• جمعه / ۱۵ دی ۱۳۹۶ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96101507592
  • خبرنگار : 71263

۵ چهره سرنوشت‌ساز بازار نفت در سال ۲۰۱۸

۵ چهره سرنوشت‌ساز بازار نفت در سال ۲۰۱۸

آیا عربستان سعودی و روسیه همچنان سلطه خود بر تولید را حفظ خواهند کرد یا با افزایش تولید شیر آمریکا به زانو درخواهند آمد؟ آیا ممکن است فروپاشی اقتصادی یک تولید کننده بزرگ، قمت‌های نفت را صعودی کند یا سیلیکون والی پایان عصر موتور احتراقی را استارت خواهد زد؟

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، پس از اینکه نفت سال ۲۰۱۷ را در بالاترین قیمت دو سال گذشته به پایان رساند، امسال ممکن است در هر جهتی (افزایش یا کاهش قیمت) حرکت کند. این پنج چهره می‌توانند نقش تعیین کننده‌ای در روند حرکت قیمت نفت داشته باشند. پنج چهره سرنوشت ساز در بازار نفت عبارتند از:

بزرگترین تولید کننده اوپک

خالد الفالح، وزیر انرژی و صنعت عربستان با ۱۲ ماه دشواری مواجه است. وی در سال ۲۰۱۶ با معکوس کردن استراتژی عربستان و دستیابی به نخستین توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در هشت سال گذشته، بدبین‌ها را به چالش کشاند. رئیس هیئت مدیره سابق آرامکو سال گذشته را با به نتیجه رساندن توافق تمدید کاهش تولید تا پایان سال ۲۰۱۸، با موفقیت دیگری به پایان رساند.

اکنون فالح باید تضمین کند که سایر اعضای مشارکت کننده در توافق کاهش تولید به تعهدات خود پایبند می‌مانند و روسیه را در این توافق نگه دارد و امیدوار باشد قیمت‌های نفت به اندازه کافی بالا بماند تا عرضه اولیه عمومی سهام آرامکو بدون برانگیختن موج دیگری از رشد تولید شیر آمریکا، موفقیت آمیز باشد.

مرد نفتی پوتین

اگر ناظران زمانی به تک تک عباراتی که از سوی عربستان بیان می‌شد متمرکز می‌شدند، اکنون توجه ویژه‌ به کشوری پیدا کرده‌اند که حتی عضو اوپک نیز نیست. تصمیم سال گذشته روسیه برای پیوستن به اوپک در کاهش تولید نفت آن هم سال‌ها پس از اینکه فاصله خود با این سازمان را حفظ کرده بود در موفقیت این استراتژی حیاتی بود.

متعاقب این رویداد، معامله‌گران نفت اکنون به اظهارات الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، مانند همتای سعودی و توجه ویژه‌ای دارند. نواک ۴۶ ساله رابطه دوستانه‌ای با فالح پیدا کرده و کمک کرده است دو کشور سال‌ها بی‌اعتمادی دوجانبه را کنار گذاشته و توافق همکاری تاریخی را منعقد کنند. این شراکت به حدی قوی بوده که سیتی گروپ از آن به عنوان پیوند برادری یاد کرده اما ممکن است با فشار شرکت‌های روسیه که خواستار پایان سریع‌تر کاهش تولید هستند، به بوته آزمایش گذاشته شود.

پیشگام شیل

میزان رشد تولید شیل آمریکا، بزرگ‌ترین موضوع مبهم برای سال ۲۰۱۸ بوده و برآوردها درباره آن از ۷۰۰ هزار بشکه در روز تا بیش از یک میلیون بشکه در روز متغیر است. در مرکز این صنعت، منطقه پرمیان در تگزاس و شرکت "پایونیر نچرال ریسورسز" قرار دارد. تیم داو، مدیرعامل این شرکت، پرمیان را مانند شریان حیات تولید آمریکا برای سال‌های متمادی می‌بیند و پیش بینی می‌کند تولید در این منطقه از ۲.۸۵ میلیون بشکه در روز در حال حاضر به ۳.۳ میلیون بشکه در روز در سال جاری افزایش پیدا کند. اما این روند سهل و ساده‌ای نخواهد بود. این شرکت در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ در شاخص "اس اند پی انرژی" عملکرد ضعیفی داشت و احتمالا قربانی بی‌صبری سرمایه‌گذاران نسبت به شیل شد.

مرد قوی لاتین

تحریم‌های فلج کننده آمریکا، پرداخت بدهی‌های معوق و کاهش تولید نفت از جمله مشکلاتی هستند که نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، در سال ۲۰۱۸ با آنها روبرو خواهد بود. رئیس جمهور ونزوئلا انقلاب نفتی جدیدی را وعده داده و یک ژنرال ارتش را به عنوان رئیس غول نفتی این کشور انتخاب کرده است و همچنین پاکسازی گسترده‌ای در میان مقامات شرکت نفت دولتی PDVSA از جمله دو وزیر نفت سابق انجام داده است. بحران اقتصادی این کشور آمریکای لاتین با کاهش تولید نفت که از بیش از ۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۰۱ به ۱.۸۶ میلیون بشکه در روز در نوامبر کاهش یافت، وخیم‌تر شده است. طبق برآورد شرکت مشاوره "ریستاد انرژی"، در سال ۲۰۱۸ تولید برخی از میادین نفتی ونزوئلا ممکن است حداکثر ۳۰ درصد کاهش پیدا کند که در این صورت، تولید ونزوئلا بسیار پایین‌تر از سهمیه اوپک خواهد شد و در نتیجه بازار ممکن است بسیار بیشتر از آنچه این گروه در نظر دارد، محدودیت عرضه پیدا کند.

ستاره فناوری

موشک‌های قابل استفاده مجدد و رویای راه‌اندازی پرواز به مریخ مدت‌هاست الون ماسک را نزد مشتاقان فناوری معروف کرده است. اما سال ۲۰۱۸ ممکن است سالی باشد که بازار نفت به وی توجه جدی‌تری پیدا می‌کند. این کارآفرین آفریقای جنوبی امیدوار است پنج هزار دستگاه خودروی برقی ارزان قیمت جدید "مادل ۳" شرکت تسلا که هر هفته از خط مونتاژ خارج می‌شوند را تا آوریل به فروش رساند. این رقم رکورد بالایی برای خودروهای برقی خواهد بود و فناوری لوکس را به بازار انبوه می آورد. اگر ماسک موفق شود مطمئنا این گمانه‌زنی را برخواهد انگیخت که خودروهای برقی، موتورهای احتراق داخلی را سریع‌تر آنچه انتظار می‌رفت کنار می‌زنند. حتی اوپک اذعان کرده که در صورت فراگیر شدن استفاده از خودروهای باتری‌دار، رشد مصرف نفت در دهه‌های آینده راکد خواهد شد. با این‌همه فروش "مادل ۳" تسلا در سه ماهه سوم تنها ۲۶۰ دستگاه بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۰-۱۵ ۱۱:۰۱

5 چهره ای که گفتید معرفی نشدند! نا 5 نفر در متن دیده نمی شود