• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96121508435
  • خبرنگار : 71473

/گزارش میدانی ایسنا از بازار ارز/

پای حرف‌های خریداران دلار

پای حرف‌های خریداران دلار

این روزها صف‌های طولانی مقابل برخی صرافی‌های پایتخت شکل گرفته است و مردمی که در صف می‌ایستند انگیزه‌های مختلفی دارند؛ برخی مسافرند. برخی به دنبال خرید و فروش بلافاصله آن به واسطه‌ها هستند و برخی دیگر هم به این فکر هستند که دلار گران‌تر می‌شود پس باید سرمایه‌گذاری کنند

به گزارش ایسنا، بازار ارز در ادامه روند روزهای اخیر خود همچنان محدودیت عرضه دارد و مقابل صرافی‌هایی که بیشتر متعلق به بانک‌ها هستند، صف‌های طولانی تشکیل شده است، چراکه آنها فروش دارند.

تقریبا ۱۰ روزی از تشکیل این صف‌های طولانی مقابل صرافی‌ها می‌گذرد. به صف‌ها که نزدیک می‌شویم سر و صدای مردم و صراف‌ها به گوش می‌رسد و بعضا تنش‌ها و درگیری‌هایی هم مشاهده می‌شود.

برخی مشغول گرفتن فیلم و عکس از صف‌ها و تقاضای خرید هستند که برخی از مردم و همچنین نمایندگان صراف‌ها که در خیابان هستند به این کار اعتراض می‌کنند و با کسی که فیلم می‌گیرد درگیر می‌شوند.

صف‌های ۱۲ ساعته برای خرید ارز

در این میان یک سوال مهم این است که دلیل این صف‌های طولانی چیست؟ مردمی که در صف‌ها می‌ایستند به چه انگیزه‌ای حاضر هستند ۱۲ ساعت یا بیشتر در صف باشند!؟

صف‌ها را که نگاه می‌کنیم افراد مختلفی را می‌بینیم؛ مردها و زن‌های مسن، پسرهای جوان، افرادی که از ظاهرشان مشخص است که از طبقه مرفه‌تر هستند و همین طور قشر ضعیف‌تر. تقریبا همه جور افرادی در صف‌های خرید ارز دیده می‌شود.

می‌خرم بلافاصله می‌فروشم!

مقابل یکی از صرافی‌ها که دلار را به قیمت بانکی می فروشد، از مرد مسنی که در صف خرید ایستاده می پرسم که از ساعت چند در صف هستید؟ می‌گوید" از ساعت ۸ صبح. دو روز پیش هم آمدم ولی موفق نشدم دلار بخرم". این متقاضی خرید دلار علت خرید این نوع ارز را کسب سود عنوان کرده و می‌گوید" دلار بانکی می‌خرم و طی یکی - دو روز روی هر دلار حداقل ۲۰۰ تومان سود می‌کنم".

خانم مسنی می‌گوید" از ۱۰ صبح در صف هستم و به خاطر اینکه این صرافی دلار را ارزان‌تر می فروشد در صف خرید این مغازه ایستاده‌ام. خوش‌بینانه، فکر کنم تا عصر نوبتم شود". این متقاضی نیز معتقد است نرخ دلار بالاتر می‌رود لذا دلیل خریدش را سرمایه‌گذاری عنوان می‌کند.

کار هر روزم است!

پسر جوانی می‌گوید" این کار هر روزم است که در صف دلار می‌ایستم. بعضی‌ها هستند که هر روز از ۶ صبح اینجا هستند".

از حرف‌های متقاضیان اینگونه برمی آید که خیلی از این افراد برای مسافرت خارج از کشور دنبال خرید ارز نیستند؛ هر چند برخی هم هستند که در آستانه سال نو برای سفرشان می‌خواهند دلار و یورو بخرند اما کمی تامل در صف‌ها نشان می‌دهد که بخشی زیادی از متقاضیان به دلیل کسب سود و سرمایه‌گذاری خرید می‌کنند.

خریدار دیگری که در صف ایستاده می‌گوید" خیلی از افراد در صف، به دنبال این هستند که هر طور شده ۲۰۰۰ دلار هم که شده بخرند و بلافاصله یا یکی - دو روز بعد به دلالان یا صرافی‌هایی که گران‌تر می‌خرند، بفروشند؛ یعنی حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان سود روی هر دلار".

خانم دیگری که به همراه دخترش در صف ایستاده می‌گوید "هفته اول عید مسافر اتریش است و برای خرید یورو آمده است. ۸۰۰۰ یورو لازم دارد اما صرافی‌ها بیش از ۳۰۰۰ یورو نمی‌دهند".

در اوضاع این روزهای بازار ارز، واسطه‌گری و دلال بازی بیش از هر چیزی به چشم می‌خورد؛ اتفاقی که حداقل در پنج سال گذشته بی سابقه بوده است و بیشتر یادآور حال و هوای سال ۱۳۹۰ و صف‌های پر تنش برای خرید سکه است.

گفتنی است تا ساعت ۱۴ نرخ خرید دلار براساس آنچه روی تابلوهای صرافی‌ها درج شده، ۴۴۷۶ تومان و نرخ فروش آن ۴۴۸۴ تومان است. اما نرخ دلاری که تحت عنوان دلار آزاد این روزها در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد 4780 تومان است.

همچنین یورو ۵۵۵۲ تومان خریداری و ۵۵۶۷ تومان به فروش می‌رسد. پوند انگلستان هم ۶۵۵۰ تومان خریدرای و ۶۸۵۰ تومان فروخته می‌شود.

سکه تمام طرح جدید نیز یک میلیون و ۵۸۰ هزار تومان خریده و یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان فروخته می‌شود. نرخ خرید نیم سکه ۷۶۵ هزار تومان و نرخ فروش آن ۷۹۰ هزار تومان است. همچنین ربع سکه ۴۸۴ هزار تومان قیمت خرید برای آن لحاظ شده و ۴۹۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۲-۱۵ ۱۵:۱۷

چرا صرافی ها ارز را در مقابل بلیط هواپیما نمی فروشند تا هر دلالی هر روز صبح تو صف نایستد و مزاحم افرادی شوند که واقعا باید مسافرت روند؟

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۱۵ ۱۹:۵۶

همه این راهها آزمایش شده. همین شش ماه پیش این کار قطع شد. به جای اینکار بهتره به سیستم کشورهای موفق نگاه کنیم و آن را کپی کنیم.

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۱۵ ۱۷:۵۸

متاسفانه فقط در مملکت ما دلار دارای چند نرخ متفاوت در یک زمان مشخص است !! و همین چند نرخی بودن، منشاء فساد و رانت و دلال بازی میباشد. چرا واقعا بانک مرکزی، ارز را تک نرخی نمیکند؟ شاید هم مصلحتی در کار است که به مردم عادی ربطی ندارد ...! ممنونم از "ایسنا".

avatar
۱۳۹۶-۱۲-۱۵ ۱۸:۰۱

وقتی بانک مرکزی دلار را زیر قیمت حراج می کند چرا مردم نخرند و بفروشند و سود بکنند. البته مردم عادی خبر ندارند سازمان امور مالیاتی چه بلایی سرشان خواهد آورد و مالیات 30 درصدی ازشان خواهد گرفت.