• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ / ۰۲:۴۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96121407870
  • خبرنگار : 71607

با استفاده از حسگر نانوپلاسمونیک ممکن شد؛

شمارش تقسیم سلولی و شناسایی بیومولکول‌ها

شمارش تقسیم سلولی و شناسایی بیومولکول‌ها

محققان موسسه علوم و فناوری "اُکیناوا" (Okinawa)در ژاپن یک حسگر"نانوپلاسمونیک" (nanoplasmonic) توسعه داده‌اند که می‌تواند تقسیم سلولی دوره‌های طولانی مدت را اندازه‌گیری و "بیومولکول"‌ها یا "مولکول‌های بیولوژیکی" با حساسیت بالا را شناسایی کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، این دستگاه به عنوان یک ابزار تحقیقاتی برای نمایش اثرات مولکول‌های درمانی بر رشد سلول‌ها، پتانسیل بالقوه‌ای دارد.

دستگاه‌های کوچک شده برای آزمایش‌های کشت یاخته(سلولی) و آزمایش‌های تشخیصی، دارای پتانسیل بالینی و تحقیقی قابل توجهی هستند.

محققان ژاپنی یک راه حل برای استفاده از مواد نانوپلاسمونیک ایجاد کرده‌اند.

اساسا این دستگاه شامل یک تراشه شیشه‌ای است که این تراشه با میلیون‌ها نانوساختار طلا با اشکال سیلیکون دی اکسید پوشانده شده است. محققان این ساختارها را "نانوماشرومز" (nanomushrooms) نامگذاری کرده‌اند.

هنگامی که نور سفید از طریق اسلاید می‌درخشد، این نانوماشروم‌ها این نور را جذب و پراکنده می‌کنند، اما این فرایند تحت تاثیر هر ماده‌ای در نزدیکی نانوماشروم‌ها همانند سلولها یا بیومولکول‌ها قرار می‌گیرد.

یکی از مهمترین مزایای این رویکرد این است که سلول‌ها می‌توانند به مدت طولانی بر روی سطح نانوپلاسمونیک رشد کنند و به این ترتیب تجزیه و تحلیل کشت یاخته طولانی مدت، ممکن است.

بسیاری از نانومواد برای سلول‌ها سمی هستند و این آنها را برای تجزیه و تحلیل دستگاه‌های سلولی مناسب نمی‌سازد.

"نیکیل بالا" (Nikhil Bhalla)نویسنده ارشد این مطالعه گفت: معمولا هنگامی که شما سلول‌های زنده را روی یک نانومواد قرار می‌دهید، این ماده سمی است و سلول‌ها را می‌کشد. با این حال، با استفاده از مواد ما، سلول‌ها توانستند بیش از هفت روز زنده بمانند.

این دستگاه می‌تواند افزایش تعداد فقط 16 سلول در یک نمونه متشکل از 1000 سلول را تشخیص دهد و این تکنیکی بالقوه برای آزمایش‌های رشد سلولی از جمله نظارت‌های دارویی است.

این رویکرد همچنین دارای پتانسیل بالقوه در شناسایی مولکول‌های بیولوژیکی مانند پادتن‌ها و افزایش امکان تشخیص دستگاه نانو پلاسمونیک برای شناسایی نشانگرهای زیستی بیماری است.

نیکیل بالا افزود: با استفاده از روش ما ممکن است تا یک حسگر با حساسیت بالا که می‌تواند مولکول‌های تنها را شناسایی کند، تولید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha