به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، زاو هتای، سخنگوی دولت میانمار مدعی شد: گزارشهای ارائه شده توسط هیات مستقل حقیقتیاب درباره میانمار و گزارشگر ویژه سازمان ملل "فاقد اعتبار" است.
گزارش هیات مستقل حقیقت یاب درباره میانمار به ریاست مرزوقی داروسمان، دادستان کل پیشین اندونزی بر اساس اظهارات صدها قربانی و شاهدان عینی درباره نقض حقوق بشر و تصاویر ماهوارهای، عکسها و ویدئوهای گرفته شده از میانمار است.
اعضای این هیات از ورود به میانمار توسط مقامات این کشور منع شدند بر همین اساس این بازرسان یافتههای خود از طریق مصاحبه با پناهجویان مقیم در بنگلادش، مالزی به دست آورده است.
زاو هتای اعلام کرد: میانمار با اکثریت بودائیست، هیات حقیقت یاب را از ورود به کشور منع میکند زیرا مشروعیت این هیات را رد میکند.
وی در ادامه اظهاراتش صحت گزارشهای ارائه شده را زیر سوال برد و شک و شبهههایی درباره اعتبار داستانهای تعریف شده توسط پناهجویان مطرح کرد.
هم چنین سخنگوی دولت میانمار در گفت وگوی تلفنی با خبرنگار آسوشیتد پرس اعلام کرد: ما موارد نقض حقوق بشر در میانمار را رد میکنیم اما خواستار شواهد موثق، حقیقی و محکم درباره اتهامات مطرح شده هستیم.
وی ادامه داد: دولت دیگر با گزارشگر ویژه سازمان ملل همکاری نمیکند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش خود با اشاره به وضعیت میانمار اعلام کرد که اتفاقات رخ داده در این کشور نشان از وقوع نسل کشی دارد.
وی ادامه داد: رهبری دولت میانمار هیچ گونه اقدامی مبنی بر مداخله یا برای توقف و محکوم کردن این اقدامات نیروهای امنیتی علیه مردم اقلیت این کشور انجام نداده است و باید دراین باره پاسخگو باشند.
از ماه اوت سال گذشته میلادی و با آغاز "عملیات پاکسازی" ارتش میانمار در ایالت راخین بیش از ۶۰۰ هزار مسلمان روهینجایی مجبور به ترک میانمار شدهاند و اغلب آن در بنگلادش به سر میبرند.
انتهای پیام
نظرات