• چهارشنبه / ۴ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96110402230
  • خبرنگار : 90089

نماینده شاهین‌شهر:

با رسمیت دادن به کول‌بری نمی‌توان قاچاق را کنترل کرد

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه نباید کول‌بری را به رسمیت شناخت، گفت: بر اساس آمار هفت میلیارد دلار از ۲۰ میلیارد دلار قاچاق سالانه توسط کوله‌بران انجام می‌شود و این اقدام باعث از بین رفتن ۷۰۰ هزار شغل شده است.

به گزارش ایسنا، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی، رسول خضری به عنوان یکی از طراحان طرح ساماندهی معابر مرزی کشور (معابر کول‌بری و ته‌لنجی) در دفاع از این طرح، گفت: کول‌بران به دلیل وضعیت بد مالی چهار ماه است که فرزندان‌شان را به مدرسه نفرستادند و حتی نان در سفره برای خوردن ندارند.

نماینده مردم پیرانشهر در مجلس، افزود: بنده و ۱۴۰ نماینده دیگر با امضای این طرح درصدد شناسایی و ساماندهی کول‌بران در شهرها و روستاها و صدور کارت شناسایی برای آنان و تشکیل تعاونی‌های کول‌بری و مرزنشین هستیم.

حسینعلی حاجی دلیگانی در مخالفت با این درخواست،‌ گفت: نباید کول‌بری را به رسمیت شناخت. به رسمیت شناختن کول‌بری، اشتغال به وجود نمی‌آورد و دیگر نمی‌توان قاچاق کالا را کنترل کرد چرا که در حال حاضر بر اساس گزارش‌ها هفت میلیارد دلار از مجموع قاچاق کالا از طریق کول‌بران انجام می‌شود که این مساله موجب از بین رفتن هزاران فرصت شغلی در داخل شده است.

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس ادامه داد: از سوی دیگر شان کردهای عزیز بالاتر از این است که کول‌بری کنند. به جای آن باید طرح جامعی برای همه مرزنشینان تهیه شود و دولت باید اشتغال آنان را در اولویت قرار دهد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه با تاکید مجدد بر اینکه با واردات از طریق کول‌بران مشکل اشتغال کول‌بران برطرف نمی‌شود، گفت: این عزیزان در سرما و گرمای طاقت‌فرسا با زحمت حمل کالاهای سنگین، سود سرشاری را به جیب کسانی که واردات این کالاها را سازماندهی می‌کنند، واریز می‌کنند.

محسن بیگلری در موافقت با این فوریت، گفت: کول‌بری و ته‌لنجی قاچاق نیست. مقام معظم رهبری هم گفتند منظور من از کول‌بری قاچاق نیست.

نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس ادامه داد: اگر در شهرهای ما کارخانه بود لباسشویی، یخچال، فریز، لاستیک و انواع دیگری از کالاها را بر دوش‌مان نمی‌گذاشتیم تا از مناطق صعب‌العبور وارد کشور کنیم. ما از ناچاری به کول‌بری و ته‌لنجی روی آوردیم. ما را با حمایت از کول‌بری و ته‌لنجی در برابر «مرگ ناشی از حوادث» نجات دهید.

بیگلری در عین حال خاطرنشان کرد: اگر دولت در شهرهای مرزی کارخانه احداث کند به مبارزه با کول‌بری و ته‌لنجی می‌رویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha