• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96121508306
  • خبرنگار : 71607

تحقیقات دانشگاه تگزاس نشان می‌دهد؛

ریشه‌های درد در زنان و مردان متفاوت است

ریشه‌های درد در زنان و مردان متفاوت است

تحقیقات جدید دانشگاه "تگزاس" (University of Texas)در دالاس از این اتفاق نظر رو به رشد که می‌گوید شروع درد برای مردان و زنان در سطح سلولی متفاوت است، حمایت می‌کند .

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، دکتر "تد پرایس" (Ted Price)استادیار علوم اعصاب در دانشکده علوم رفتاری و مغز دانشگاه تگزاس و دکتر "سلیم مگات" (Salim Megat)و همکارانشان در "گروه تحقیقات سیستم اعصاب درد" (Pain Neurobiology Research Group) اخیرا دریافته‌اند که یک دستکاری خاص گیرنده‌ها در سیستم عصبی برای انتقال‌ دهنده عصبی دوپامین، درد مزمن در موش‌های نر را کاهش می‌دهد، اما بر موش‌های ماده تاثیری ندارد.

پرایس افزود: ما یک تغییر سلولی را ایجاد کرده‌ایم که به طور کامل ریشه درد مزمن را تنها در نرها تغییر می‌دهد. آنچه ما از این مطالعه یاد می‌گیریم این است که انواع مختلفی از سلول‌ها، موجب توسعه درد می‌شوند.

این آزمایش بر روی یک مکانیزم جدید درد مرتبط با گیرنده‌های "دوپامین‌ دی5" (D5 dopamin)، یک پروتئین که در انسان‌ها توسط ژن DRD5 کدگذاری می‌شود و یکی از پنج طبقه شناخته شده گیرنده‌های انتقال دهنده عصبی، متمرکز بود.

آزمایش در موش‌هایی که با مهندسی ژنتیک فاقد گیرندهای دی5 بودند نشان داد پاسخ‌های درد تنها در موش‌های نر به طرز قابل توجهی کاهش یافت.

پرایس گفت: این امر به شکل عجیبی مختص موشهای نر است. اگر چنین نتایجی را در بافت‌های انسانی نیز ببینیم، از این ایده که می‌توان داروی ضد درد دی 5 را برای درمان درد در مردان تولید کنید، حمایت خواهد کرد.

راهکارهای جدید برای درمان درد

پرایس افزود: روند سریع این تحقیق که تفاوت‌های عمیق بین موشهای نر و ماده را نشان می‌دهد ممکن است به زودی به یک مدل جدید برای داروهای تسکین درد بینجامد.

وی افزود: بیشتر بیماران مبتلا به درد مزمن، زنان هستند نه مردان، بنابراین من ترجیح می‌دهم چیزی را ایجاد کنم که تنها برای خانم‌ها کارآمد باشد.

نتایج این مطالعه در مجله " Journal of Neuroscience" منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha