• دوشنبه / ۹ بهمن ۱۳۹۶ / ۰۵:۰۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96110804615
  • خبرنگار : 71060

دست خالی ایرانیان از صادرات دارو

دست خالی ایرانیان از صادرات دارو

مروری بر آمارهای رسمی گویای آن است که ایران از کل صادرات دارو در دنیا هیچ گونه سهمی ندارد.

به گزارش ایسنا، آمارهای رسمی ارائه شده گویای آن است که در سال ۲۰۱۶ میلادی ارزش صادرات دارویی ایران تنها ۶۰ میلیون دلار بوده، این در حالی است که کشور آلمان به عنوان بزرگترین صادر کننده در این بخش در سال ۲۰۱۶ میلادی بالغ بر ۷۷ میلیارد دلار درآمد داشته و در مجموع ۱۶ درصد از صادرات داروی دنیا را به خود اختصاص داده است.

پس از آلمان، سوئیس در رده دوم جدول صادر کنندگان دارو قرار می‌گیرد و در سال ۲۰۱۶ میلادی با صادرات ۶۷ میلیارد دلار دارو ۱۴ درصد از کل صادرات جهان را به خود اختصاص داده است.

آمریکا نیز ۱۰ درصد از کل صادرات داری دنیا را در اختیار داشته و حدود ۴۷ میلیارد دلار درآمد در این بخش داشته است.

بلژیک با صادراتی حدود ۴۲ میلیارد دلار و هشت درصد از کل صادرات دارویی جهان در رده چهارم و انگلستان با صادراتی بالغ بر ۳۲ میلیارد یعنی بیش از هفت درصد مجموع ارقام در رده پنجم جدول قرار دارد اما ایران با صادرات تهران ۶۰ میلیون دلار کالا در زمینه دارویی سهمی صفر درصدی از مجموع صادرات دارویی جهان داشته است.

در زمینه واردات نیز کشور با وارد کردن یک میلیارد و ۳۱۶ میلیون دلار دارو در سال ۲۰۱۶ میلادی سهمی معادل صفر درصد از کل واردات دارویی دنیا را به خود اختصاص داده است که البته این رقم نسبت به واردات یک میلیارد و ۲۳۸میلیون دلاری سال ۲۰۱۵ با رشد اندکی مواجه بوده است.

طبق آمارهای ارائه شده از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت صادرات دارو در سال ۱۳۹۵ رشد ۳۱ درصدی داشته و به ارزشی بالغ بر ۱۳۲ میلیون دلار رسیده است که این رقم در قیاس با سال ۱۳۹۴ بالغ بر ۳۱ میلیارد دلار رشد داشته و ۳۴ درصد رشد منفی صادرات دارو در این سال به ۳۱ درصد رشد ثبت رسیده است .در پنج سال گذشته در سال ۱۳۹۳ بیشترین میزان صادرات دارو را شاهد بوده ایم و در طول این سال بالغ بر ۱۵۳ میلیون دلار انواع محصولات دارویی به کشورهای مختلف صادر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۹ ۱۰:۱۳

با این برف کار و کاسبی برخی پزشکان کساد میشه و خیلی از میکروب ها کشته میشن

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۹ ۱۰:۵۵

ما در داروهایی که مربوط به بیواکتیوهای گیاهی و جانوری است اگر کارخانه پیشرفته ای وجود داشته باشد و تحقیقات مداومی هم وجود داشته باشد دارای مزیت هستیم اما در داروهای سنتزی چون وارد کننده ماده اولیه هستیم و همچنین فرمولاسیون با مهندسی معکوس استفاده می کنیم دارای مزیت نیستیم.

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۹ ۱۱:۵۴

تا وقتی فساد در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و سیستم رانتی داروی کشور بیداد می کند امکان صادرات وجود نخواهد داشت