• یکشنبه / ۱۷ دی ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96101708802
  • خبرنگار : 71589

در دانشگاه آیووا ساخته شد؛

تتوی گرافنی بر روی گیاه برای تشخیص عطش

تتوی گرافنی بر روی گیاه برای تشخیص عطش
دو ردیف حسگر گرفنی بر روی برگ ذرت

محققان با استفاده از گرافن موفق به ابداع روشی برای تشخیص میزان تشنگی گیاهان شده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اگر شما در حال تلاش برای تولید محصولاتی هستید که نیاز به آب کمتری دارند، باید بدانید که گیاهان چقدر آب استفاده می‌کنند.

دانشمندان دانشگاه ایالتی آیووا با استفاده از سنسورهای رطوبتی مبتنی بر گرافن، روشی جالب و جدیدی را برای دریافتن میزان تشنگی گیاه پیدا کرده‌اند.

این سنسورهای گرافنی به صورت نواری بر روی برگ‌ها قرار می‌گیرند.

گرافن شامل اتم‌های کربن در یک الگوی لانه زنبوری است که به صورت صفحه‌ای به ضخامت یک اتم تشکیل شده است. این ماده رسانایی الکتریکی بسیار بالایی دارد.

محققان دانشگاه ایالتی آیووا به رهبری پروفسور "لیانگ دونگ"، سنسورها را ابتدا با ایجاد یک ردیف الگوهای متناوب بر روی سطح یک بلوک پلیمری و سپس پر کردن این سوراخ‌ها با یک محلول مایع حاوی گرافن ساختند.

پس از خشک شدن محلول، یک نوار در طول ردیف قرار داده شد و سپس در حالی که گرافن به آن چسبیده بود، برداشته شد.

با توجه به گفته‌های پروفسور "دونگ"، این فرایند بسیار ساده است و تولید نوارهای حسگر بسیار ارزان است.

هنگامی که یکی از نوارها به برگ گیاه می‌چسبد، رسانایی الکتریکی گرافن تحت تاثیر بخار آب که به طور طبیعی از آن برگ آزاد می‌شود، قرار می‌گیرد.

این تغییرات در رسانایی می‌تواند اندازه‌گیری شود تا میزان تغییرات انتشار بخار آب توسط برگ تعیین شود. این میزان هرچه بیشتر باشد بدین معنی است که گیاه در حال استفاده آب بیشتری است.

این تکنولوژی در حال حاضر با موفقیت در گیاهانی مانند ذرت آزمایش شده است.

پروفسور "دونگ" می‌گوید: مفهوم سنسورهای الکترونیکی پوشیدنی برای گیاهان کاملا جدید است. سنسورهای گیاهی بسیار کوچک هستند که می‌توانند تعرق گیاهان را تشخیص دهند، اما بر رشد گیاه و تولید محصولات تاثیر منفی نمی‌گذارند.

این مقاله در مجله Advanced Materials Technologies منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha