• یکشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 96110804432
  • خبرنگار : 71443

بهره‌گیری عربستان از انرژی هسته‌ای برای تامین برق

بهره‌گیری عربستان از انرژی هسته‌ای برای تامین برق

عربستان سعودی که در زمینه تامین الکتریسیته مورد نیاز کشور با مشکل مواجه است، به‌جای تمرکز کامل روی انرژی‌های پاک قصد دارد از انرژی اتمی برای رفع این نیاز خود استفاده کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه دویچه وله، بنا بر اعلام بانک جهانی مصرف سرانه برق در عربستان سعودی در ده سال اخیر ۵۰ درصد افزایش داشته است. به همین دلیل دولت این کشور مصمم است، در دو دهه آینده مبلغ قابل توجهی را برای پیشرفت صنعت برق هزینه کند و میزان تولید را که در حال حاضر ۵۵ گیگاوات است، به دو برابر افزایش دهد.

طبق برنامه هسته‌ای ریاض قرار است که ۴۰ گیگاوات آن از طریق انرژی ‌خورشیدی تامین و ۱۷ گیگاوات نیز در نیروگاه‌های هسته‌ای تولید شود. همچنین قرار است که در گام نخست ۱۶ نیروگاه انرژی هسته‌ای ایجاد شود. بودجه‌ای که برای این منظور در نظر گرفته شده، بالغ بر ۸۰ میلیارد دلار است.

به گزارش رویترز، تا پایان سال جاری(میلادی) قرارداد ساخت دو نیروگاه هسته‌ای در عربستان به امضا خواهد رسید. مقامات عربستان برای واگذاری امتیاز ساخت این دو نیروگاه تاکنون با آمریکا، چین، روسیه، ژاپن، فرانسه و کره جنوبی وارد مذاکره شده‌اند.

تمایل دولت عربستان به تولید انرژی هسته‌ای موضوع تازه‌ای نیست. ریاض برای این منظور در سال ۲۰۱۱ با فرانسه پیمانی بست که پاریس را موظف می‌کند، دانش هسته‌ای و تجهیزات فنی را در اختیار عربستان قرار دهد و تربیت کارشناسان عربستانی را به عهده بگیرد.

آن‌چه که تازگی دارد، پافشاری دولت عربستان بر خودکفایی در زمینه اورانیوم است. هاشم بن عبدالله یمنی، سرپرست پروژه شهرک پادشاه عبدالله برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و هسته‌ای در کنفرانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در قرن ۲۱ که در پاییز ۲۰۱۷ در ابوظبی برگزار شد، به طور رسمی اعلام کرد که کشورش قصد دارد در مناطق کویری کشور اورانیوم استخراج کند.

به گفته وی ۶۰ هزار تن اورانیوم ناخالص در این مناطق آماده بهره‌برداری است.

این خبر موجب برانگیخته شدن تعجب کارشناسان شد، چراکه تا کنون در دفتر قرمز آژانس انرژی هسته‌ای(NEA)  و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) که آمار ذخایر و مصرف اورانیوم در سراسر جهان را در آن ثبت می‌کنند، اشاره‌ای به این حجم اورانیوم قابل بهره‌برداری در عربستان نشده است.

مقامات عربستان تاکنون در اظهارنظرهای خود تنها به منافع انرژی هسته‌ای اشاره کرده‌اند اما از زیان‌های آن، مانند خطرات ناشی از زباله هسته‌ای که هزاران سال باقی می‌ماند یا نشت مواد رادیو اکتیو از محفظه‌هایشان هنگام حمل و نقل، سخنی به میان نیاورده‌اند.

در عربستان، برخلاف کشورهای غربی آگاهی عمومی در باره زیان‌های انرژهی هسته‌ای پایین است و گروه‌های مستقل طرفدار محیط زیست اجازه فعالیت ندارند، با ین حال انتظار می‌رود که دولت این کشور برای اجرای برنامه هسته‌ای خود با مخالفت‌های داخلی و خارجی روبرو نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha