مسعود گودرزی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به برگزاری نشست شورای امنیت برای بررسی اعتراضات ایران، گفت: نفس برگزاری این نشست سوالبرانگیز است چون مواد 25 و مواد 39 منشور سازمان ملل وظایف شورا را و موارد لزوم برای برگزاری جلسات را مشخص کرده است که در هیچ کدام از آنها برگزاری جلسه برای بررسی اعتراضات اخیر در ایران نمیگنجد.
وی با بیان اینکه باید چرایی برگزاری این جلسه در شورای امنیت را مورد بررسی قرار داد، افزود: به نظر بنده برگزاری این جلسه عملکرد منفی در کارنامه شورای امنیت محسوب میشود چون اعتراضات در ایران، اعتراضات مدنی برای طرح مطالبات مردم بوده و هیچ دلیلی نداشت که شورای امنیت به دلیل شیطنت برخی کشورهای خارجی بخواهد برای آن تشکیل جلسه فوقالعاده دهد.
گودرزی افزود: اعضای شورای امنیت نیز به این موضوع صحه گذاشتند که اتفاقات داخل جمهوری اسلامی ایران ممکن است در هر کشور دیگری به وقوع بپیوندد، اینکه آمریکا اصرار به برگزاری جلسه داشته به دلیل سیاست اصولی جمهوریخواهان است که میخواهند موضوع را بینالمللی کرده و تمام بازیگران سیاسی را درگیر نمایند، هدفی که نه تنها به آن نرسیدهاند که اکثریت شورا نیز با آن مخالفت کردند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با بیان اینکه باید عملکرد سازمان ملل و شورای امنیت نقد شود، گفت: فارغ از عملکرد منفی شورای امنیت در برگزاری این جلسه، اعتراضی در داخل کشورمان از سوی برخی از طبقات مردم انجام شد که به دنبال آن مردم اقدامات توام با اغتشاش را محکوم کردند که هیچ ارتباطی به القای ناامنی در منطقه و در دنیا ندارد.
به گفته وی، مردم با حضور به موقعشان در صحنه تمامی نقشههای دشمنان را نقش بر آب کردند، آمریکا نیز در این بین نشان داد که با حضور ترامپ دیگر نمیتواند همچون گذشته جامعه بینالمللی را برای رسیدن به اهدافش بسیج کند چون علاوه بر وجود استقلال در بین برخی از قطبهای قدرتمند عرصه بینالمللی، خواستههای آمریکا نیز مطابق با موازین بینالمللی نیست.
گودرزی در پایان گفت: آمریکا در دوران ترامپ منزوی شده و بیش از گذشته به حاشیه رفته است، این نشان میدهد که استراتژیها و سیاستهای رییسجمهور آمریکا با واقعیات نظام بینالمللی کمترین همخوانی را ندارد.
انتهای پیام
نظرات