به گزارش سرویس بازار ایسنا، بنابر اعلام کتاب کاله، عفونت و آنتیبیوتیک هر دو عاملی هستند که میتوانند تعادل طبیعی باکتریایی در سیستم گوارشی شما را به هم بزنند، چیزی که پروبیوتیکها کمک به ترمیم و اصلاح آن میکنند اما در این میان، عارضهای کاملا خلاف اسهال وجود دارد و آن یبوست است. تقریبا بیش از ۳۰ درصد از مردم ایران دچار مشکلات گوارشی از جمله یبوست هستند که بیش از نیمی از این جمعیت را خانمها تشکیل میدهند.
بسیاری از داروهایی که نیاز به تجویز نسخه پزشک ندارند مانند داروهای ملین و نرمکننده مدفوع، آنطور که باید موثر نیستند و تقریبا نیمی از مصرفکنندگان نتیجه دلخواه را از مصرف آنها نمیگیرند. اما آیا پروبیوتیکها ضد یبوست عمل میکنند؟ پاسخ مثبت است. تحقیقات نشان میدهد پروبیوتیکهای حاوی باکتری بیفیدوباکتری زمان انتقال غذا در روده را طولانیتر میکنند، میزان حرکات روده را بیشتر کرده و منجر به نرم شدن مدفوع و دفع بهتر آن میشوند.
یبوست در زنان باردار و درمان آن با مصرف پروبیوتیک
یبوست به طور کلی با احساس درد و ناراحتی در شکم به دلیل حرکت نادرست روده و در نتیجه عبور سخت مدفوع همراه است. متاسفانه یبوست تقریبا سه چهارم زنان را در دوران بارداری آزار میدهد و با فشار ناشی از بزرگ شدن رحم در رکتوم زنان شدت بیشتری پیدا میکند. مصرف آهن در این دوران شرایط را بدتر میکند اما دلیل اصلی یبوست در زنان باردار افزایش هورمون پروژسترون است که باعث سستی ماهیچهها، از جمله رودهها میشود.
روشهای درمان
به طور کلی یبوست در بارداری نگران کننده نیست و عوامل دیگری مثل نگرانی، اضطراب، کاهش شدید فعالیت جسمانی و فیبر ناکافی در برنامه غذایی نیز موجب بروز یبوست میشوند اما برای گذراندن یک بارداری راحتتر باید برای آن چارهای اندیشید. راههایی برای مقابله با آن وجود دارد که به ذکر آنها میپردازیم:
محصولات پروبیوتیک مصرف کنید
پروبیوتیکها باکتری خوب موجود در دستگاه گوارشی، به ویژه روده بزرگ را از نو ذخیره و احیا کرده و به این ترتیب با مشکلات گوارشی از جمله یبوست مقابله میکنند. یکی از منابع خوب پروبیوتیک ماست است که در کشور ما با نام تجاری لاکتیویا تولید میشود. ماست لاکتیویا به عنوان یک فرآورده لبنی پروبیوتیک میتواند به صورت روزانه مصرف شده و به عنوان کمکی برای رفع مشکل یبوست کمک کننده باشد.
بر اساس برخی مطالعات، تعداد دفعات مزاج در افراد مبتلا به یبوست، حداقل پس از ۱۴ روز مصرف روزانه BB-12 به طور قابل توجهی بهبود مییابد. با این حال باید توجه داشته باشید که لاکتیویا داروی ملین نیست، بلکه یک نوع ماست حاوی باکتریهای طبیعی است که پیشتر نام بردیم و به تنظیم دستگاه گوارش کمک میکند. به طور کلی مکملهای پروبیوتیک اثرات مثبتی بر کارکرد سیستم ایمنی، سرطان، اسهال ناشی از مصرف آنتیبیوتیک، اسهال مسافرتی، آلرژی، عدم تحمل لاکتور وکلسترول افزایش یافته خون و تولید ویتامینها در بدن دارند. مصرف پروبیوتیک در تمام موارد ذکر شده باید با مشورت پزشک صورت بگیرد.
هر روز موادغذایی با فیبر زیاد بخورید
غلات و نانهای کامل، برنج قهوهای، میوهها و سبزیجات تازه از منابعی هستند که میتوانند به شما در رفع مشکل پیش آمده کمک شایان توجهی بکنند.
تا میتوانید آب بخورید
سعی کنید روزانه ۳۰۰ میلیلیتر آب و انواع نوشیدنی بنوشید (تا اندازهای که ادرار شما شفاف و روشن باشد و دچار کم آبی نباشید). نوشیدن یک لیوان آب میوه در طول روز یا هنگام بیدارشدن نیز بسیار مفید است. نرمش کنید و تحرک داشته باشید: با راه رفتن، شنا کردن و انجام یوگا، هم با بروز یبوست مقابله میکنید هم حال عمومیتان بهتر خواهد شد.
به بدن خود گوش دهید
رودههای شما بعد از خوردن غذا فعال میشوند، پس زمانی را به سپری کردن در دستشویی اختصاص دهید و هر زمان نیاز به اجابت مزاج پیدا کردید این کار را به تعویق نیاندازید.
مکملی را که مصرف میکنید تغییر دهید
اگر مولتیویتامینی که در دوران بارداری مصرف میکنید شامل آهن زیادی است و شما کمخونی حاد ندارید، از پزشک خود بخواهید آن را با مکمل دیگری که آهن کمتری دارد جایگزین کند.
انتهای پیام
نظرات