• شنبه / ۷ بهمن ۱۳۹۶ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 96110703420
  • منبع : نمایندگی قزوین

بیماری سخت سرطان به‌ آسانی قابل‌ پیشگیری است

بیماری سخت سرطان به‌ آسانی قابل‌ پیشگیری است

ایسنا/قزوین اگر به لیست بیماری‌های سخت و صعب‌العلاج نگاهی بیندازیم، سرطان پایه ثابت لیست است، بیماری سختی که راه‌های پیشگیری از آن بسیار آسان است چرا که با تغییر سبک زندگی و الگوی تغذیه‌ای می‌توان از بروز هر نوع سرطان جلوگیری کرد.

به گزارش ایسنا، شاید دلیل اینکه هفته اول بهمن‌ماه به نام بیماری سرطان نام‌گذاری شده است آمار تکان‌دهنده مبتلایان به این بیماری است، آماری که با رشد روزافزون روبه‌رو و نتیجه سبک زندگی و الگوی تغذیه‌ای غلط است.

منوچهر مهرام رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این زمینه می‌گوید: طبق پیش‌بینی‌ها انتظار می‌رود یک‌هزارم جمعیت عام در هرسالی مبتلابه انواع سرطان‌ها شود که متأسفانه روند کنونی نشان از بالا بودن آمار سرطان دارد، سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ نفر در استان مبتلا به سرطان شده‌اند که بی‌شک آمار واقعی بالاتر از آمار ثبت‌ شده است.

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر به‌طور متوسط سالیانه بیش از ۲۰۰ نفر از بانوان استان به سرطان سینه مبتلا می‌شوند، بیشترین آمار ابتلا به سرطان پوست نیز در شهرستان تاکستان است چراکه آن‌ها در باغات انگور به‌طور مستقیم در معرض تابش آفتاب هستند، همچنین ابتلا به سرطان بیضه در مردانی که با آسفالت‌کار می‌کنند یا در راهداری و راه‌سازی‌ها فعالیت دارند زیاد است.

به گزارش ایسنا، ابتلا به سرطان علل مختلفی دارد اما می‌توان گفت هر چه سبک زندگی انسان تغییر و به سمت زندگی به‌ظاهر آسان مواردی ازجمله استفاده از فست‌فود، عدم فعالیت بدنی کافی و سایر موارد حرکت کند خطر ابتلا به سرطان در فرد بیشتر می‌شود.

پروفسور فریدون عزیزی چهره ماندگار و از دانشمندان برجسته جهان اسلام در حوزه علوم پزشکی معتقد است: هرچه انسان به‌طرف تمدن پیش می‌رود زمینه ایجاد سرطان در وی افزایش می‌یابد، غذاهایی با چربی بالا و فست‌فود، آلودگی هوا، مصرف سیگار و قلیان از علل اصلی سرطان هستند.

زهرا فراهانی‌نیک عضو هیأت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز می‌گوید: مصرف الکل و غذاهایی که میزان چربی دور شکم را افزایش می‌دهد، ریسک سرطان سینه را زیاد می‌کنند، همچنین مواد غذایی مانند ترشیجات که فلفل دارد، مصرف الکل و دود سیگار نیز باعث ایجاد سرطان معده می‌شود، همچنین عواملی ازجمله یبوست که طول ایستایی مدفوع در روده بزرگ را افزایش می‌دهد ریسک ابتلا به سرطان روده را بیشتر می‌کند.
 

سرطان قابل‌پیشگیری است


به گزارش ایسنا، اگرچه سبک زندگی صحیح از بروز سرطان جلوگیری می‌کند، اما هنوز مردم جامعه شناخت درستی از این بیماری و راه‌های پیشگیری از آن ندارند، این در حالی است که با اصلاح الگوهای تغذیه‌ای می‌توان در راه پیشگیری سرطان گام برداشت.

علیرضا نوروزی مدیر مؤسسه مکس قزوین می‌گوید: طبق تحقیقات اخیر، اعلام‌شده است که با تشخیص زودهنگام می‌توانیم از 40 درصد سرطان‌ها پیشگیری کنیم و هزینه درمان را پایین بیاوریم، در همین راستا درزمینهٔ پیشگیری از سرطان یک دفتر کار جدید تأسیس کردیم و کارهای آموزشی و اطلاع‌رسانی در این حوزه را انجام می‌دهیم.

سید سعید اسکویی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز تأکید می‌کند: با تغییر سبک زندگی و تغذیه می‌توان از سرطان جلوگیری کرد، 70 درصد سرطان‌ها با شیوه زندگی مردم در ارتباط هستند اگر شیوه زندگی درست شود احتمال ابتلا به سرطان کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه سرطان قابل‌پیشگیری است می‌گوید: 30 درصد ابتلا به سرطان‌ها به تغذیه مردم مرتبط است اگر تغذیه درست شود احتمال ابتلا به سرطان کاهش می‌یابد، باید در برنامه غذایی مصرف فیبر که در سبزی‌ها و میوه وجود دارد، مصرف آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌های A، B، C، E  افزیش یابد.

اسکویی تأکید می‌کند: همچنین باید استفاده از مواد غذایی دارای نیترات خودداری شود چراکه نیترات عامل ایجادکننده سرطان است که در مواد غذایی فرآوری‌شده مثل سوسیس، کالباس، پیتزا و گوشت فرآوری شده وجود دارد.
مهرام رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز خاطرنشان می‌کند: آمارها نشان می‌دهد که ما در پیشگیری و در تشخیص زودرس سرطان خوب کار نکرده‌ایم و نیاز است در این حوزه اقدام جدی‌تری داشته باشیم.
 

هزینه گزاف سرطان و مشکلات آن


به گزارش ایسنا، اگر راه‌های آسان پیشگیری از سرطان را در زندگی پیش نگیریم باید هزینه‌های گزافی برای درمان سرطان پرداخت کنیم، اگرچه برخی از هزینه‌های بالای درمان توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود اما سرطان مشکلات زیادی را به همراه دارد.

زهرا فراهانی در این خصوص تأکید می‌کند: اگرچه پیشگیری از سرطان در برخی از شهرها اجرایی می‌شود، اما مشکل افراد مبتلابه سرطان بیشتر مربوط به زمان بعد از ابتلا به سرطان است، کمبود متخصص تصویربرداری در بخش‌های دولتی، هزینه بالای شیمی‌درمانی و داروهای آن، وجود مشکلات خانوادگی متعدد ازجمله این مشکلات است.

عضو هیات‌ علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح می‌کند: برای حل مشکلات این حوزه باید یک مرکز منسجم سرطان تأسیس شود تا بیماران برای درمان از مرکزی به مرکز دیگر مراجعه نکنند و در انتظار نوبت‌های طولانی قرار نگیرند چراکه این پروسه زمان‌بر باعث می‌شود فرد مبتلابه سرطان زمانی به ما مراجعه می‌کند که کار از کار گذشته باشد.

منوچهر مهرام نیز بابیان اینکه ازلحاظ درمانی وضع استان قزوین مناسب است و تمام امکانات لازم برای شیمی‌درمانی، داروهای مورداستفاده و پزشکان متخصص موردنیاز را در استان داریم، می‌گوید: در بخش رادیوتراپی ضعف وجود دارد که خوشبختانه ساختمان آن در حال ساخت و تجهیزات آن نیز در حال پیگیری است و امیدواریم سال آینده بتوانیم از آن بهره‌برداری کنیم.

عزیزی نیز بابیان اینکه بخش عمده‌ای از بودجه درمانی کشور برای درمان سرطان به کار می‌رود می‌گوید: داروهای این بیماری بسیار گران هستند و دولت با همه محرومیت‌ها سهم مهمی را گذاشته است و وزارت بهداشت نیز توانسته نهایت همکاری را برای درمان با بیماران داشته باشد.

وی تصریح می‌کند: محدودیت‌هایی داریم و نمی‌توانیم درآمد سرانه خود را با کشورهای بزرگ دنیا مقایسه کنیم اما با این درآمد باید بپذیریم دولت نهایت کمک را کرده است.

به گزارش ایسنا، برای رهایی از هزینه‌های گزاف درمان سرطان بهتر است که شیوه زندگی سالم را در پیش بگیریم و از الگوی تغذیه‌ای سرشار از میوه و سبزی و ویتامین پیروی کرده و فعالیت بدنی مثمرثمر را در دستور کار خود قرار دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha