به گزارش ایسنا، مرحله نهایی دهمین دور مسابقات ملی کتابخوانی کلاغها به همت انجمن علمی ریاضی دانشگاه شهید بهشتی امروز (16 اسفند) در دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد و تیمهای برگزیده معرفی و تقدیر شدند.
مسابقه کلاغها مسابقهای برای دانشجویان علاقهمند به ریاضیات و کتاب خواندن است. دانشجویان دوره کارشناسی میتوانند در قالب تیمهای سه نفره در این مسابقه شرکت کنند و علاوه بر مطالعه یک کتاب، در یک حرکت دسته جمعی برای ترویج کتابخوانی سهیم باشند.
کتاب معرفیشده در مسابقات ملی کتابخوانی کلاغها، کتاب «نظریه اعداد از دیدگاه توپولوژی» است که به همت دانشجویان صبا کدخدازاده، آرش سجادی، سینا الماسی، امیرحسین هادیان، مهدیس فتحی، ملیحه حاجی بابا، آذر افتخاری، میلاد فخاری، مریم خلج، زهرا حاتمی، برنا بناهی و پریسا رحمان مشهدی ترجمه شده است.
دهمین دور مسابقات ملی کتابخوانی کلاغها به همت انجمن علمی دانشکده ریاضی دانشگاه شهید بهشتی در حالی برگزار میشود که اهداف برگزاری آن ریاضی خواندن جمعی، امتحان دادن گروهی و جایزه گرفتن گروهی اعلام شده است.
خسرو منصف شکری، مسئول برگزاری مسابقات ملی کتابخوانی کلاغها در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اعلام اینکه تاریخچه برگزاری این مسابقات به 10 سال پیش بر میگردد، بانی آن را یکی از اساتید دانشکده ریاضی دانست و افزود: هدف از برگزاری این مسابقات، ترویج کتابخوانی و گسترش مفهوم ریاضی است.
منصف شکری سپس به نحوه برگزاری مسابقات کتابخوانی کلاغها پرداخت و توضیح داد: در وهله اول گروهی از دانشجویان یک کتاب جدید با موضوعیت ریاضی را ترجمه کرده، این کتاب بعد از ویرایش استاد مربوطه در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد. شرکتکنندگان که از میان دانشجویان و دانش آموزان علاقهمند به ریاضی هستند، کتاب مورد نظر را در یک بازه زمانی دو ماهه مطالعه کرده و در روز مسابقه در سه بخش به رقابت میپردازند.
وی بخش اول این مسابقات را پاسخگویی شرکتکنندگان به 20 تا 22 سوال تستی مرتبط با موضوع کتاب اعلام کرد و افزود: شرکتکنندگان با همفکری اعضای گروه خود به سوالات این بخش پاسخ میدهند.
عضو هیات علمی دانشکده ریاضی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه در بخش دوم سوالات تشریحی بوده و سطح آنها بالاتر است، ادامه داد: پنج تیم برگزیده در این دو مرحله از سوی هیات داوران انتخاب شده و به مرحله شفاهی راه پیدا کردند.
شکری تصریح کرد: در سالهای گذشته مرحله شفاهی بیشتر به صورت سوال و جواب انجام میشد. این در حالی است که امسال بنا شد تا تیمهای برگزیده قسمتی از کتاب را که به قید قرعه انتخاب میشود، در مدت زمان 20 دقیقه توضیح دهند.
وی با اشاره به اینکه امسال رکورد ثبتنام کنندگان در مسابقه ملی کتابخوانی کلاغها شکسته شده است، از رقابت 36 تیم در این مسابقه خبر داد و اضافه کرد: علیرغم سطح دانشگاهی کتاب معرفی شده، هفت تیم از دانشآموزان راهنمایی و دبیرستان در این دوره از مسابقات شرکت کردند که این نکته با توجه به سطح بالای برخی از آنها شایان توجه است.
به گزارش ایسنا، تیمهای برگزیده در دهمین دور مسابقات ملی کتابخوانی کلاغها به شرح زیر است:
گروه اول: مریم امام جمعهزاده، سینا میرزایی و مهدی خوشطینت از دانشگاه تهران
گروه دوم: آیدین منظوری و نگینالسادات کریمانی از دانشگاه شهید بهشتی
گروه سوم به صورت مشترک: حمیدرضا برخورداری، مسعود رهنمایی و علیرضا کاظم رستمی از دانشگاه فرهنگیان تهران
ابوالفضل نجفیان (دانشگاه شریف)، امیرحسین شاکر (دانشگاه تهران) و عرفان پوردستمالچی (دانشگاه تهران)
در این مسابقه همچنین از زهرا تهمتنی ترکمان میاندهی، متینه جوانبخت، ریحانه احدی، فاطمه اسماعیلی صیقدلی، فاطمه قاسمی آسیابر و سارا دودانگه از دبیرستان فرزانگان شهید شالباف به عنوان برگزیدگان سطح دانشآموزی این مسابقات تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام
نظرات