به گزارش ایسنا، غلامرضا منوچهری در مراسم امضای قرارداد بهبود بازیافت افزایش تولید و بهرهبرداری میادین نفتی آبان و پایدار غرب بین شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای زاروبژنفت روسیه و دانا انرژی ایران با بیان این که یک سال و نیم پیش تفاهم اولیه برای مطالعات میادین آبان و پایدار غرب به دست آمد، گفت: امروز توانستیم با عملکرد خوبی که شرکت زاروبژنفت داشت، این قرارداد را منعقد کنیم. در طول یک ماه گذشته شرکت ملی نفت و شرکت زاروبژنفت به صورت مداوم و تا دیر وقت با یکدیگر مذاکره میکردند و این مذاکرات در شب گذشته تا ساعت ۲ بامداد ادامه داشت.
وی با تاکید بر این که اسناد مورد نیاز تهیه و تدوین شده است، اظهار کرد: در این قرارداد طرفین باید ۱۵۷ امضا کنند. همچنین حدود ۱۷ ضمیمه قرارداد باید امضا شود. هر دو تیم حرفهای و پرتلاش بودند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: امروز سند ارزشمندی در اختیار داریم که میتواند برای شرکتهای روسی با ارزش باشد زیرا میتوانند به قراردادهای جدید نفتی ایران مشرف شوند.
امضای حدود ۲۰ قرارداد با شرکتهای زاروبژنفت و گازپرومنفت
منوچهری در ادامه از امضای حدود ۲۰ قرارداد (MOU) برای ۲۰ میدان با شرکتهای زاروبژنفت و گازپرومنفت خبر داد و گفت: مطالعات یکی پس از دیگری تمام میشود و وارد مذاکره میشویم. برای مثال مطالعات میدان منصوری به مراحل نهایی رسیده، همچنین مطالعات میدان یاران نیز به مراحل نهایی رسیده و قرارداد به زودی امضا میشود.
وی ادامه داد: مذاکرات در آبتیمور پیشرفته اما به دلایلی کند شده است. مذاکرات میدانهای چنگوله و دهلران پیشرفت خوبی داشته و قرارداد میدانهای سپهر و جفیر به زودی منعقد میشود.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که مذاکرات میدانهای آذر، مارون، بنگستان و کوپال به خوبی پیش رفته است، گفت: مذاکرات میدان یادآوران به تازگی شروع شده است. مذاکرات میدانهای بلال و فروزان در مرحله خوبی قرار دارد و امیدواریم مذاکره برای توسعه میدان فرزاد B با هندیها به نتیجه برسد. جمعاً مذاکرات برای توسعه ۲۲ میدان ادامه دارد.
منوچهری با بیان این که حدود ۳۰ قرارداد EPC در حال تکمیل اسناد برای مناقصه است، گفت: اولین مناقصهها انجام شده است. در سال آینده کار فشردهای انجام میشود و سال آینده یک سال پررونق برای صنعت نفت است.
وی با اشاره به قرارداد توسعه میادین آبان و پایدار نفت گفت: هزینه این قرارداد ۶۷۰ میلیون دلار است که ۱۰ درصد آن هزینه غیر سرمایهای و غیر مستقیم است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر این که هر دو میدان در حال تولید هستند، افزود: تولید هر دو میدان به زودی افت میکند و هدف این قرارداد توسعه و حفظ تولید است. تا ۱۰ سال آینده ۶۷ میلیون بشکه به تولید این میادین اضافه میشود.
منوچهری با اشاره به حضور شرکت داناانرژی در این قرارداد گفت: داناانرژی به انتخاب شرکت زاروبژنفت بوده است و مستندات قرارداد برای انتقال تکنولوژی ساخت داخل و غیره انضباط خوبی دارد.
انتهای پیام
نظرات