به گزارش ایسنا، غلامرضا محمدی در نخستین آیین نکوداشت مقام والای مادر در استان گیلان که در سالن اجتماعات سرپرستی بانک ملی برگزار شد، مادر را شاهکار خلقت و چراغ راه آینده دانست و اظهار کرد: باید قدردان مادران ایران زمین باشیم و بر پای آنان سجده کنیم.
موسس بنیاد بین المللی مادر، گیلان را یادآور فرهیختگی، دانش،علم و ادب دانست و افزود: رشت شهر اولین هاست و اولین مدرسه دخترانه و اولین کتابخانه را دارد. استان گیلان به بزرگانی چون میرزا کوچک خان و آیت الله بهجت(ره) می بالد.
وی با بیان اینکه رشت سرآمد شهرهای ایران به لحاظ فرهنگ و تمدن است، تصریح کرد: امروز به نام روز گیلان در تقویم بنیاد مادر ثبت خواهد شد.
محمدی، پایه تشکیل بنیاد مادر را برگرفته از حدیث نبوی دانست و گفت:پیامبر اسلام(ص) فرمود «بهشت زیر پای مادران است» که شامل همه مادران دنیا جدا از رنگ و نژاد و مذهب می شود لذا بنیاد مادر بر این اساس و عقیده برای همه مادران سراسر کره خاکی ادای احترام، تکریم و تجلیل خواهد کرد.
موسس بنیاد بین المللی مادر، خود را یک روستازاده اهل استان فارس دانست که برای رسیدن به جایگاه کنونی همه سختی ها را دور از وطن به جان خریده و عنوان کرد: عشق به والدین، عشق به وطن و عشق به خدمت برای مردم باعث شد در اولین اقدام پس از ورود به ایران، 14 درمانگاه به نام پدر مرحومم تاسیس کنم.
وی ادامه داد:می خواستم در زمان حیات مادرم به پاس قدردانی از او کاری انجام دهم لذا پس از سه سال بحث و بررسی به این نتیجه رسیدم که یک مرکز فیزیکی به نام مادرم تاسیس نکنم، زیرا جایگاه و مقام مادر را نمی توان در یک زمان و مکان محبوس کرد و مادر همیشه ماندگار است.
محمدی،قداست مادر را یک قداست الهی دانست و خاطرنشان کرد: مادر غریب و مظلوم در کنج خانه است و ما از شاخه و برگ درخت تجلیل میکنیم، اما قدردان ریشه آن نیستیم. مادر از زمان نطفه فرزند تا ابد چشم انتظار است.
موسس بنیاد بین المللی مادر،با بیان اینکه نام مادر در قرآن چهار بار و نام پدر دو بار تکرار شده است، گفت: منزلت مادر قدسی و جایگاه او الهی است. در این میان مادران گیلانی بسیار زحمتکش، صبور، مهربان و از خود گذشته هستند.
وی سلامتی فرزندان و حفظ عزت و احترام پدر و مادر را دو خواسته والدین از ما دانست و یادآور شد:اگر به والدین خود احترام بگذاریم، بیتردید مورد تکریم فرزندان خود خواهیم بود. یک دعای مادر فرزند را تا آخر عمر بیمه می کند.
محمدی با تاکید بر اینکه آیین نکوداشت مقام مادر باید به یک فرهنگ برای جامعه تبدیل شود، اظهار کرد: بنیاد مادر از شیراز به پا خاست و شهرستانی، استانی، کشوری و به لطف خدا و دعای مادران جهانی شد و امروز در بیش از یکصد کشور جهان در حال ثبت بنیاد مادر هستیم تا این امر را فراگیر کنیم.
موسس بنیاد بین المللی مادر، خانواده را کانون جامعه و مادر را قلب خانواده دانست و عنوان کرد: اگر قلب جامعه خوب کار کند قطعا جامعه عملکرد خوبی خواهد داشت و باید خلاء بین نسل خود و نسل جوان را از طریق خانواده پر کنیم.
وی با بیان اینکه بناد مادر وابسته به هیچ نهاد یا گروه سیاسی نیست، متذکر شد: براساس منشور بنیاد، هیچگونه تبعیضی برای مادران وجود دارد و مادر با هر رنگ، عقیده، ملیت و مذهب برای ما عزیز و قابل احترام است.
محمدی، با اشاره به انتخاب 17 مادر نمونه گیلانی به نمایندگی از همه مادران استان، افزود: یک مادر نمونه باید یک فرزند نمونه برای والدین خود باشد، باید یک همسر نمونه برای شوهرش باشد، باید یک مادر نمونه برای فرزندانش از نظر معنوی، پرورشی، تربیتی و اعتماد به نفس باشد، باید یک شهروند نمونه برای محل زندگی اش باشد و از نظر علمی و اجتماعی نمونه باشد.
این فعال فرهنگی، از برگزاری کنگره ملی مادر با همکاری 6 دانشگاه بزرگ کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: اولین کنگره در دانشگاه گیلان برگزار شد. کنگره امسال در دانشگاه تهران، سال 97 در دانشگاه فردوسی مشهد، سال 98 در دانشگاه شهید بهشتی، سال 99 در دانشگاه اصفهان و سال 1400 در دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه طی سه سال نقشه راه 100 سال آینده بنیاد مادر را ترسیم کردیم، افزود: مادر نباید فراموش شود و استان گیلان به عنوان سرآمد کشور در این امر یاریگر بنیاد مادر باشد.
انتهای پیام
نظرات