• یکشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96110804367
  • خبرنگار : 71560

موافق کلیات لایحه بودجه ۹۷

جعفرپور: غنای اقتصادی همراه با فقر فرهنگی ما را به جایی نمی‌رساند

جعفرپور: غنای اقتصادی همراه با فقر فرهنگی ما را به جایی نمی‌رساند

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: غنای اقتصادی همراه با فقر فرهنگی ما را به جایی نمی‌رساند لذا در کنار توجه‌ای که به مسائل اقتصادی و اشتغال در لایحه بودجه شده است باید مسائل فرهنگی نیز مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، جمشید جعفرپور در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۹۷ در جلسه علنی امروز، بیان کرد: در ابتدا از دولت و کمیسیون تلفیق برای ارائه متنی قابل بررسی و دفاع در صحن مجلس تشکر می‌کنم. بودجه پیشنهادی امسال مانند بودجه‌های پیشین تلفیقی از نقاط قابل دفاع و نقاط لازم‌الصلاح است. دغدغه مشترک موافقان و مخالفان لایحه، دسترسی به بودجه کارآمد است و در این نیت شکی وجود ندارد. می‌خواهم یک سوال اساسی از مخالفان بپرسم. فارغ از آرمان‌ها و ایده‌آل‌هایی که همه ما برای کشور داریم با توجه به واقعیت‌ها و شرایط موجود اگر شما بخواهید بودجه‌ای بنویسید بودجه جایگزین شما چقدر با این بودجه تفاوت خواهد داشت؟ اگر فرض کنیم کلیات بودجه امروز رد شود و به تلفیق باز گردانده شود آن چیزی که از تلفیق بیرون می‌آید چقدر متفاوت خواهد بود؟

وی در ادامه بیان کرد: ما باید ببینیم ملاک مقبولیت یک بودجه چیست. بودجه باید در جهت راهبرد برنامه‌های توسعه باشد، به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری توجه داشته باشد و احکام دائمی را مورد توجه قرار دهد، همچنین اولویت جاری کشور را ملاحظه کند. در ضمن دفاع از کلیات لایحه به نکته‌ای که باید در بررسی تبصره‌ها توجه شود این است که غنای اقتصادی همراه با فقر فرهنگی ما را به جایی نمی‌رساند لذا در کنار توجهی که به مسائل اقتصادی و اشتغال می‌شود حتما باید مسائل فرهنگی نیز مورد توجه قرار گیرد. اگر صرف اقتصادی بودن بودجه می‌توانست همه مشکلات را برطرف کند چرا در اقشاری که مشکل اقتصادی ندارند ما آسیب‌های اجتماعی را به وفور مشاهده می‌کنیم؟ بنابراین در کنار توجهات اقتصادی، توجهات فرهنگی نیز لازم است.

جعفرپور بیان کرد: بودجه نقاط قوت فراوانی دارد از جمله توجه به عدالت مالیاتی است. اصلاح مالیات پلکانی حقوق کارکنان جزء نقاط قابل دفاع بودجه امسال است. بودجه ۹۷ به دنبال شفافیت مالی است. اینکه میزان نظارت به اعتبارات پرداخت شده به نهادهای عمومی را بالا برده است. بافت فرسوده را مورد توجه قرار داده است و همچنین از طرح تحول سلامت به شکل مدیریت شده‌ای حمایت کرده است. با توجه به شرایط کشور این طرح باید مورد دفاع قرار گیرد. این طرح از نکاتی است که رضایت عمومی جامعه را جلب کرده است. بحث افزایش قیمت حامل‌های انرژی که بدون توجه به میزان مصرف آنها مطرح شده بود خوشبختانه با ملاحظات اجتماعی که در کمیسیون تلفیق صورت گرفت حذف شد اما باید به شکل مدیریت شده‌ای برای گروه‌های پرمصرف این افزایش قیمت در صحن صورت گیرد. از نکات قابل توجه دیگر بردن یارانه‌ها به سمت اقشار آسیب‌پذیر با مجوزی که به دولت داده شده و امید است دولت از آن استفاده کند و هر چه سریعتر یارانه‌ها را به سمت اقشار آسیب‌پذیر هدایت کند.

نماینده مردم لارستان در مجلس گفت: توجه به تقویت بنیه دفاعی نکته قوت دیگری در لایحه بودجه است. به ما ثابت شده با گذشت این مدت از برجام، مذاکرات و توافقات کفایت لازم را ندارد. ما در جهان پرآشوب و بی‌نظمی هستیم که از زورهای بین‌المللی به شکل ظالمانه‌ای استفاده می‌شود. ما باید به عنوان یک اولویت و بازدارنده به توان دفاعی توجه کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: این بودجه حتما ضعف‌هایی را نیز دارد اما در سرجمع وقتی که همه نکات را می‌سنجیم به این نتیجه می‌رسیم که باید با کلیات آن موافقت کرد. بعضی از ضعف‌هایی که باید در بررسی بودجه به آنها توجه شود یکی توجه به اقشار لازم‌التکریم باید بیش از این باشد مانند بازنشستگان. هزاران هزار میلیارد و ۲۰۰۰ میلیارد کفایت توجه لازم و تکریم لازم را نخواهد داشت. به معلمان و دبیران و آینده‌سازان این مملکت باید توجه بیشتری شود. ایثارگران و اقشار آسیب‌پذیر نیز باید در مرکز توجه ما قرار گیرند.

جعفرپور خاطرنشان کرد: توجه به نهادهای خودجوش و پرثمر فرهنگی در لایحه بودجه نیز باید اتفاق افتد. متاسفانه زمانی که دولت لایحه را منتشر کرد یک جوی در فضای مجازی ایجاد شد برای اینکه نهادهای پرثمر و کم هزینه را به عنوان مانع اشتغال معرفی کنند. در درجه اول میزان بودجه‌ای که به عنوان کمک به این نهادها داده می‌شود چند هزارم درصد کل بودجه کشور است. بار سنگینی که دستگاه‌های عریض و طویل فرهنگی کشور به دوش می‌کشند بخشی را همین نهادهای کوچک می‌توانند انجام دهند. نظارت قابل قبول است و حتما باید انجام شود اما متاسفانه اساس یک کار درست به خاطر این فضاسازی‌ها به هم خورد.

وی در پایان گفت: به مخالفین محترم عرض می‌کنم پیشنهاد روی میز پیشنهاد نهایی نیست و این بودجه، بودجه نهایی کشور نیست. لازم است با پیشنهادات بودجه را اصلاح کنیم و نقاط ضعف را به نقاط قوت تبدیل کنیم و بر روی نقاط قوت موجود تاکید کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha