• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96111407811
  • خبرنگار : 71415

دولت ترامپ دکترین هسته‌ای آمریکا علیه روسیه را تقویت کرد

دولت ترامپ دکترین هسته‌ای آمریکا علیه روسیه را تقویت کرد

دولت دونالد ترامپ روز جمعه اعلام کرد، بخش عمده سیاست تسلیحات هسته‌ای دولت باراک اوباما را همچنان ادامه خواهد داد اما یک رویکرد تهاجمی‌تر در قبال روسیه اتخاذ می‌کند چراکه روسیه باید متقاعد شود اگر تهدید به حتی یک حمله هسته‌ای محدود در اروپا بکند با "هزینه‌های شدید غیرقابل قبول" روبرو خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این بازبینی جامع سیاست هسته‌ای آمریکا خواهان افزایش سلاح‌های هسته‌ای راهبردی نشده و برخلاف اظهارات دونالد ترامپ از جمله در یک توئیت کمی بعد از آغاز ریاست جمهوری‌ای‌اش است که گفته بود آمریکا "باید به میزان زیادی قابلیت‌های هسته‌ای خود را تقویت کرده و توسعه دهد تا زمانی که دنیا نسبت به سلاح‌های هسته‌ای سر عقل بیاید."

ترامپ همچنین در سخنرانی سالانه خود در روز سه‌شنبه گذشته هیچ اشاره‌ای به موضوع توسعه قابلیت‌های هسته‌ای آمریکا نکرد اما گفت "زرادخانه هسته‌ای آمریکا باید جلوی اقدامات تجاوزگرانه را بگیرد."

یک گزارش 74 صفحه‌ای خلاصه‌وار درباره یافته‌های مربوط به این بررسی و بازبینی عنوان کرده که کره شمالی یک "تهدید واضح و شدید" برای آمریکا و هم‌پیمانانش است. همچنین این گزارش تاکید کرده هرگونه حمله هسته‌ای کره شمالی علیه آمریکا یا هم‌پیمانانش منجر به "پایان این حکومت" خواهد شد.

این بررسی انجام شده تحت رهبری پنتاگون در عین حال چین را به عنوان یک رقیب هسته‌ای بالقوه قلمداد کرده و گفته زرادخانه هسته‌ای آمریکا به نحوی تنظیم شده تا "جلوی این نتیجه‌گیری اشتباه از سوی پکن که می‌تواند با استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در آسیا به برتری دست یابد یا استفاده از سلاح‌های هسته‌ای به صورت محدود قابل قبول خواهد بود" را بگیرد.

این بررسی تحت رهبری پنتاگون دستورش یکسال پیش از سوی ترامپ صادر شد تا به بازبینی وضعیت زرادخانه هسته‌ای آمریکا و سیاست‌های این کشور در این حوزه بپردازد.

ترامپ در یک بیانیه کتبی گفت: راهبرد آمریکا به نحوی طراحی شده که احتمال استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را هرچه کمتر کند.

او در اشاره‌ای به تهدید حملات سایبری فاجعه بار گفت: آمریکا به دنبال تقویت عامل بازدارنده در مقابل حملات بزرگ علیه آمریکا و هم‌پیمانانش از جمله "حملات فاجعه باری که لزوما به شکل تسلیحات هسته‌ای نیستند" است.

دولت ترامپ همچنین نتیجه گرفته که آمریکا باید تا حد زیادی از برنامه رئیس‌جمهور قبلی برای مدرنیزه سازی زرادخانه هسته‌ای از جمله با بمب‌افکن‌ها، زیردریایی‌ها و موشک‌های زمینی جدید پیروی کند.

همچنین این دولت از تداوم پایبندی به توافق‌های کنترل تسلیحاتی موجود از جمله توافق موسوم به "استارت جدید" خبر داده که آمریکا و روسیه را ملزم به رعایت سقف 1550 کلاهک هسته‌ای راهبردی و حداکثر 700 پرتابگر کرده است.

در گزارش بررسی هسته‌ای پنتاگون نتیجه گرفته شده با وجود آنکه نظام‌های کنترل تسلیحات می‌توانند منافع آمریکا را به پیش ببرند اما در حال حاضر با توجه به آنچه که آمریکا تجاوزگری روسیه در اوکراین و نقض توافقات موجود تلقی می‌کند،‌ "پیش بینی پیشرفت بیشتر در این حوزه دشوار است".

مقام‌های دولت آمریکا روز جمعه پیش از انتشار علنی این بررسی، مقام‌های روسیه و چین را در جریان آن گذاشته است.

در عین حال دیدگاه دولت ترامپ این است که سیاست‌ها و اقدامات روسیه آکنده از پتانسیل برای محاسبه غلطی که منجر به تشدید کنترل نشده جنگ در اروپا شود، هستند.

این دولت مشخصا اشاره به دکترین روسیه مشهور به "تهدید کن تا درگیری تخفیف یابد" اشاره کرده که در آن مسکو به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای کم قدرت تر در یک درگیری محدود و متعارف در اروپا تهدید می‌کند با این اعتقاد که انجام این کار آمریکا و ناتو را وادار به عقب نشینی خواهد کرد.

این بررسی می‌گوید اظهارات اخیر مسئولان روسیه درمورد این دکترین تسلیحات هسته‌ای در حال تحول، ظاهرا قرار است آستانه و محدوده را برای اولین استفاده از سلاح‌ هسته‌ای توسط مسکو پایین بیاورد.

در عین حال در سند بازبینی مواضع هسته‌ای آمریکا که بعدازظهر جمعه منتشر شد، تقاضا شده که تسلیحات هسته‌ای این کشور در جنگنده‌های رادار گریز اف – 35 نیز مستقر شود.

در این سند نوشته شده است: مدرن کردن جنگنده‌های دارای قابلیت دوگانه از جمله جنگنده‌های نسل جدید اف – 35 همچنان قدرت بازدارنده ناتو را به همراه قابلیت ما برای استقرار سریع سلاح‌های هسته‌ای در صورت اقتضای وضعیت امنیتی، حفظ خواهد کرد.

این سند مشخص کرده که واشنگتن "به کارگیری سلاح‌های هسته‌ای را تنها در موارد حاد برای دفاع از منافع هسته‌ای آمریکا و هم‌پیمانان و شرکایش" در نظر می‌گیرد.

در عین حال بر طبق این گزارش، موارد حاد می‌تواند شامل حملات راهبردی غیرهسته‌ای علیه آمریکا یا منافعش شوند.

در این سند نوشته شده است: آمریکا در حال گنجاندن قابلیت‌های هسته‌ای در جنگنده‌های دارای قابلیت حمله هسته‌ای و استقرار سریع اف – 35 به عنوان یک جایگزین برای پتانسیل‌های فعلی در حال کهنه شدن است.

این سند خاطر نشان کرده است: این برنامه به همراه برنامه‌های جاری افزایش طول عمر بمب‌های B-61 یک عامل مهم برای تقویت ثبات منطقه‌ای مبتنی بر بازدارندگی و افزایش اطمینان هم‌پیمانان خواهد بود.

همچنین دولت ترامپ گزینه ادامه آزمایش سلاح‌های هسته‌ای در صورت لزوم را حفظ کرده است.

در این سند نوشته شد: آمریکا تا زمان ضرورت آزمایش سلاح‌های هسته‌ای را از سر نخواهد گرفت و هدف از این کار تضمین ایمنی و تاثیر زرادخانه هسته‌ای آمریکا است و از همه کشورهای دارای سلاح هسته‌ای می‌خواهد که به اعلام و حفظ یک نوع تعلیق برای آزمایش‌های هسته‌ای دست بزند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha