• دوشنبه / ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 96122815237
  • منبع : نمایندگی سمنان

"برداشت‌ غیرمجاز از چاه‌های مجاز" بلای تازه منابع آبی در سمنان

"برداشت‌ غیرمجاز از چاه‌های مجاز" بلای تازه منابع آبی در سمنان

ایسنا/سمنان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان گفت: امروزه بخش عمده‌ای از افت منابع آب زیر زمینی حاصل اضافه برداشت‌های غیرمجاز از چاه های مجاز در سطح استان سمنان است.

به گزارش خبرنگار ایسنا،  ایرج حیدریان در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان که با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار، معاون عمرانی استاندار و سایر مسوولین و اعضا برگزار شد، افزود: اثرات مخرب و زیان‌بار و جبران‌ناپذیر اضافه برداشت‌های غیرمجاز از چاه‌های مجاز، خیلی بیشتر از برداشت‌های از چاه های غیرمجاز در سطح استان سمنان است.

وی همچنین اضافه کرد: اضافه برداشت‌هایی که توسط چاه‌های مجاز انجام می‌شود، کسری مخزن آب را برای استان سمنان به دنبال داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان ادامه داد: در استان سمنان حدود 400 حلقه چاه، مشمول اضافه برداشت غیرمجاز هستند که از این تعداد 327 حلقه چاه به کنتور هوشمند مجهز شده اند و حدود 73 حلقه چاه دیگر نیز برای نصب و تجهیز به کنتور هوشمند در دست اقدام هستند.

حیدریان یادآور شد: از مجموع 1700 حلقه چاه کشاورزی در استان سمنان، تا امروز 1300 حلقه چاه مجهز به کنتور هوشمند شده‌اند که استان سمنان در جهت نصب و تجهیز کنتور هوشمند در چاه های کشاورزی در سطح کشور رتبه نخست را در اختیار دارد.

وی تصریح کرد: تا کنون توانسته‌ایم حدود 270 حلقه چاه غیرمجاز در استان سمنان را پلمپ کنیم و امروز کمتر از 50 حلقه چاه غیرمجاز در استان سمنان وجود دارد که این تعداد نیز در مراجع قضایی در حال پیگیری و اقدام جهت پلمپ هستند.

وجود کمتر از 50 حلقه چاه غیرمجاز در استان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان خاطرنشان کرد: کارگروه ملی ساز و کار کم‌آبی که در هیئت دولت تصویب شده است، انشاءالله در شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان نیز تشکیل خواهد شد و دستگاه‌های مختلف و مرتبط باید برنامه های عملیاتی جهت مقابله با کم آبی و ساز و کارهای جدی مقابله با این بحران را ارائه دهند.

حیدریان افزود: طی 50 سال گذشته کاهش شدید میزان آورد آب رودخانه‌ها و چشمه‌ها، کاهش نزولات جوی، افت شدید منابع آبی و... بیشتر مناطق کشور و خصوصاً استان سمنان را دچار بحران کم آبی و خشکسالی کرده است لذا لازم است مدیریت مصرف در همه بخش‌ها، خصوصاً بخش کشاورزی به طور ویژه انجام شود.

وی یادآور شد: در همین راستا باید طی یک برنامه عملیاتی با اضافه برداشت‌ها و برداشت‌های غیرمجاز نیز به طور ویژه برخورد شود.

 


انتهای پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha