به گزارش ایسنا، حسن کامران دستجردی در نطق میاندستور جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس در خصوص حوادث اخیر شرق اصفهان و ورزنه گفت: از همکاران سوال میکنم که باید با مدیران برخورد شود یا با محرومین؟ باید مدیران دادگاهی بشوند یا پابرهنهها؟ کشاورزان شرق اصفهان از زمان صفویه کشت دارند، متدین هستند و خمس و زکات می دادند، جهیزیه می دادند. چرا امروز وزارت نیرو پاسخگو نیست؟
وی افزود: زمان آقای نامجو، چیتچیان و اردکانیان ۵۰ کشاورز به اتاقشان بردم و گفتم این ها متدین هستند. چرا این وضعیت را بر سرشان آوردید؟ برای مدیران ارشد متاسفم که جرات و حتی زبان عذرخواهی هم ندارید. اینها صدقه نمیخواهند. نرخ آب را مشخص و پولشان را بدهید؛ گرچه پول هم نخواستند.
نماینده مردم اصفهان تاکید کرد: چرا حقیقت را به مردم نمیگویید و سرکارشان میگذارید. راه حل آن همین قانونی است که مجلس تصویب کرده است. قانون توزیع عادلانه آب. به همین آقای اردکانیان گفتم یا حقآبه چاهها را کم نکن یا حداقل بیایید موضوع برق چاهها را حل کنید. این چه بساطی است، چه اداره کردنی است؟ حداقل بیایید استعفا دهید.
کامران در پایان هم منتقدانه گفت: چرا طرحی که در خصوص اموال نامشروع است، مطرح نمی شود؟
****
همچنین احمد سالک نماینده مردم اصفهان در جلسه علنی امروز (یکشنبه) در تذکری گفت: طبق قانون دولت باید شرایط را برای کار همه مردم فراهم کند کشاورزان اصفهان به خصوص کشاورزان شرق این استان ظرفیت بالایی برا ی کار دارند اما شرایط لازم برای آنها فراهم نیست کشاورزان آبی برای کشت ندارند.
وی بر لزوم ورود سران قوا برای حل مشکل آب در استان اصفهان تاکید کرد و گفت: رئیسجمهور در زمان انتخابات به اصفهان آمد و قولهایی برای بهبود وضعیت زاینده رود داد که هنوز عملیاتی نشده است. هنوز اشتغالی برای کشاورزان ایجاد نشده است.
****
حسینعلی حاجی دلیگانی نیز در نطق میان دستور جلسه علنی امروز بیان کرد: آقای رییسجمهور مگر شما در سفر استانیتان نگفتید که مشکل آب استان اصفهان را حل میکنید؟ آیا میدانید که کشاورزان استان اصفهان چه روزهای سختی را میگذارند؟ آیا میدانید با نبود آب و کشت و شغل دیگری ندارند و چگونه معیشت خود را قرار است تامین کنند؟ واقعیت این است کسانی که تا دیروز زکاتده بودند امروز مستحق گرفتن زکات شدند. اگر قبول ندارید بیایید و وضعیت مردم را در شرق، غرب و جنوب استان اصفهان ببینید و راهکاری برای آن بیابید.
وی در ادامه گفت: ما نمایندگان استان اصفهان موضوع آب را رصد خواهیم کرد و اگر زمانی ببینیم که نمیتوانیم حقوق مردم را استیفا کنیم حتما باید جای خود را به دیگران دهیم و از این سمت استعفا دهیم.
وی افزود: از وزیر نیرو انتظار میرفت تا جدول زمانبندی اجرای مصوبات شورای عالی آب را ارائه کند اما تا الان اعلام نکردند و اما خطاب به آقای استاندار، انتقال پساب از شهری به شهر دیگر نه امکانپذیر است و نه کارشناسی شده. لطفا بدون مطالعه کاری را انجام ندهید؛ چراکه باعث از بین رفتن بیتالمال میشود.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس، گفت: مردم شمال اصفهان نیز به همراه سایر نقاط استان همگی عضو یک استان هستند و هرگونه پرداخت هزینه عدم کشت که به جهت بیآبی نتوانستهاند کشت کنند باید همگانی باشد. نباید در این زمینه تبعیض قائل شد. اگر قرار است همه تجمع کنند شما اعلام کنید.
حاجی دلیگانی تصریح کرد: در حالیکه به ایام پایانی سال ۹۶ نزدیک میشویم بسیاری از قولهای رییسجمهور و رییس بانک مرکزی و معاونین بانک مرکزی در خصوص سپردهگذاران موسسات مالی و اعتباری هنوز تعیین و تکلیف نشده است. چرا راستش را به مردم نمیگویید؟
****
حجتالاسلام ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان نیز در تذکری در جلسه علنی امروز (یکشنبه) با استناد به ماده ۱۱ آیین نامه و اصل ۳ قانون اساسی در تذکر و اخطاری گفت: استان اصفهان دچار بحران شده اما حتی در بودجه ۹۷ هم به آن توجهی نشده است.
وی با تاکید بر اینکه کشاورزان اصفهان حقآبه دار آب زایندهرود هستند، گفت: بیش از ۱۰ سال است که حق آبه کشاورزان اصفهان توسط دو وزارت نیرو و صنعت به تاراج رفته است. صبر مردم هم حدی دارد. ده سال است که برای کشاورزان مشکل ایجاد کردهاید که حتی آنها برای امرار معاشان نیز مشکل دارند و خجالت زده خانوادههایشان هستند.
موسوی لارگانی با تاکید براینکه کشاورزان چاره ای جز اعتراض برای احقاق حقشان ندارند، خطاب به رئیسجمهور گفت: شما در انتخابات به اصفهان سفر کردید و قول دادید که دیگر آب زاینده رود قطع نشود، این وعده چه شد؟
این عضو مجمع نمایندگان اصفهان با تاکید بر اینکه نمایندگان این استان تمام راههای مسالمت آمیز برای جلوگیری از بحران را طی کرده اند گفت: ما جلساتی با رئیسجمهور، رییس مجلس و معاونان اول رئیسجمهور و رئیس قوه قضائیه داشتیم و تذکرات لازم را دادیم. پیش از این نیز با وزرای نیروی دو دولت یازدهم و دوازدهم هم جلسه برگزاری کردیم اما متاسفانه گوش کسی شنوا نیست.
وی افزود: آب آشامیدنی ۵ میلیون نفر و مقداری زیادی از کشاورزان با چالش روبرو شده. در این باره هیچ تفاوتی بین شرق و غرب اصفهان وجود ندارد لذا اگر قرار بر پرداخت خسارت باشد باید به همه کشاورزان داده شود.
موسوی لارگانی در پایان با تاکید براینکه کشاورزان به دلیل نبود آب دچار خساراتی شدند گفت: نمونه آن را در شهرستان فلاورجان می تواند دید که همه از گرسنگی رنج می برند چون ۹۰ درصد مردم فلاورجان کشاورزند.
****
همچنین حمیدرضا فولادگر در تذکری در پایان جلسه علنی امروز، بیان کرد: در استان اصفهان و شهرستانهای اصفهان مدتهاست که درگیر مساله آب و زایندهرود هستیم و این امر به دلایل مختلف از نحوه مدیریت آب گرفته تا خشکسالیها، عدم رعایت حقابه، به هم خوردن رژیم حقوقی زایندهرود و برداشتهای بیرویه و همچنین عدم اصلاح الگوی مصرف همه دست به دست هم داده و وضعیت فعلی را ایجاد کرده است. در خصوص زایندهرود نیز شاهد هستیم که آقای رییسجمهور در سفر استانی خود قول دادند که زایندهرود همیشه جاری باشد و در این زمینه لازم بود دستگاههای اجرایی مربوطه نیز همراهی کنند تا این مساله کنترل شود.
وی در ادامه گفت: متاسفانه امروز شاهد هستیم که کشاورزان عزیزمان تجمع کردهاند. در دو ماه قبل و در زمان اغتشاشات نیز ما از کشاورزان تشکر کردیم که خویشتنداری کردند و نگذاشتند دیگران از آنها استفاده کنند اما اکنون کشاورزان حرف حق خود را مطرح میکنند. از نیروی انتظامی درخواست داریم در عین حال که مسئول حفظ امنیت هستند خویشتنداری کنند. کشاورزان نیز تا به حال حرف خود را به صورت صنفی بیان کردهاند و اجازه ندهند از تجمعات آنها سوء استفاده شود.
وی افزود: مسئولین استانی و همچنین مسئولین مربوطه چرا به میان کشاورزان نمیآیند و به مشکلات آنها گوش نمیدهند. قرار بود امروز جلسهای با حضور رییس مجلس و وزیر نیرو و استاندار برگزار شود اما به دلیل ضرورت حضور همزمان وزیر نیرو و استاندار در جلسه، این جلسه به سهشنبه موکول شد.
فولادگر در پایان گفت: انشاءالله با پرداخت خسارت عدم کشت و تسریع در اجرای طرح تونل سوم و رعایت حقابهها و مقابله با برداشتهای بیرویه این مشکلات حل شود.
انتهای پیام
نظرات