• شنبه / ۱۶ دی ۱۳۹۶ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96101608083
  • خبرنگار : 71263

اوپک در برابر شیل

جنگ نفتی ادامه پیدا می‌کند

جنگ نفتی ادامه پیدا می‌کند

رشد مداوم تولید نفت شیل آمریکا در سال گذشته بخشی از کاهش تولید اوپک و روسیه را بی‌اثر ساخت و روند صعودی قیمت نفت را محدود کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، با این‌همه قیمت نفت تحت تاثیر کاهش ذخایر جهانی و مشکلات ژئوپلیتیکی در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۷ به طور پیوسته رشد کرد و وست تگزاس اینترمدیت سال را در بالای ۶۰ دلار در هر بشکه و نفت برنت در ۶۶ دلار در هر بشکه به پایان رساند.


با آغاز سال ۲۰۱۸ قیمت‌های نفت بالاتر همچنان به افزایش تولید شیل آمریکا کمک کرده و زمینه را برای یک سال دیگر جنگ میان اپل و شیل فراهم کرده که بر قیمت نفت تاثیر خواهد گذاشت.


به گفته تحلیلگران، بدون وجود ریسک‌های بزرگی که می‌توانند قیمت‌ها را بالاتر ببرند، قیمت وست تگزاس اینترمدیت در کوتاه مدت بالای ۶۰ دلار  پایدار نخواهد بود.


اداره اطلاعات انرژی آمریکا انتظار دارد تولید نفت خام آمریکا برای کل سال به ۹.۲ میلیون بشکه در روز بالغ شود. این سازمان انتظار دارد تولید نفت خام آمریکا امسال به رکورد ۱۰ میلیون بشکه در روز صعود کند که بالاترین رکورد تولید از سال ۱۹۷۰ تاکنون خواهد بود.


اداره اطلاعات انرژی آمریکا علاوه بر پیش‌بینی رشد تولید به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با سال میلادی گذشته، انتظار دارد تقاضای جهانی برای سوخت‌های مایع امسال بیش از ۱.۶ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند که بالاتر از ۱.۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۷ خواهد بود.


این آژانس در دورنمای انرژی کوتاه مدت سال ۲۰۱۷ در دسامبر اعلام کرد پیش‌بینی نمی‌شود رشد تقاضا با رشد عرضه همگام بماند که به افزایش اندک ذخایر مایع جهان در سال ۲۰۱۸ منجر می‌شود.

اوپک در گزارش بازار نفت ماهانه خود اعلام کرد انتظار دارد مازاد ذخایر جهانی تا اواخر سال ۲۰۱۸ به تعادل برسد.

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش بازار نفت ماهانه خود در دسامبر اعلام کرد در حالیکه تولید کنندگان اوپک تصمیم گرفتند کاهش تولید را تا پایان سال ۲۰۱۸ ادامه دهند، عرضه غیراوپک بیش از آنچه انتظار می‌رفت افزایش خواهد یافت و مجموعه رشد عرضه ممکن است از رشد تقاضا در سال آینده فراتر رود.


طبق تمامی این پیش‌بینی‌ها، تعادل بازار نفت تا پیش از اواخر نیمه دوم سال ۲۰۱۸ حاصل نخواهد شد زیرا شیل آمریکا و  عرضه رو به رشد از سوی تولیدکنندگان غیراوپک که در توافق کاهش تولید حضور ندارند بخشی از کاهش تولید اوپک و متحدانش را بی‌اثر خواهند کرد.


جن مک گیلیان، مدیر تحقیقات بازار در شرکت "ترادیشن انرژی" در مصاحبه با بلومبرگ گفت: با خنثی شدن بخشی از تاثیر کاهش تولید اوپک و روسیه، بازار نیاز دارد این تایید را دریافت کند که ذخایر جهانی به کاهش ادامه خواهند داد. اگر ادامه چنین روندی مشاهده نشود در این صورت ممکن است شاهد تصحیح قابل توجه قیمت باشیم.


جدا از اختلاف عرضه نفت میان اوپک و شیل، تجدید ریسک‌های ژئوپلیتیکی در بازار نفت عامل مهمی خواهد بود که احتمالاً قیمت‌ها را امسال بالاتر می‌برد.

در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۷ اختلالات عرضه در عراق در پی برگزاری همه‌پرسی استقلال در منطقه کردستان و همچنین پاکسازی سیاسی در عربستان، قیمت‌های نفت را بالاتر برد.

قیمت‌های نفت امسال پرقدرت‌ترین شروع سال را از سال ۲۰۱۴ داشتند و هر دو قیمت پایه برنت و وست تگزاس اینترمدیت سال ۲۰۱۸ را برای نخستین بار از ژانویه سال ۲۰۱۴ در بالای ۶۲ در هر بشکه آغاز کردند.

به گفته اوله هانسن، مدیر استراتژی کالا در ساکسو بانک، رشد قیمت نفت در اواخر سال ۲۰۱۷ عمدتا تحت تاثیر اختلالات عرضه متعدد اما موقتی روی داد. با این‌همه روند مثبت در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ به ایجاد سفته بازی کم سابقه‌ای منجر شد و از سوی دیگر از بهبود قوی تولید آمریکا پشتیبانی کرد. با قیمت های کنونی نفت خام طولی نخواهد کشید که تولید نفت آمریکا به رکورد ۱۰ میلیون بشکه در روز صعود کند هر چند کاهش ذخایر نفت این کشور به میزان بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه در مقایسه با مارس سال ۲۰۱۷ نیز از قیمت‌های نفت پشتیبانی کرده است.


هانسن همچنین خاطرنشان کرد با توجه به تاثیر تغییر عرضه و تقاضای چند صد هزار بشکه نفت در روز بر قیمت ها به خصوص در نیمه اول سال ۲۰۱۸، این ریسک وجود دارد که قیمت برنت به جای ۶۰ تا ۷۰ دلار، در محدوده ۵۰ تا ۶۰ دلار معامله شود.


ساکسو بانک انتظار دارد تا پایان سال ۲۰۱۸ هر بشکه نفت برنت ۶۰ دلار و هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت ۵۷ دلار معامله شود با این‌همه نگرانی‌های ژئوپلیتیکی را نباید از نظر دور داشت.

در حالی که اوپک و شیل همچنان قیمت‌های نفت را در سال جاری هدایت خواهند کرد و احتمالاً آن‌ها را پایین سقف ۶۰ دلار نگه می‌دارند، رویدادهای ژئوپلیتیکی ممکن است نفت را به بالای ۶۰ دلار برسانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha