به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، شبه نظامیان حامی داعش سال گذشته میلادی برای پنج ماه شهر ماراوی در فیلیپین را به تصرف خود در آوردند و در نتیجه درگیری با ارتش بیش از 1100 تن کشته شدند.
ابراهیم مراد، رهبر جبهه آزادی بخش مورو در فیلیپین گفت: چنین رخدادی میتواند در شهرهای دیگر فیلیپین هم اتفاق بیفتد اگر که کنگره در تصویب قانونی در اعطای مجوز به مسلمانان در جنوب این کشور برای رسیدگی به امور خودشان ناکام بماند.
جبهه آزادیبخش مورو یک گروه اسلامی در فیلیپین است که مدتها برای استقلال یا خودمختاری مناطق مسلمان نشین جنوب فیلیپین با دولت مرکزی این کشور مبارزه کرده است.
وی ادامه داد: براساس اطلاعاتی که در اختیار داریم، نیروهای خارجی فعال در داعش که از خاورمیانه بیرون رانده شدند، از مرزها میگذرند و قصد دارند تا در دو شهر جنوبی فیلیپین به نامهای "ایلیگان" و "کوتاباتو" دست به حملاتی بزنند.
این دو شهر در 38 کیلومتری و 265 کیلومتری ماراوی واقع شدهاند. بنا بر این گزارش، شبهنظامیانی از اندونزی، مالزی و خاورمیانه وارد فیلیپین شدهاند و حتی فردی از خاورمیانه شناسایی شده که دارای پاسپورت کانادایی بوده است. این فرد وارد قرارگاه گروه شبهنظامی ابوسیاف شده است.
رهبر گروه مورو در ادامه صحبتهایش گفت: شبه نظامیان در مناطق دورافتاده فیلیپین اقدام به جذب مجدد نیرو میکنند. آنها را به مکتب میفرستند و آموزههای خودشان را به آنها تدریس میکنند و برخی هم وارد دانشگاههای محلی میشوند تا دیگر دانشجویان را تحت تاثیر قرار دهند و بذر انزجار و خشونت را در دل آنها بکارند.
چنین سناریویی برای ارتش که با چندین گروه شبهنظامی در استان میندانائو مقابله کرده است، بسیار گران تمام میشود. میندانائو تحت شرایط امنیتی شدید و حکومت نظامی است.
صحبتهای این رهبر مورو بازتاب گفتههای رودریگو دوترته، رئیس جمهوری فیلیپین است که ماه گذشته میلادی به قانونگذاران تاکید کرده بود تا لایحه "قوانین ابتدایی بانگسامورو" را تصویب کنند یا با جنگی مجدد با جداییطلبان پس از دو دهه صلح در منطقه روبرو خواهند شد.
دوترته قول داده بود تا لایحه "قوانین ابتدایی بانگسامورو" را که از سوی مقامهای دولت و گروه اسلامی مورو تدوین شده در کنگره به تصویب برساند و اجرایی کند.
وی گفته بود: این اقدامی مهم برای از میان بردن درگیریها و عدم اعتماد و بیعدالتی است که هزینههای زیادی را در پی داشته و بر زندگی میلیونها تن از مردم فیلیپین اثر گذاشته است.
هر دو طرف –مسلمانهای فیلیپین و دولت مرکزی- گفتهاند که این طرح یک پیشنهاد بهتر برای جمعیت کاتولیک و اقلیت مسلمان کشور است که باعث از میان رفتن افراطگرایی و پشت کردن مردم مسلمان کشور به داعش میشود.
انتهای پیام
نظرات