ابوالفضل سروش در گفتوگو با ایسنا درباره ماهیت معترضان و عوامل شکلگیری حوادث اخیر چیست، گفت: افرادی که به خیابانها آمدند چند دسته هستند؛ یک گروه آنهایی هستند که موسسات مالی و اعتباری مشکلاتی را ایجاد کرده و جواب درستی به سپردهگذاران ندادند و به تدریج از این اعتراضات هم یکسری سلطنتطلبان، خارجنشینان و اپوزیسیونها استفاده کردند.
وی تصریح کرد: گروه دیگر هم مردمی هستند که به دلیل گرانیهای اخیر و بیاعتمادیهای عمومی که ایجاد شده بود اعتراضاتی را داشتند اما باید در نظر داشته باشیم که ما دشمنان قسم خورده زیادی داریم. وقتی نارضایتیهای کوچکی در کشور ایجاد میشود اتاق فکرهایی که علیه انقلاب تشکیل شده و پول میگیرند این اعتراضات را رهبری میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: بنابراین عواملی مانند موسسات مالی و اعتباری، سلطنتطلبان، بیاعتمادی عمومی و هدایت و سازماندهی اتاقهای فکری خارجی و شبکههای رسانهای تحت حمایت آنها در بروز این اتفاقات اخیر سهیم بودهاند.
این عضو فراکسیون امید مجلس تصریح کرد: البته مباحثی هم در مورد گروههای تکفیری و داعش در برخی شهرها مطرح شده که از سوی سرویسهای جاسوسی کشورهای منطقه حمایت میشوند و در مجموع این عوامل نارضایتیهای اجتماعی را ایجاد کرده است.
این نماینده مجلس درباره راهحل برونرفت از این شرایط اظهار کرد: مردم باید سوپاپ اطمینانی داشته باشند که بتوانند حرفهای خود را مطرح کنند و اعتراض به موضوعات الزاما راهش اغتشاش نیست، تخریب اموال عمومی نیست. مسئولین باید یک فضا و محلی را برای بیان سخنان مردم مشخص کنند.
سروش ادامه داد: صداوسیما میتواند محل خوبی برای حرف زدن باشد آن هم به همه طیفهای فکری و اقشار و گروهها، در واقع یکسری آزادیهای اجتماعی داده شود تا مردم بتوانند دغدغهها و گرفتاریهای خود را مطرح کنند.
وی همچنین گفت: به لحاظ اقتصادی هم دولتمردان و هیات دولت باید در برابر گرانی و اشتغال فکر اساسی کنند، با برنامه دادن مشکلات حل نمیشود. به نظر میرسد سران سه قوه باید در این زمینه هماندیشی کرده و فکری اساسی کنند. اگر نداری و بیکاری است، برای همه باشد لذا به نظر میرسد یکی از علتهای اعتراضات اخیر بحث فساد سیستمیک و رانت و تبعیض است.
نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: اگر دقت کنیم عدهای چقدر تمایل دارند مدیر، وزیر و یا سمتی برای خود داشته باشند لذا باید مدیریتها به گونهای ارائه شود که جز خدمت به مردم هیچ رانتی وجود نداشته باشد و با آنهایی که در فساد و اختلاس دست دارند حتما برخورد و مجازاتهای شدید اعمال شود.
سروش تاکید کرد: اعتراضات اجتماعی هشداری جدی به مسئولین بود تا در مبارزه با فساد و تبعیض جدیتر عمل کنند.
این نماینده اصلاحطلب مجلس درباره اینکه جای خالی احزاب و تشکلهای صنفی و کارگری در چنین حوادثی را چگونه ارزیابی میکند، گفت: طبیعتا بهترین راه و مجرا، احزاب هستند زیرا همه مردم که نمیتوانند در محلی مثل صداوسیما حضور یافته و حرف خود را بزنند و باید جمعی به عنوان احزاب یا سران تشکلها باشند که به نمایندگی از مردم حرفهای مردم را مطرح کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: احزاب میتوانند نمایندگی فکری طیفهای مختلف جامعه را داشته باشند و این از جمله مواردی است که جای خالی آن در کشور احساس میشود بنابراین همه مجموعه نظام باید کمک کنند تا احزاب قوی شکل گرفته و از آنها بخواهیم که با برنامه، نمایندگی گفتمانهای مختلف مردم باشند.
انتهای پیام
نظرات