• شنبه / ۷ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96110703639
  • خبرنگار : 71589

زباله‌های پلاستیکی جدیدترین تهدید برای صخره‌های مرجانی

زباله‌های پلاستیکی جدیدترین تهدید برای صخره‌های مرجانی

بر اساس آخرین تحقیقات دانشگاه "کورنل" آمریکا، شیوع باکتری از طریق زباله‌های پلاستیکی رها شده در اقیانوس‌ها آخرین تهدید جدی برای صخره‌های مرجانی است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، گویا سفید شدن صخره‌های مرجانی جهان خطر کافی نبوده است، چرا که مطالعه جدید دانشگاه "کورنل" آمریکا نشان می‌دهد که زباله‌های پلاستیکی رها شده در آب نیز آنها را از بین می‌برد.

با توجه به این مطالعه، زمانی که این زباله‌ها با مرجان‌ها تماس برقرار کنند، احتمال ابتلا به بیماری از 4 درصد به 89 درصد افزایش می‌یابد.

"جولیا لمب"، پژوهشگر ارشد این مطالعه و فوق دکترای دانشگاه "کورنل" که تحقیق خود را از زمانی که در دانشگاه "جیمز کوک" استرالیا دانشجوی دکتری بود، آغاز کرد، می‌گوید: اقلام پلاستیکی مانند درب‌های بطری و مسواک‌ها که معمولا از پلی‌پروپیلن ساخته شده‌اند، به شدت دارای باکتری هستند. این مسئله با گروه ویرانگر بیماری‌های مرجانی در سطح جهان که به عنوان سندرم سفید شناخته شده، مرتبط است.

"لمب" و تیمش برای این مطالعه، 159 صخره مرجانی را در اندونزی، استرالیا، میانمار و تایلند مورد بررسی قرار دادند. آنها به صورت بصری تقریبا 125 هزار مرجان را بررسی کردند و به دنبال از دست دادن بافت و جراحت گشتند.

هرچه مقدار پلاستیکی که وجود داشت بیشتر بود، شواهد بیماری نیز بیشتر بود.

شیوع پلاستیک‌ها بسته به موقعیت مکانی بسیار متفاوت است. مثلا در استرالیا 0.4 مورد در هر 100 متر مربع مشاهده می‌شود، در حالی که در اندونزی 25.6 مورد در هر 100 متر مربع بود.

دانشمندان بر این باورند که حدود 11.1 میلیارد عدد پلاستیک در صخره‌های مرجانی سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه وجود دارد که این رقم در هفت سال آینده احتمالا 40 درصد افزایش خواهد یافت.

"درو هارول" دستیار تحقیق می‌گوید: کار ما نشان می‌دهد که آلودگی پلاستیکی باعث کشتن مرجان‌ها می‌شود. هدف ما این است که کمتر روی اندازه‌گیری میزان از بین رفتن مرجان‌ها تمرکز کنیم و بیشتر تمرکزمان روی یافتن راه حل باشد.

وی افزود: در حالی که ما نمی‌توانیم تاثیر زیاد گرم شدن کره زمین را در سلامت مرجان‌ها در کوتاه مدت متوقف کنیم، این تحقیق جدید باید سیاست کاهش آلودگی پلاستیک را رواج دهد.

این مقاله اخیرا در مجله Science منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha