• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96110301539
  • خبرنگار : 90089

گزارش کمیسیون عمران درباره اجرای بودجه ۹۶

رضایی: اوراق اسناد خزانه موجب افزایش قیمت پروژه‌های عمرانی شده است

رضایی: اوراق اسناد خزانه موجب افزایش قیمت پروژه‌های عمرانی شده است

رئیس کمیسیون عمران گفت: تخصیص اعتبارات پروژه های عمرانی از منبع اوراق اسناد خزانه موجب گران تر شدن پروژه های عمرانی شده است.

به گزارش ایسنا، محمدرضا رضایی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس در ارزیابی عملکرد هشت ماه بودجه ۹۶ با انتقاد به نحوه تخصیص بودجه به دستگاه‌های اجرایی به ویژه وزارت راه و شهرسازی و شرکتهای تابعه به شیوه اوراق اسناد خزانه گفت: با اوراق اسناد خزانه حتما به بن‌بست می رسیم. چراکه حدود ۷۰ درصد اعتبارات عمرانی به این شیوه و اوراق مشارکت پرداخت شده است. لازم است به جای این شیوه سایر شیوه ها در دستور کار قرار گیرند.

نماینده مردم جهرم یادآور شد: بیش از ۱۵۰ هزار نفر در پروژه های مختلف عمرانی مشغول به کار هستند که مطالباتشان از طریق اوراق اسناد خزانه پرداخت می شود. این شیوه موجب می شود پیمانکاران برای تامین نقدینگی اوراق را با قیمت کمتری در بازار بفروشند و همین کار موجب گرانتر شدن پروژه های عمرانی می شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس پرداخت نقدینگی از طریق اوراق اسناد خزانه به راه‌های روستایی را مورد انتقاد قرار داد و افزود: راه های روستایی گاها فرسوده‌اند اما اعتبارات در نظر گرفته شده از طریق اوراق اسناد خزانه پرداخت می شود و تازه همین اقدام نیز برای شوراها و دهیاری ها با سختی توام است.

به گفته رضایی معادل ۳۰ میلیارد دلار بودجه ۹۶ باید از طریق فاینانس تامین شود اما به گفته وی از این ظرفیت در بودجه سال جاری استفاده نشده است.

نماینده مردم جهرم در مجلس خواستار تعیین تکلیف وضعیت جدول تبصره ۴ لایحه بودجه ۹۷ شد و افزود: براساس این جدول معادل ۵.۸ میلیارد دلار باید به پروژه‌ های بزرگ، بافت فرسوده ریزگردها، پسماندها و شبکه ریلی پرداخت شود. دولت باید تکلیف این مبلغ را روشن کند.

به گفته رئیس کمیسیون عمران تولید مسکن با مقاوم سازی آن متفاوت است و دولت باید در سال آینده ۶۰۰ هزار واحد مسکونی جدید بسازد.

رضایی با انتقاد به نظام چانه زنی در بودجه ریزی گفت: در بودجه ریزی نظام چانه زنی باید متوقف شود و بودجه را با ضابطه و قانون بدهد.

وی همچنین یادآور شد: از محل صندوق توسعه ملی ۱۹۰ میلیارد تومان باید به آبرسانی به روستاها کمک می شد اما سازمان برنامه و بودجه ۱۵ درصد از این مبلغ را کسر کرده است.

رییس کمیسیون عمران خواستار تخصیص بقیه تعهد دولت برای تخصیص قیر رایگان به پروژه های عمرانی شد و افزود: ۷۵ درصد از قیر رایگان به دستگاه‌های مربوطه پرداخت شده است و بقیه آن نیز باید تخصیص یابد. البته رئیس سازمان برنامه و بودجه ۳۰۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده برای این کار را به ۲۴۰۰ میلیارد تومان کاهش داده است و دلیل آن را تخصیص این مبلغ به هدفمند سازی یارانه ها اعلام کرده است به ایشان توصیه می کنم منابع دیگری را به هدفمند سازی اختصاص دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha