• یکشنبه / ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96112916290
  • خبرنگار : 71263

هندی‌ها نفت بیشتری از ایران می‌خرند

هندی‌ها نفت بیشتری از ایران می‌خرند

ایران در راستای رقابت فزاینده با صادرکنندگان بزرگی مانند عربستان سعودی و عراق برای کسب سهمی از بازار، تخفیف حمل محموله برای فروش نفت به هند را در قبال توافق دهلی نو برای افزایش واردات بالا برد.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، ایران تلاش می‌کند مشتریان نفت خود در آسیا را حفظ کند و امیدوار است امتیازاتی که عرضه می‌کند جذابیت نفتش را حتی با وجود تهدید تحریم‌های بیشتر آمریکا علیه تهران، در مقایسه با سایر صادرکنندگان خاورمیانه‌ای افزایش دهد.

از زمان لغو تحریم‌های غربی در سال ۲۰۱۶ ایران تخفیف حمل باری به هند عرضه کرده که مرتبط با فرمولی است که مطابق با ارزیابی‌های پلاتس به ۱۰۵ درصد می‌رسد.

سه منبع آگاه از این موضوع به رویترز گفتند: تهران برای سال مالی ۲۰۱۷ – ۲۰۱۸ تخفیف خود را از ۸۰ به ۶۲ درصد این فرمول کاهش داده، اما پیشنهاد کرده در صورت افزایش خرید پالایشگاه‌های هندی، این میزان را تغییر دهد.

یکی از این منابع آگاه گفت اکنون ایرانی‌ها تخفیف ۱۰۰ درصدی می‌دهند که به معنای مبلغی معادل با ۱۰۵ درصد ارزیابی بار پلاتس است.

ایران اعلام کرده انتظار دارد خرید هند افزایش پیدا کند.

بیژن زنگنه وزیر نفت کشور پس از دیدار با دارمندرا پرادهان، همتای هندی خود در دهلی نو به خبرنگاران گفت: شرکت‌های هندی دولتی سطح خرید نفت ایران را افزایش خواهند داد.

زنگنه که در هیات همراه رییس جمهوری ایران در سفر به هند حضور داشت، گفت: پالایشگاه‌های دولتی و خصوصی هند حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت ایران را در سال ۲۰۱۸ – ۲۰۱۹ خریداری خواهند کرد.

در فاصله آوریل تا ژانویه که ۱۰ ماه نخست سال مالی جاری است هند خرید نفت ایران را حدود ۱۷ درصد کاهش داده و به حدود ۴۴۲ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز رساند.

واردات نفت هند از ایران از سوی پالایشگاه‌های دولتی که حدود دو سوم از تقاضای حدود پنج میلیون بشکه‌ در روز نفت این کشور را به خود اختصاص می‌دهند، در اعتراض به عدم اعطای حق توسعه میدان گازی فرزاد B به یک کنسرسیوم هندی کاهش یافته است.

وزیر نفت هند بدون ارائه‌ جزییات بیشتر به خبرنگاران گفت: ما مشوق‌های خوبی در مقایسه با سایر تولیدکنندگان بزرگ دریافت کرده‌ایم و اگر از ایران خرید کنیم سود خواهیم برد. ما واردات نفت‌مان از ایران را در مقایسه با سال مالی جاری افزایش خواهیم داد. ایران که سابق بر این دومین صادرکننده بزرگ نفت به هند پیش از تحریم‌ها بود به تدریج سهم بازار خود در سومین کشور مصرف‌کننده بزرگ نفت در جهان را افزایش می‌دهد.

در سال ۲۰۱۷ عراق برای نخستین بار به عنوان بزرگ‌کننده صادرکننده نفت به هند بر مبنای سالانه شناخته شد در حالی که عربستان سعودی به جایگاه دوم تنزل یافت.

به گفته یک منبع آگاه، تخفیف باری عرضه شده از سوی ایران به معنای تخفیف حداکثر یک دلار در هر بشکه است.

پرادهان گفت: هند همچنین به دنبال سهمی در میدان نفتی آزادگان جنوبی خواهد بود. وی اظهار کرد: تهران به درخواست هند قولی نداده، اما مایل است آمار مربوط به برخی میادین را به هیات هندی که هفته آینده به تهران سفر می‌کند نشان دهد.

هند اخیرا طرح توسعه فرزاد B به ارزش حدود شش میلیارد دلار را پیشنهاد کرده بود و به دنبال قیمت گاز حدود چهار دلار در هر یک میلیون واحد ترمال بریتیش برای کسب سود دو رقمی بود.

از آنجاکه قیمت گاز در داخل ایران حدود ۲.۱ دلار به ازای هر یک میلیون واحد ترمال بریتیش است، هند خواهان سهمی در یک میدان نفتی تولیدکننده در ایران علاوه بر فرزاد B برای بهبود بازدهی سرمایه‌ گذاری خود بوده است.

زنگنه گفت: من نسبت به آینده روابط میان دو کشور و شرکت‌هایمان به خصوص برای توسعه میادین نفتی و گازی خوش‌بین هستم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha