• چهارشنبه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۳:۲۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96111106481
  • خبرنگار : 71214

مدیرعامل شرکت خدمات کشاورزی خبر داد

صادرات خاویار به آمریکا برای اولین بار + قیمت‌ خاویار پرورشی و دریایی

صادرات خاویار به آمریکا برای اولین بار + قیمت‌ خاویار پرورشی و دریایی

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی از صادرات ماهی خاویار ایرانی برای اولین بار به آمریکا خبر داد و گفت که در صدد ورود به مدیریت بحران بخش کشاورزی از طریق شرکت هواپیمایی ویژه خدمات کشاورزی هستیم.

به گزارش ایسنا، عباس رجایی در نشست خبری امروز اظهار کرد: با توجه به کاهش ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر که بخشی از آن به دلیل بیوتروریسم و بخشی دیگر نیز ناشی از عملکرد کشورهای حاشیه دریای خزر بوده است، کنوانسیون ساتیس یا همان کنوانسیون حمایت از گونه های در حال انقراض دریای خزر که ایران نیز عضو آن است، تصمیم گرفت تا ممنوعیت برداشت و صید تجاری آن را در دستور کار خود قرار دهد و طی سال‌های گذشته این ممنوعیت اعمال شده است.

وی با بیان اینکه در سال آینده نیز صید تجاری ماهیان خاویاری ممنوع شده و صید صرفا جهت بازسازی ذخایر صورت می گیرد، افزود: صید غیرتجاری صورت گرفته اگر برای انجام مطالعات و بازسازی ذخایر به کار نیاید برای فروش به داخل کشور می آید و بر همین اساس دنیا به تولید ماهی خاویاری پرورشی روی آورده است و چین در این زمینه نخستین و بزرگترین تولید کننده به شمار می رود که سالانه ۱۵۰ تن تولید و عرضه دارد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی ادامه داد: در ایران نیز پرورش ماهی خاویاری در حال توسعه است و امسال میزان آن به سه تن می‌رسد و تا پایان برنامه ششم توسعه نیز مقرر شده ۲۰ تن از این گونه آبزی تولید شود.

رجایی گفت: در بیست استان کشور پرورش ماهی خاویاری در دستور کار قرار گرفته و بررسی های انجام شده نشان می دهد که پرورش این ماهی لوکس امکان پذیر است. همه علاقه مندان می‌توانند با انعقاد قرارداد بلند با شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی صیدگاه های این شرکت در حاشیه دریای خزر را در اختیار بگیرند. تا کنون ۵ صیدگاه برای پرورش و صید ماهیان خاویاری و ماهی در قفس در  اختیار سرمایه‌گذاران قرار گرفته و و حدود ۴۰ صیدگاه می توان در اختیار قرار داد و ما بقی اراضی این منطقه از طریق سازمان امور اراضی و دیگر دستگاه‌های متولی قابل واگذاری است.

وی اعلام کرد که با مجوزی که در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ از سازمان FDA آمریکا دریافت کرده‌ایم سال گذشته حدود ۱۰ کیلوگرم خاویار طبیعی به آمریکا صادر کردیم که ارزشی بالغ بر ۶۰ میلیون تومان داشت و با توجه به پیگیری های صورت گرفته برای دریافت مجوز سازمان FDA آمریکا، درصددیم تا صادرات این محصول شیلاتی را با توجه به اینکه در کشور ذایقه مطلوبی برای مصرف خاویار وجود ندارد، تقویت کنیم.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی با بیان این‌که نشان حلال را برای محصولات خاویاری خود از سازمان حلال مالزی دریافت کرده‌ایم، گفت: برای مقابله با قاچاق خاویار ستاد مبارزه با قاچاق این محصول را ایجاد کرده‌ایم و طی یک سال گذشته هزینه قاچاق خاویار با توجه به همکاری و مشارکت دستگاه‌های متولی مانند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به شدت بالا رفته است و وضعیت صید و قاچاق نشان از کاهش در این زمینه وجود دارد.

وی همچنین در خصوص نقش بیوتروریسم در کاهش ذخایر خاویاری دریای خزر با توجه به نبود مدرک قابل استناد دراین زمینه اظهار کرد: با توجه به این‌که شانه‌دار که در دریای خزر بومی نبوده و غذای آن بچه‌ماهی به ویژه بچه‌ماهی خاویار است می‌توان گفت که علی‌رغم این‌که چگونگی ورود آن قطعی نشده اما احتمال بسیار زیاد بیوتروریسم بوده است و ورود آن عمدی به نظر می‌رسد، چرا که این آبزی به اقیانوس شمال تعلق داشته و از این طریق وارد دریای خزر شده است.

خاویار پرورشی ۶.۵ میلیون تومان؛ خاویار وحشی ۱۲ میلیون تومان

رجایی گفت: خاویار پرورشی بسته به کیفیت آن بین ۲.۵ تا ۶.۵ میلیون تومان قیمت دارد و خاویار وحشی نیز که انحصارا در اختیار این شرکت است هشت تا ۱۲ میلیون تومان عرضه می‌شود که البته قیمت کنونی آن ۹.۵ میلیون تومان است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی در خصوص دیگر فعالیت‌های این شرکت، گفت: هواپیمایی خدمات ویژه که در گذشته تنها برای سمپاشی محدود در اراضی کشاورزی آن هم با شرایطی خاص استفاده می‌شد هم‌اکنون به بخش‌های مختلفی از جمله مدیریت بحران ورود پیدا کرده و اطفاء حریق، پایش اراضی کشاورزی و غیره را در دستور وظایف خود قرار داده است که می‌توان به نمونه‌های آن در سال‌های گذشته اشاره کرد.

وی بازارسانی محصولات کشاورزی در بازار داخلی و خارجی را از دیگر اهداف هواپیمایی خدمات ویژه در آینده برشمرد و افزود: در حال حاضر ۱۲ فروند هواپیما در اختیار این شرکت است که در راستای نوسازی این ناوگان در حال مذاکره با لهستان برای خرید چهار فروند مدرن و جدید هستیم که مذاکرات آن نهایی شده است و امیدواریم با تامین منابع بتوانیم به زودی آن را خریداری کنیم.

رجایی اظهار کرد: با همکاری دستگاه‌هایی مانند هلال احمر از هلی‌کوپترهای آنها نیز برای انجام ماموریت‌های خود مانند اطفاء حریق استفاده می‌کنیم  که می‌توان به مبارزه با بیولوژیک با آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های زاگرس و اطفاء حریق در جنگل‌ها طی سال‌های گذشته اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha