• جمعه / ۶ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96110603116
  • خبرنگار : 71093

تاثیر دستورالعمل توقف و بازگشایی نمادها در روند معاملات بورسی

تاثیر دستورالعمل توقف و بازگشایی نمادها در روند معاملات بورسی

معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس می‌گوید بانک‌هایی که با توقف طولانی مدت نماد مواجه هستند، باید با توجه به دستورالعمل قبلی صورت‌های مالی خود را افشا کنند.

علی سعیدی در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به اینکه دستورالعمل جدید توقف و بازگشایی نمادها چقدر توانسته در چند روز اخیر در روند معاملات موثر واقع شود؟ گفت: این دستورالعمل خیلی کار را بهتر کرده است. ما قبلا سود هر سهم را پیش‌بینی و حسابرس باید آن را تایید می‌کرد. در صورتی که حسابرس آن را تایید نمی‌کرد، نماد متوقف می‌شد.

وی با اشاره به تخلفاتی که امکان داشت شرکت های بورسی مرتکب شوند، گفت: در زمان دستورالعمل قبلی توقف و بازگشایی، اگر شرکت گزارش پیش‌بینی سود را دیر می‌داد یا آن گزارش را به حسابرس نمی‌داد، نماد متوقف می شد. مثلا امکان داشت شرکت مدعی شود که یکی از قراردادهای مهمش نهایی نشده و در نتیجه نمی‌تواند صورت های مالی اش را تحویل دهد. همه این موضوعات باعث می‌شد نماد متوقف شود. در آن زمان برخی بانک‌ها و بیمه‌ها که صورت‌های مالی‌شان را ارائه نمی‌دادند نمادشان متوقف می‌شد ولی الان دیگر آن بهانه‌ها وجود ندارد.

معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در رابطه با اینکه در حال حاضر نیز احتمال دارد نماد تعلیق شود و فقط لفظ تعلیق شدن و متوقف شدن عوض شده است اظهار کرد: در عمل تعداد شرکت‌هایی که پتانسیل تعلیق دارند، به مراتب کمتر از شرکت‌هایی هستند که پتانسیل بسته شدن نماد دارند. با توجه به دستورالعمل قبلی، در مواقعی نماد بسته می‌شد و کسی نمی‌توانست آن را باز کند، چرا که مقررات اجازه نمی‌داد. الان همان مقررات اصلاح شده است.

سعیدی در پاسخ به اینکه آیا شرکت‌هایی که در حال حاضر با توقف طولانی‌مدت نماد مواجه‌اند، باید با توجه به  دستورالعمل جدید اطلاعات خود را افشا کنند یا باید به دستورالعمل سابق تمکین کنند؟ توضیح داد: آن ها باید از دستورالعمل قبلی پیروی کنند، چرا که دستورالعمل جدید عطف به ماسبق نمی‌شود. بانک‌هایی که زمان زیادی نمادشان متوقف بوده در زمان دستورالعمل قبلی نمادشان متوقف شده، هم‌اینک نیز باید با توجه به  دستورالعمل قبلی صورت‌های مالی خود را افشا کنند.

سعیدی در پاسخ به اینکه به نظرتان آیا نباید برای این نمادهای بورسی چاره ای جدید اندیشید؟ تنها به بیان این جمله بسنده کرد که بله، در مورد آنها هم باید تصمیم‌گیری شود.

لازم به یادآوری است که سازمان بورس مدتی است که برای توقف و بازگشایی نمادهای بورسی از دستور العمل جدیدی استفاده می کند این تصمیم در پی اعتراضات نسبت به توقف طولانی مدت نمادهای بورسی گرفته شده است. آن طور که در این دستور العمل دیده شده، نمادهای متوقف حداکثر ۹۰ دقیقه ای بازگشایی می شوند. البته نمادهایی هم امکان دارد به علت عدم شفافیت تعلیق شوند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۶ ۱۲:۳۲

بر اساس مفاد مواد ۴۵ و ۴۹ قانون بازار اوراق بهادار، عدم انتشار صورتهای مالی جرم محسوب می شود و ماده ۵۲ همان قانون سازمان بورس را مکلف کرده جرایم را برای رسیدگی به دادگاه معرفی کند. متاسفانه بانک پاسارگاد از شهریور ماه ۹۵ با عدم انتشار صورتهای مالی علیرغم ارتکاب مکرر نقض قانون توسط سازمان بورس به دادگاه معرفی نمی شود و بجای این بصورت غیرقانونی نماد آن بسته شده و دارایی سرمایه گذاران طی ۱۵ ماه گذشته بلوکه شده است و سازمان پایبند قانون نیست و به اعتبار بورس و دارایی سرمایه گذاران صدمه می زند!

avatar
۱۳۹۶-۱۱-۰۶ ۲۳:۳۳

امتیاز مهم بورس نقد شوندگی فوری سرمایه است. اما ماههاست معاملات اغلب نمادهای بانکی متوقف و دارایی سرمایه گذاران بلوکه شده است. متولیان بورس درک درستی از کارکرد بورس ندارند و با عملکرد ضعیف خود به مردم آسیب می زنند.