی در زمان اتحاد جماهیر شوروی برنامه تسلیحات شیمیایی نوویچوک را تولید نکرده است.

در این راستا ویل میرزایانوف، دانشمند روسی که در دهه ۹۰ میلادی به ایالت متحده مهاجرت کرده است، روسیه را در این حمله شیمیایی و مسموم کردن جاسوس روس در انگلیس که باعث مخدوش شدن روابط دو کشور شد، مقصر دانست.

وی ادامه‌ داد که فرمول این عامل اعصاب را در کتاب ۲۰۰۸ خود با عنوان "اسرار دولتی: تاریخچه داخلی اسرار برنامه تسلیحات شیمیایی روسیه" منتشر کرده است.

ویل میرزایانوف در مصاحبه خود اعلام کرد، انگلیس می‌تواند، با توجه به فرمول منتشر شده در کتابم این عامل شیمیایی را تولید کند. هر کشوری نگران امنیت داخلی است و به عنوان بخشی از  مطالعه تهدیدات احتمالی می‌تواند نمونه‌ای از این عامل شیمیایی را تولید کند.  بنابراین بسیاری از کشورها می‌توانند نمونه‌هایی را برای خود تولید کنند، اما تولید این عامل شیمیایی تنها در روسیه و شوروی صورت گرفته بود.

این دانشمند روس نخستین بار وجود چنین سلاح شیمیایی که یکی از مرگبارترین عوامل شیمیایی محسوب می‌شود را در اوایل دهه ۹۰ و زمانی که در روسیه ساکن بود، افشا کرد.

ویل میرزایانوف همچنین گفت‌: مقامات شوروی معاهده بین‌المللی منع تسلحیات شیمیایی را نقض کرده‌اند و من به دنبال افشای چنین  مساله‌ای بودم و سازمان منع تسلیحات شیمیایی را با اطلاع رسانی درباره این عامل شیمیایی مجاب کردم تا این ماده شیمیایی را در فهرست مواد ممنوعه قرار دهد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا تصمیم گرفت تا فرمول عامل شیمیایی نوویچوک را در کتابش منتشر کند، گفت‌: بخشی از آن به خاطر احساس گناه و بخشی از آن برای مجبور ساختن سازمان منع تسلیحات شیمیایی برای اقدام در مورد آن بوده است. هدف من از این کار کنترل‌های بین‌المللی روی این عامل شیمیایی مرگبار بوده است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha