طیبه سیاوشی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از افتخارات دولت آقای روحانی، ایجاد فرصتی برای مردم جهت تبادل نظر در فضای مجازی بود. اگرچه ما معتقدیم فضای مجازی در کنار فرصتهایی که هست تهدیداتی هم دارد.
وی با بیان اینکه اکثریت مردم از تلگرام و شبکههای اجتماعی به عنوان فرصت برای کار یا تبادل نظر فرهنگی و اجتماعی استفاده کردند، افزود: زمانی که ناآرامیها شروع شد دولت به خاطر تهدیداتی که از فضای مجازی متوجه جامعه میدانست آن را فیلتر کرد و در واقع یکی از افتخارات دولت آقای روحانی یعنی فرصت فضای مجازی آزاد که در اختیار مردم گذاشته شده بود به نوعی از دست رفت. البته با آرام شدن فضا مجددا فضای مجازی در اختیار مردم قرار گرفت و تلگرام رفع فیلتر شد.
سیاوشی یادآور شد: ما پیش از این هشدار داده بودیم که تهدیداتی متوجه تلگرام هست، حضور ۴۵ میلیون ایرانی در تلگرام به نوعی امنیت اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور را میتواند تهدید کند و اینکه فرصت حضور مردم در شبکههای اجتماعی دیگر داده شود یا شبکههای اجتماعی داخلی به وجود بیاید باعث میشود تا حدودی این تهدید مرتفع شود.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: در کشورهای دنیا شبکههای اجتماعی متعددی هستند که تبادل اطلاعات در آنها انجام میشود اما همه اینها در کشور ما در تلگرام متمرکز شده و این برای دنیا شوکآور است که ما فقط روی تلگرام این امکانات را جهت تبادل اطلاعات داریم.
سیاوشی اضافه کرد: البته این اشکال متوجه مردم نیست بلکه متوجه سیاستگذارانی است که مردم را به سمت تلگرام سوق دادند. آنها باید در این زمینه چارهاندیشی کنند و با دید پژوهشگرانه راهحل اساسی برای آن پیدا کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جریانات چند روز گذشته به رغم دردناک بودنش درس خوبی برای دستاندرکاران فضای مجازی است که باید راهحلها و گزینههای دیگر را در اختیار مردم قرار دهند تا حضورشان در یک شبکه اجتماعی موجب تهدید برای امنیت ملی کشور نشود.
انتهای پیام
نظرات