به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس آلرت، گزارش شده است که پروژه تامین نیروی 100 مگاواتی یا 129 مگاواتساعتی تسلا واقع در جنوب استرالیا در حدود یک میلیون دلار استرالیا(800 هزار دلار آمریکا) در چند روز سودآوری داشته است.
بزرگترین سیستم باتری جهان در نوع خود، در پایان سال 2017 به بهره برداری رسیده است و از همان موقع خود را ثابت کرد.
این سیستم پس از قطع مکرر و طولانی برق بر اثر آب و هوای طوفانی در سال 2016، به منظور ایجاد ثبات در شبکه انرژی جنوب استرالیا ساخته شد.
تسلا قرارداد ساخت سیستم باتری را همراه با شرکت انرژی بادی فرانسه موسوم به "نئوئن" به دست آورد. به عنوان بخشی از این قرارداد، نئوئن به حدود 30 مگاوات یا 90 مگاواتساعت از ظرفیت سیستم برای تجارت در بازار آزاد دسترسی پیدا میکند، در حالی که بقیه توسط دولت استرالیای جنوبی کنترل میشود.
نئوئن در ماه جاری بیشترین میزان سهم خود از عملیات را با افزایش درجه حرارت و تقاضای انرژی انجام میدهد.
این سیستم قادر است در عرض چند ثانیه از حالت شارژ به حالت تخلیه شارژ تغییر وضعیت دهد؛ یک ویژگی که نئوئن را قادر میسازد تا از نوسان انرژی بهره ببرد.
با توجه به افزایش تقاضای انرژی در تابستان بسیار گرم استرالیا، به تسلا مبلغ 1000 دلار به ازای هر مگاواتساعت پرداخت شد.
طبق بررسیها تسلا تنها در چند روز گذشته قریب به 1 میلیون دلار سود برده است.
این سیستم برای دولت هم کار میکند. ماه گذشته در پی وقوع حادثه در یک معدن زغال سنگ، تنها در چند میلیثانیه واکنش نشان داد، حتی سریعتر از آن که ناظر انرژی بتواند تغییرات را ثبت و پیگیری کند.
به گفته مسئولان، سیستم هنوز در حال آزمایش است و این نتایج قابل توجه فقط میتواند بخش کوچکی از قابلیتهای فوقالعاده این سیستم باشد.
موفقیت این باتری و مزرعه بادی به حدی بوده است که دیگر ایالتهای استرالیا علاقهمند هستند که نمونه خود را داشته باشند.
رسانههای استرالیا اخیرا گزارش دادند که تسلا قرارداد ساخت یک سیستم باتری 20 مگاواتی را برای حمایت از مزرعه بادی 204 مگاواتی در مرکز "بولگانا" به دست آورده است.
مشارکت تسلا در بخش انرژی استرالیای جنوبی پس از آنکه دولت به علت شرایط آب و هوایی در تابستان 2016، با مشکل خاموشی مواجه شد، افزایش یافت.
تسلا ادعا کرد مشکلات انرژی استرالیای جنوبی را در عرض 100 روز حل خواهد. پس از دریافت 91 پیشنهاد از تامین کنندگان انرژی در سراسر جهان، دولت استرالیای جنوبی پیشنهاد تسلا را پذیرفت.
این سیستم باتری 100 مگاواتی یا 129 مگاواتساعتی در تاریخ 1 دسامبر 2017 عملا راهاندازی شد.
انتهای پیام
نظرات