به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، بخیت الرشیدی در شهر کویت گفت: پایبندی همه کشورهای مشارکت کننده در توافق کاهش تولید در دسامبر ۱۲۵ درصد بود. البته این یک برآورد مقدماتی است زیرا هنوز همه منابع ثانویه که مسئول رصد پایبندی به توافق کاهش تولید هستند، آمار خود را به اوپک ارائه ندادهاند.
میزان پایبندی مشارکت کنندگان در توافق کاهش تولید در نوامبر ۱۲۲ درصد بود که بالاترین میزان از زمان آغاز اجرای این توافق در ژانویه سال ۲۰۱۷ بود. به گفته وزیر نفت کویت، کمیته نظارت کننده بر توافق کاهش تولید هیچ برنامه ای برای گفتوگو درباره استراتژی خروج در نشست خود در مسقط -پایتخت عمان- ندارد.
وزیر نفت کویت گفت: هیچ برنامهای برای گفتوگو درباره هرگونه استراتژی خروج وجود ندارد و همان طور که پیش از این توافق شده است، ما تا پایان سال میلادی جاری به اجرای کاهش تولید پایبند هستیم.
قیمتهای نفت برای نخستین بار در سه سال اخیر به بالای ۷۰ دلار در هر بشکه صعود کرده است. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران اوایل ماه جاری گفت اوپک مایل نیست قیمتها بالای ۶۰ دلار باشد زیرا تولید بیشتر از سوی شیل را تشویق خواهد کرد. بانکهای بزرگ از "سیتی گروپ" گرفته تا "سوسیته جنرال" گمانهزنی درباره احتمال پایان زودتر از موعد توافق کاهش تولید را آغاز کردند.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، هفته گذشته اظهار کرده بود مذاکرات در عمان ممکن است شامل مکانیسمی برای خروج تدریجی از توافق کاهش تولید پس از به پایان رسیدن زمان این توافق در پایان سال ۲۰۱۸ باشد. روسیه سال گذشته نسبت به اینکه ممکن است تمدید این توافق پیش از مشاهده شواهدی از تعادل میان عرضه و تقاضا در سه ماهه نخست سال میلادی جاری زودهنگام باشد، ابراز نگرانی کرده بود.
اوپک و متحدانش به منظور کاهش اشباع عرضه جهانی و حمایت از قیمتها، متعهد شده اند تولیدشان را تا پایان سال ۲۰۱۸ به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.
وزیر نفت کویت گفت تولیدکنندگان به انجام کاهش تولید بدون توجه به میزان افزایشی که قیمتها پیدا خواهند کرد، متعهد هستند. متوسط میزان پایبندی به توافق در سال گذشته به ۱۰۳ درصد رسید که بالاتر از حد انتظار بود و ماه میلادی جاری نیز احتمال مشابه سطح دسامبر خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات