به گزارش ایسنا، سید محمدرضا موسوی خواه در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، با بیان اینکه مصرف بنزین در سال ١٣٩٦، هشت درصد رسد داشته است، اظهار کرد:پیش بینی میشد مصرف بنزین در سال جاری شش درصد رشد داشته باشد اما رشد مصرف بیش از هشت درصد بود.
میانگین روزانه مصرف بنزین تا ٢١اسفندماه ۸۰.۳ میلیون لیتر بود و پیش بینی میشود مصرف بنزین در سال آینده روزانه ٨٧میلیون و ٨٠٠هزار لیتر شود.
وی در مورد مصرف بنزین سوپر نیز توضیح داد: مصرف بنزین سوپر بیش از ۱۲ درصد رشد داشت و از ۳.۳ به ۳.۷ رسید. پیشبینی شده میزان مصرف بنزین سوپر در سال ۱۳۹۷ با ۲۰ درصد رشد به پنج میلیون لیتر برسد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه به دلیل افزایش نرخ ارز میزان سفرهای داخلی افزایش و میزان سفرهای خارجی کاهش خواهد یافت، گفت: تاکنون بالغ بر ۳۰۰ هزار گردشگر برای کیش ثبت نام کردهاند که این میزان در سال گذشته ۲۲۰ هزار بوده است.
افزایش ۳ درصدی مصرف نفت گاز
موسویخواه در مورد مصرف نفت گاز در بخش نیروگاهی و غیرنیروگاهی، توضیح داد: میانگین مصرف نفت گاز در سال ۱۳۹۵، ۸.۴ بوده که در سال ۱۳۹۶ با سه درصد رشد به ۸۲.۷ رسیده است. البته این میزان در بخش غیرنیروگاهی چهار درصد رشد داشته و در بخش نیروگاهی با کاهش مصرف روبهرو بوده است. ما در بخش نیروگاهی افزایش مصرف نخواهیم داشت، اما پیشبینی شده در بخش غیرنیروگاهی سال آینده مصرف بیش از پنج درصد رشد یابد.
کاهش ۹ درصدی مصرف نفت سفید
وی از کاهش ۹ درصدی مصرف نفت سفید خبر داد و گفت: میزان مصرف نفت سفید از ۸.۴ به ۷.۶ رسیده است. میزان مصرف نفت سفید در سال آینده با توجه به توسعه گازرسانی بیش از ۱۰ درصد کاهش خواهد داشت و به هفت میلیون لیتر خواهد رسید.
افزایش ۴ درصدی مصرف نفت کوره
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه مصرف نفت کوره در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال ۱۳۹۵، چهار درصد در نیروگاهها داشته است، توضیح داد: البته مصرف نیروگاهها ۱۰ درصد کاهش داشته، اما به دلیل افزایش ذخیرهسازی نفت کوره چهار درصد رشد مصرف داشته و از ۱۳.۹ به ۱۴.۵ رسیده است.
صادرات گاز مایع در سال آینده
موسویخواه با بیان اینکه مصرف گاز مایع در سال جاری یک درصد کاهش داشته است، گفت: قرار است در سال ۱۳۹۷ گاز مایع صادر شود.
پیشبینی مصرف ۳۰ میلیون مترمکعب سی ان جی در سال ۹۷
وی در ادامه با اشاره به مصرف سی ان جی در کشور توضیح داد: با متوسط کارکرد ۲۰ ساعت ۵۶ میلیون مترمکعب ظرفیت در سی ان جی داریم که این میزان با ۱۶ ساعت کارکرد بیش از ۴۴ میلیون مترمکعب است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ادامه داد: متاسفانه تنها از ۲۰ میلیون مترمکعب این ظرفیت استفاده میشود. بیشترین مصرف سی ان جی در خودروهای پراید و پژو بوده که از شبکه خارج شدهاند و خودروهای جدید هم کمتر به این موضوع میپردازند. از سوی دیگر تفاوت قیمت بین بنزین و سی ان جی باعث شده مردم علاقهای به مصرف سی ان جی نداشته باشند.
موسویخواه ادامه داد: پیشبینی میشود مصرف سی ان جی در روزهای آخر سال ۱۳۹۷ به ۳۰ میلیون مترمکعب برسد.
رشد تولید ۱۵ درصدی سوخت هوایی
وی در مورد میزان رشد و مصرف سوخت هوایی، اظهار کرد: تولید سوخت هوایی ۱۵ درصد و مصرف سوخت هوایی بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است. تولید از ۴.۹ به ۵.۶ و مصرف از ۴.۸ به ۵.۳ رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه تعداد پروازها در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۶، ۱۱ درصد رشد داشته است، افزود: تعداد پروازها از ۲۲۳ هزار به بیش از ۲۴۲ پرواز در سال ۱۳۹۶ رسیده است.
جزئیات بدهی ایرلاینها
موسویخواه در مورد بدهی ایرلاینها گفت: بدهی ایرلاینها از ۹۷۵ میلیارد تومان به ۶۸۰ میلیارد تومان کاهش یافته است. در حال حاضر بدهی ایرلاینها به ترتیب ۲۷۰، ۵۸، ۵۷ و ۴۲ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: تعداد پروازها به ترتیب در فرودگاههای امام خمینی (ره)، مهرآباد، مشهد، شیراز و کیش بوده است.
افزایش موجودی بنزین نسبت به سال گذشته
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از افزایش موجودی بنزین کشور نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: موجودی نفت گاز دو برابر شده و موجودی نفت سفید هم مطلوب است. همچنین پیش بینی شده برای خوراک صنایع پاییندستی پتروشیمی نرخ خوراک به قیمت FOB خلیج فارس باشد.
جزئیات واردات بنزین در سال ۹۶
موسویخواه با بیان این که واردات بنزین امسال رشد داشته است، گفت: میزان واردات بنزین در سال جاری روزانه ۱۲.۶ میلیون لیتر بود، در واقع واردات بنزین تا دیماه بیش از سه درصد رشد داشت که از زمانی که ستاره خلیج فارس وارد مدار شد بیش از ۷۴ درصد کاهش واردات در دی، بهمن و اسفندماه داشتیم. انتظار داریم میزان واردات بنزین در سال آینده کاهش یابد.
کاهش صادرات نفت گاز
وی با بیان این که میزان صادرات نفت گاز کاهش یافته است، گفت: کاهش صادرات نفت گاز به دلیل استفاده این فرآورده در نیروگاهها بوده است. میزان صادرات نفت گاز در سال ۱۳۹۵، ۱۲.۱ میلیون لیتر بوده که امسال به ۷.۱ رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ادامه داد: به طور کلی میزان صادرات صورت گرفته توسط شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از ابتدای اسفندماه تا امروز ۵۶ میلیارد تومان است.
اقدامات انجام شده برای عمل به تعهد توزیع بنزین یورو۴
موسویخواه با اشاره به تعهد برای توزیع بنزین و نفت گاز یورو ۴ در همه کلانشهرها، اظهار کرد: قرار است همه مسیرهای مواصلاتی کشور با هماهنگی محیط زیست و راهداری به بنزین یورود ۴ تجهیز شود. همچنین تفاهمنامهای با محیط زیست امضاء شده که از جایگاههای هشت کلانشهر به صورت دورهای و بدون زمان مشخص نمونهبرداری شود.
جزئیات تولید بنزین در کشور
وی با بیان اینکه تولید بنزین در کشور از ۶۶.۴ در سال ۱۳۹۵ به ۷۷.۴ رسیده، گفت: همچنین میزان تولید بنزین از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا آذرماه ۶۶.۶ بوده و از آذرماه تاکنون به ۷۷.۴ رسیده است. میزان بنزین یورو۴ تا آذرماه ۲۴ میلیون بوده که در حال حاضر به ۲۹ میلیون لیتر رسیده است. چنانچه فاز دوم ستاره خلیج فارس به مدار بیاید این میزان به ۵۰ میلیون لیتر میرسد.
بیشترین میزان مصرف روزانه بنزین در ۳ سال گذشته
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در مورد بیشترین میزان مصرف روزانه بنزین در کشور توضیح داد: بیشترین میزان مصرف روزانه ۵ خردادماه سال ۱۳۹۴ به میزان ۱۰۹.۵ میلیون لیتر بوده که به دلیل حذف کارت سوخت صورت گرفت. بیشترین میزان مصرف در سال ۱۳۹۵ در ۱۲ فروردینماه و به میزان ۱۰۵.۹ و در سال ۱۳۹۶ به میزان ۱۰۸.۱ در ۳۰ آذرماه به علت وقوع زلزله در تهران بوده است.
موسویخواه با تاکید بر اینکه سوخترسانی در ایام نوروز به خوبی انجام خواهد شد، اظهار کرد: بیش از ۲۰۰ گروه نظارتی تشکیل شده و از اوایل اسفندماه بازدیدهای منطقهای آغاز شده است. از امروز گروههای نظارت ویژهای برای نظارت بر کیفیت و کمیت فرآورده و عرضه خدمات به مردم به مناطق اعزام میشود.
وی تاکید کرد: قول میدهیم در ایام نوروز مشکلی برای عرضه سوخت نباشد. موجودی بنزین امسال بیشتر از سالهای گذشته است. همچنین شماره ۰۹۶۲۷ به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به مردم است.
انتهای پیام
نظرات